Blogg, Tone svarar

Tips för bättre oralsex

Tone svarar om sexleksaker

Fråga

Det här är väl egentligen inte ett problem direkt…. men mer en undran. Har du några bra oralsextips? Jag och min fru har blivit helt insnöande på det nu och vill har fler tips på hur vi kan ge varandra bättre oralsex.

Kram!
/Nyfikna paret

 

Svar

Hej Nyfikna paret!

Vad roligt att ni snöat in på oralsex och vill veta mer! Oralsex är för många en av de mest njutningsfulla sexpraktikerna och erbjuder också ett nästintill oändligt utrymme för variation. Jag skall försöka ge er några tips för att komma vidare i ert utforskande, men som vid all annan form av sex är även de sexuella preferenserna vid oralsex mycket varierande. Grunden är därför att hela tiden uppmärksamma skiftningar i andhämtning, stånd, lubrikation, kroppsspråk etc. för att kunna vara följsamma i varandras njutningsrytm. Ett sätt att icke-verbalt kommunicera vad man vill att en partner skall göra vid oralsex (t.ex. långsammare, fortare eller hårdare) är att hitta ett gemensamt signalspråk. Det kan till exempel vara att smeka den givande partens huvud eller axel på det sätt man vill bli stimulerad eller att på andra kodade vis kommunicera hur man vill att det givna oralsexet skall fortlöpa. I stunden kan det nämligen vara skönt att slippa förklara verbalt hur man vill att tungan skall röra sig över ens kropp.

Att gå rätt på de känsligaste delarna kan vara skönt, men många gånger ger en lång och utdragen uppbyggnad i slutändan en större njutning. Låt därför själva oralsexet börja uppifrån med kyssar av mun, bröstvårtor och mage eller nerifrån via knäveck, insidan av låren och ljumskarna. Dra ut på det och bygg upp sexet i ett långsamt crescendo – kittla, nafsa, retas med tungan. På så sätt hinner blodkärl och svällkörtlar vidgas, vilket gör könsorganen och områden runt ännu mer sensibla.

Produkter för godare oralsex

Waterglide Sweet Strawberry 300 ml

99 kr
Waterglide Sweet Strawberry är ett tysktillverkat vattenbaserat glidmedel av högsta kvalitet. Den här versionen har en uppfriskande smak av jordgubb och är dermatologiskt och kliniskt testat. Alla Waterglides glidmedel är CE-märkta och därför säkra och skonsamma mot kroppen. Flaskan är på hela 300 ml och är således mycket långvarig. Waterglide Sweet Strawberry är ett mycket prisvärt glidmedel som trots det billiga priset håller högsta kvalité.

Waterglide Fruity Cherry 300 ml

99 kr
Waterglide Fruity Cherry är ett vattenbaserat glidmedel med smak och doft av körsbär. Glidmedlet är tillverkat i Tyskland och är av mycket hög kvalitet. Det är fritt från fetter och därför enkelt att skölja av med vatten och varken kladdar, kletar eller lämnar några fläckar. Waterglide Fruity Cherry är färglös och har en konsistensen som känns mjuk och len mot huden. Glidmedlet är CE-märkt och är både dermatologiskt och kliniskt testat. Detta gör det skonsamt mot kroppen och helt säkert att använda. Waterglide är också latex-testat och går därför utmärkt att använda tillsammans med kondom. Flaskan innehåller hela 300 ml vilket gör att den räcker länge. Det blygsamma priset gör det här till en av de mest prisvärda glidmedlena på marknaden.

På kvinnan är klitoris ollon, de inre blygdläpparna (under vilka klitorisskänklarna går ned) och g-punkten de mest erogena delarna. Däremot är hela vaginan mycket känslig och det är därför viktigt att till en början inte bara fokusera på klitoris. Ett misstag som många gör är att använda en alltför spänd tungspets. Detta kan såklart vara tillfredställande, men kan i längden bli ansträngande för den som utför oralsexet. Pröva istället att slappna av tungan och slicka mer som man skulle slickat en glass, framför allt i början då alltför hårt stimuli kan kännas obekvämt. Tungan är dock ett fantastiskt redskap – stark, rörlig och uthållig – men också den muskel vi har mest kontroll över.

Variationsmöjligheterna är därför oändliga och pröva därför olika sätt att röra och spänna tungan på för att se vad den mottagande partnern tycker om mest. Ett klassiskt knep för att hitta sköna tungrörelser är att skriva alfabetet med tungspetsen. Då kan mottagarparten säga till vilken bokstavsrörelse som känns extra skön. Tungan kan också spännas och användas för att penetrera vaginalt med vilket många tycker mycket om.

Vid oralsex kan även läpparna användas genom att suga på blygdläppar och klitoris. Sug till en början försiktigt och öka därefter i takt med att njutningen förstärks. Detta kan för vissa ge en oroligt skön form av stimuli.

