Inlägget gjort

Tips för bättre oralsex

Tone svarar om sexleksaker

Fråga

Det här är väl egentligen inte ett problem direkt…. men mer en undran. Har du några bra oralsextips? Jag och min fru har blivit helt insnöande på det nu och vill har fler tips på hur vi kan ge varandra bättre oralsex.

Kram!
/Nyfikna paret

 

Svar

Hej Nyfikna paret!

Vad roligt att ni snöat in på oralsex och vill veta mer! Oralsex är för många en av de mest njutningsfulla sexpraktikerna och erbjuder också ett nästintill oändligt utrymme för variation. Jag skall försöka ge er några tips för att komma vidare i ert utforskande, men som vid all annan form av sex är även de sexuella preferenserna vid oralsex mycket varierande. Grunden är därför att hela tiden uppmärksamma skiftningar i andhämtning, stånd, lubrikation, kroppsspråk etc. för att kunna vara följsamma i varandras njutningsrytm. Ett sätt att icke-verbalt kommunicera vad man vill att en partner skall göra vid oralsex (t.ex. långsammare, fortare eller hårdare) är att hitta ett gemensamt signalspråk. Det kan till exempel vara att smeka den givande partens huvud eller axel på det sätt man vill bli stimulerad eller att på andra kodade vis kommunicera hur man vill att det givna oralsexet skall fortlöpa. I stunden kan det nämligen vara skönt att slippa förklara verbalt hur man vill att tungan skall röra sig över ens kropp.

Att gå rätt på de känsligaste delarna kan vara skönt, men många gånger ger en lång och utdragen uppbyggnad i slutändan en större njutning. Låt därför själva oralsexet börja uppifrån med kyssar av mun, bröstvårtor och mage eller nerifrån via knäveck, insidan av låren och ljumskarna. Dra ut på det och bygg upp sexet i ett långsamt crescendo – kittla, nafsa, retas med tungan. På så sätt hinner blodkärl och svällkörtlar vidgas, vilket gör könsorganen och områden runt ännu mer sensibla.

Produkter för godare oralsex

På kvinnan är klitoris ollon, de inre blygdläpparna (under vilka klitorisskänklarna går ned) och g-punkten de mest erogena delarna. Däremot är hela vaginan mycket känslig och det är därför viktigt att till en början inte bara fokusera på klitoris. Ett misstag som många gör är att använda en alltför spänd tungspets. Detta kan såklart vara tillfredställande, men kan i längden bli ansträngande för den som utför oralsexet. Pröva istället att slappna av tungan och slicka mer som man skulle slickat en glass, framför allt i början då alltför hårt stimuli kan kännas obekvämt. Tungan är dock ett fantastiskt redskap – stark, rörlig och uthållig – men också den muskel vi har mest kontroll över.

Variationsmöjligheterna är därför oändliga och pröva därför olika sätt att röra och spänna tungan på för att se vad den mottagande partnern tycker om mest. Ett klassiskt knep för att hitta sköna tungrörelser är att skriva alfabetet med tungspetsen. Då kan mottagarparten säga till vilken bokstavsrörelse som känns extra skön. Tungan kan också spännas och användas för att penetrera vaginalt med vilket många tycker mycket om.

Vid oralsex kan även läpparna användas genom att suga på blygdläppar och klitoris. Sug till en början försiktigt och öka därefter i takt med att njutningen förstärks. Detta kan för vissa ge en oroligt skön form av stimuli.

Att samtidigt använda sig av fingrarna vid oralsex är också något som förhöjer välbehaget. Att stimulera g-punkten och samtidigt suga av eller slicka klitoris är någonting som för många kvinnor till njutning. Variera även mellan att stimulera klitoris med tunga och fingrar, men tänk då på att använda rikligt med saliv eller dylikt för att friktionen mellan finger och kön inte skall bli för stor. Ett sätt att komma åt och blotta klitoris ytterligare är att föra blygdläpparna åt sidan samtidigt som man suger, slickar eller smeker.

Leksaker som kan användas vid oralsex på henne

Att variera positioner är också en möjlighet till att omväxla känslan av oralsexet och vem som styr. Då kvinnan sitter ovanpå sin partner kan hon på ett annat sätt reglera oralsexets rytm och stimulits styrka. En liggande position möjliggör däremot att helt och hållet slappna av och bara ta emot. Genom att stå på alla fyra blir det istället lättare att komma åt anal och mellangård, vilka är områden fulla med känsliga nervändar som ibland glöms bort då vi talar om oralsex. Teknikerna är desamma som för vaginalt oralsex, alltså att slicka, suga eller att med tungan penetrera analöppningen och området runt. Tvärtemot vad många tror är de bakteriella riskerna med analt oralsex eller rimming inte så stora, men att tvätta sig innan är ändå att rekommendera för både givare och mottagare. Män som kvinnor uppskattar analt oralsex och även där går det att variera med fingrar runtom och i analen. På så sätt kan även mannens p-punkt kommas åt, vilket för många kan ge en ytterligare dimension till njutningen.

Andra extra känsliga delar av mannens könsorgan är strängen (på penis undersida), urinrörsmynningen och ollonets kant. Dessutom är ju hela ollonet i sig mycket mottagligt för sexuell beröring och det är liksom hos kvinnan därför viktigt att inte gå rakt på dessa områden. Pungen är även den känslig och låter sig med fördel kyssas, slickas och smekas. Börja till exempel att kyssa lår eller mage, vandra nedåt pungen och mellangården med mun och läppar. Låt sedan läppar och tunga nå roten för att slutligen omsluta ollon och penis.

Att inte bara använda munnen vid oralsex är att rekommendera. För gärna förhuden fram och tillbaka med handen samtidigt som läpparna mer eller minder omsluter ollonet. Variera mellan att ha penis djupt in eller bara en bit in i munnen. Använd tungan och slicka särskilt på ovan nämnda känsliga punkter. Kombinera gärna med rikligt fuktade fingrar genom att smeka t.ex. strängen. Om mannen inte är omskuren kan fingrar med mycket glidmedel eller saliv föras in under förhuden och smeka penisens ollon. Låt alltså inte munnen jobba ensam utan stimulera gärna flera punkter samtidigt. Smek och massera pungen, eller pröva att dra den lite bakåt. Berör runtom eller i analen och stimulera p-punkten, gärna med en prostatavibrator, vilket många män upplever som otroligt skönt.

Leksaker som kan användas vid oralsex på honom

Genom att tillämpa den så kallade start-stopp-tekniken kan ni också dra ut ytterligare på den sexuella upplevelsen. Kyss, smek och sug tills ni märker att er partner håller på att närma sig klimax – då slutar ni och återgår till mildare stimuli. Öka sedan stimulit, minska och fortsätt så tills er partner når klimax. Ett bra sätt att ha koll på partnerns grad av njutning är, förutom att läsa av kroppspråket, att se på personens ansiktsuttryck. Möt därför gärna varandras blickar under oralsexet, det upplevs dessutom ofta som upphetsande för mottagaren.

Jag hoppas att ni fått några nya tips och idéer på hur ni kan stimulera varandra oralt framöver. Det är lätt att vara alltför ivrig och stressa mellan olika tekniker, särskilt när man prövar något nytt. Ta er därför god tid att känna in vad som är behagligt och inte för just er. Var lyhörda och lycka till med att njuta till fullo av varandras kroppar!


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *