Inlägget gjort

Vilken sexleksak är bäst för män?

Tone svarar om sexleksaker

Fråga

Hej!

Jag har nu äntligen kommit över pinsamheten med att köpa sexleksaker trots att jag är man (varför ska det vara så pinsamt när min tjej kan ha en dildo i sin byrålåda egentligen) och ska nu göra min första investering! Men nu kommer ju nästa fråga: Vilken sexleksak är bäst för män?

Jag inser att det kanske inte är den enklaste frågan att svara på eftersom alla har olika smak, men det skulle ändå vara bra med lite tips för en nybörjare.

Är det en lösfitta som gäller? (alltså det ordet…..)
Ska man våga sig på prostatavibratorn?
Eller kanske något mer diskret?

Hjälp en förvirrad man i sexleksaksdjungeln.
/F

 

Svar

Hej F, tack för din fråga!

Du sätter fingret på något väldigt viktigt, nämligen den ojämlika sexleksaksindustrin och alla normer kopplade till detta. Utbudet av sexhjälpmedel speciellt inriktade till män är tyvärr betydligt färre än de riktade till kvinnor och många män skulle nog hålla med dig om att de inte känner sig helt bekväma i att göra denna typ av investering. Jag kan bara spekulera kring orsakerna till detta, men den generella trenden går som tur är mot ljusare tider med ett ökat utbud och ett större intresse.

Som du skriver är det väldigt svårt att säga vilken leksak som är ”bäst”. Alla har såklart olika preferenser och olika modeller passar olika personer, men jag skall ändå försöka redogöra lite över vilka alternativ som finns. Som första råd är att tänka brett. Begränsa dig inte till produkter som bara riktar sig till män utan kolla runt på nätet och fundera över vad du är ute efter. På Oliver & Evas sida finns ingen uppdelning mellan manliga och kvinnliga sexleksaker just av denna anledning, så titta även på produkter riktade till kvinnor om du letar på andra sidor.

Populära lösvaginor och masturbatorer

Lösvaginor är ju mycket uppskattade produkter, t.ex. Tenga 3D eller s.k. Fleshlight-produkter. Dessa upplevs av många som otroligt stimulerande och finns i olika design med textur och vibration. De ses kanske främst som ett onaniredskap, men självklart kan dessa även användas ihop med en partner!

Prostatavibratorer eller analpluggar kan däremot med fördel användas ihop med en partner, men såklart också vid onani. Prostatavibratorer stimulerar på ett effektivt sätt p-punkten inne i mannens anal, vilket för många är en stor förstärkare av njutningen. Om man tycker att en prostatavibrator känns skrämmande stor kan analpluggar eller kulor vara ett alternativ. Analpluggar finns även med vibration, vilket många tycker stimulerar området i analen och dess öppning på ett mycket tillfredställande vis. Dock skall tilläggas att prostatavibratorer på inget sätt är överdimensionerade för mannens anatomi utan istället utformade för att ge största möjliga njutning. Tänk på att alltid använda vattenbaserade glidmedel och ordentligt med uppvärmning vid användning av anala sexleksaker.

Bästsäljande prostatavibratorer

Det går även att stimulera skaftet under samlag eller onani. En mycket populär produkt som stimulerar både dig och din partner vid samlag är We-Vibe. Det finns också olika typer av vibratorringar som kan föras på skaftet, vilka kan användas både vid onani och vid sex men andra personer.

Strängen och kanten kring ollonet är för många väldigt känsliga områden, vilka man med fördel kan stimulera med en finger- eller klitorisvibrator. Jag kan också rekommendera Hand Solo, en liten och unik sleeve-masturbator med vibration som är ett mycket populärt hjälpmedel vid onani. Du kan såklart använda vilket vibrerande föremål som helst, men återigen – utforska och tänk brett! Det finns egentligen inga bestämda regler för var och hur en sexleksak skall användas. Det är inte helt lätt att veta vad man söker i början, därför är mitt råd till dig att köpa något du tycker verkar spännande och sedan utvärdera den produkten, för att ha någonting att utgå ifrån.

Populära sexleksaker för män

Hoppas att din förvirring släppte något och att du hittar ut glad och tillfredsställd ur sexleksaksdjungeln!

Med vänlig hälsning,
Tone Persdotter


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *