Blogg, Tone svarar

Varför har min penis krymt?

Tone svarar om sexleksaker

Fråga

Hej Tone,

Min kuk har krympt i erigerat tillstånd från 13 cm till 9 cm. Hur mycket kan den krympa egentligen?

 

Svar

Hej!

Att din penis krympt vid erigerat tillstånd är något du bör låta en urolog undersöka. Jag kan inte utifrån det du skriver dra några slutsatser, men det skulle kunna röra sig om en åkomma som kallas Peyronies syndrom. Detta är en något outforskad åkomma som man inte känner till orsaken, men som man tror är delvis ärftlig.

Du skriver inte om din förmåga till erektion även försämrats, men det är något som dessa patienter ofta upplever. Sjukdomen är orsakad av en förändring i delar svällkropparnas vägg och gör dessa delar mindre elastiska. Därför blodfylls inte svällkropparna ordentligt vid upphetsning vilket gör att penis kan få en förändrad längd och form.
Behandlingen av Peyronies syndrom består oftast av att kortison injiceras. Hjälper inte detta kan en operation behöva genomföras. För det mesta påverkas inte känseln av detta, men däremot återfår penis sin ursprungliga form och funktion.

Det är dock på inget sätt säkert att du lider av detta syndrom, men du bör ändå så snart som möjligt söka hjälp eftersom detta är någonting som i så fall lätt kan åtgärdas.

Med vänlig hälsning,
Tone Persdotter

[ooe_tone_author_footer]
[oeshare]