Att samtidigt använda sig av fingrarna vid oralsex är också något som förhöjer välbehaget. Att stimulera g-punkten och samtidigt suga av eller slicka klitoris är någonting som för många kvinnor till njutning. Variera även mellan att stimulera klitoris med tunga och fingrar, men tänk då på att använda rikligt med saliv eller dylikt för att friktionen mellan finger och kön inte skall bli för stor. Ett sätt att komma åt och blotta klitoris ytterligare är att föra blygdläpparna åt sidan samtidigt som man suger, slickar eller smeker.

Leksaker som kan användas vid oralsex på henne

Petite Sensation Plug

299 kr
Petite Sensation Plug är buttplug med vibrator från kvalitetsmärket Rocks-Off. Pluggen är tillverkad i medicinsk silikon som är mjuk och len och helt kroppssäker. Den avsmalnande toppen gör den lätt att föra in och den relativt blygsamma storleken gör att den passar perfekt för nybörjaren. Vibratorn har 3 olika hastigheter och 4 olika vibrationsmönster och är helt vattentät. Den är dessutom borttagbar och kan användas helt separat som en kraftfull minivibrator. I botten av buttplugen sitter också en stabil stopp som gör att den är säker att använda. Vibratorn drivs med 1 st N-batteri som ingår. Penetrerande längd: 7.5 cm Största omkrets: 9 cm

Sqweel 2 – Slickhjulet

499 kr
Slickhjulet Sqweel är av många ansedd som världens bästa oralsexleksak för kvinnor. Den nya uppgraderade versionen Sqweel 2 består av 10 mjuka silikontungor som med 3 hastigheter (även baklängesgående) och 30% ökad kraft från föregångaren ger dig en sensationellt skön känsla. När Veckorevyns sex- och relationsexpert Hanna Arnhög testade sexleksaker fick Sqweel näst högsta betyg. Hon prisade den för hur enkel den var att använda och kallade den "en genialisk liten manick". Även Nyheter 24:s recensent Alabama Hidden är helt tagen av Sqweel och benämner den som "helt fantastisk" och "självklar vinnare". Hon avslutar sin recension med orden "köp Sqweel och bli lite lyckligare". Sqweel 2 drivs med 3 st AAA-batterier (ingår ej). Om du gillade originalversionen av Sqweel så kommer du garanterat stämma in i hyllningskören för den uppgraderade versionen.

LELO Lyla 2

1.595 kr
Lyla 2 är den uppgraderade versionen av den främsta äggformade massageapparaten för kvinnor i världen i dag. Det här lilla vibratorägget kan användas både för stimulering inne i slidan och som en klitorisvibrator. Lyla är utrustad med LELO:s banbrytande SenseMotion-teknik vilken gör att vibrationerna kan styras genom din eller din partners handrörelser via en sladdlös kontroll med en räckvidd som nu är tre gånger större. Lyla är helt vattentät (likaså fjärrkontrollen) och går utmärkt att användas i såväl duschen som i badet. Massageapparaten har laddningsbara batterier och är gjord av bästa tänkbara silikon. Det finns 8 olika vibrationsprogram (2 SenseMotion och 6 standard) som gör att denna supervibrator har något som passar alla.

Tingling Tongue Powerbullet

199 kr
Diskret och kraftfull fingervibrator i form av en tunga. Tingling Tongue Powerbullet är tystgående och har en ställbar vibrator i 3 olika lägen som gör att alla kan hitta sin rätta njutningsnivå. Vibratorn är även vattentät och går utmärkt att använda i såväl duschen som i badet. Användningsområden för henne: klitoris, anal, vagina Användningsområden för honom: anal, mellangård, testiklar Extra batterier ingår.

Att variera positioner är också en möjlighet till att omväxla känslan av oralsexet och vem som styr. Då kvinnan sitter ovanpå sin partner kan hon på ett annat sätt reglera oralsexets rytm och stimulits styrka. En liggande position möjliggör däremot att helt och hållet slappna av och bara ta emot. Genom att stå på alla fyra blir det istället lättare att komma åt anal och mellangård, vilka är områden fulla med känsliga nervändar som ibland glöms bort då vi talar om oralsex. Teknikerna är desamma som för vaginalt oralsex, alltså att slicka, suga eller att med tungan penetrera analöppningen och området runt. Tvärtemot vad många tror är de bakteriella riskerna med analt oralsex eller rimming inte så stora, men att tvätta sig innan är ändå att rekommendera för både givare och mottagare. Män som kvinnor uppskattar analt oralsex och även där går det att variera med fingrar runtom och i analen. På så sätt kan även mannens p-punkt kommas åt, vilket för många kan ge en ytterligare dimension till njutningen.

Andra extra känsliga delar av mannens könsorgan är strängen (på penis undersida), urinrörsmynningen och ollonets kant. Dessutom är ju hela ollonet i sig mycket mottagligt för sexuell beröring och det är liksom hos kvinnan därför viktigt att inte gå rakt på dessa områden. Pungen är även den känslig och låter sig med fördel kyssas, slickas och smekas. Börja till exempel att kyssa lår eller mage, vandra nedåt pungen och mellangården med mun och läppar. Låt sedan läppar och tunga nå roten för att slutligen omsluta ollon och penis.

Att inte bara använda munnen vid oralsex är att rekommendera. För gärna förhuden fram och tillbaka med handen samtidigt som läpparna mer eller minder omsluter ollonet. Variera mellan att ha penis djupt in eller bara en bit in i munnen. Använd tungan och slicka särskilt på ovan nämnda känsliga punkter. Kombinera gärna med rikligt fuktade fingrar genom att smeka t.ex. strängen. Om mannen inte är omskuren kan fingrar med mycket glidmedel eller saliv föras in under förhuden och smeka penisens ollon. Låt alltså inte munnen jobba ensam utan stimulera gärna flera punkter samtidigt. Smek och massera pungen, eller pröva att dra den lite bakåt. Berör runtom eller i analen och stimulera p-punkten, gärna med en prostatavibrator, vilket många män upplever som otroligt skönt.

Leksaker som kan användas vid oralsex på honom

Anal Trainer Kit Silikon – Nybörjarset med analpluggar

299 kr
Anal Trainer Kit Silikon ett set med 3 svarta analpluggar i olika storlekar och den perfekta sexleksaken för nybörjaren som vill utforska anala lekar. Den mindre pluggen är 8.5 x 2.5 cm, mellanstorleken 11.5 x 2.8 cm och den större 13 x 3.5 cm vilket gör att även lite mer erfarna användare kan få nytta av Colts träningsset. Buttpluggarna är gjorda i gummi med slät yta vilket gör dem enkla att använda och materialet gör också att de går att använda med valfritt glidmedel.

Naughty Boy – Svart

499 kr
Naughty Boy är ännu en i raden av Rocks-Offs prostatastimulerare. Liksom tidigare produkter i den här serien fokuserar Naughty Boy på att stimulera både prostata och pungkulor vilket leder till en starkare och intensivare orgasm, hårdare erektion och flera gånger större njutning. På den här versionen har man dock skalat ner diametern på staven för att den ska passa lite bättre för nybörjaren. Naughty Boy är tillverkad av mjuk och böjlig silikon och är 100% lågallergen för säker och behaglig njutning. Vibratorn i Naughty Boy är den populära RO-80MM som här är löstagbar vilket gör att du på ett superenkelt sätt kan rengöra din leksak under rinnande vatten. Oliver & Eva rekommenderar att du alltid använder vattenbaserat glidmedel med sexleksaker av silikon då ett silikonbaserat glidmedel kan skada produkten.

LELO – Billy 2

1.399 kr
Billy är ännu en i raden av lyxiga kvalitetsprodukter från svenska tillverkaren LELO, nu i en bättre och uppdaterad version.Denna analstav är anpassad för för att nå mannens g-punkt och är en onanileksak för den som är ute efter en starkare och kraftfullare orgasm. Billy är ergonomiskt utformad för bästa komfort och har 8 olika vibratorlägen för ökad njutning. På så sätt kan användaren variera intensiteten på stimulansen genom att t.ex. köra mjuka vibrationer under upphetsningsfasen för att sedan öka i vibratorstyrka ju närmre klimax du kommer. LELO:s produkter är alltid stilfulla, diskreta och av högsta kvalitet. Staven är gjord på högkvalitativ silikon, är fri från ftalater och ger dig upp till 4 timmar med kraftfulla dock tystgående vibrationer. Liksom med alla sexleksaker från LELO kommer den här analleksaken i en elegant och lyxig presentlåda med stilig förvaringspåse i satäng, laddare, användarmanual och 1-års LELO-garanti. När Sveriges Radios program Ligga med P3 testade LELO:s Billy så fick den högsta möjliga betyg och blev bäst i test. Recensenten älskade att designen var så snygg att "man kan ha den framliggande på laddning när mormor kommer på kaffe". Dessutom plockade den poäng på att den var så mångsidig och att den var skön både för män som vill stimulera sin prostata och kvinnor som vill hitta sin G-punkt. Oliver & Eva rekommenderar att du alltid använder vattenbaserat glidmedel med sexleksaker av silikon då ett silikonbaserat glidmedel kan skada produkten.

Genom att tillämpa den så kallade start-stopp-tekniken kan ni också dra ut ytterligare på den sexuella upplevelsen. Kyss, smek och sug tills ni märker att er partner håller på att närma sig klimax – då slutar ni och återgår till mildare stimuli. Öka sedan stimulit, minska och fortsätt så tills er partner når klimax. Ett bra sätt att ha koll på partnerns grad av njutning är, förutom att läsa av kroppspråket, att se på personens ansiktsuttryck. Möt därför gärna varandras blickar under oralsexet, det upplevs dessutom ofta som upphetsande för mottagaren.

Jag hoppas att ni fått några nya tips och idéer på hur ni kan stimulera varandra oralt framöver. Det är lätt att vara alltför ivrig och stressa mellan olika tekniker, särskilt när man prövar något nytt. Ta er därför god tid att känna in vad som är behagligt och inte för just er. Var lyhörda och lycka till med att njuta till fullo av varandras kroppar!

[ooe_tone_author_footer]
[oeshare]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *