Blogg, Tone svarar

Svårt att få orgasm

Tone svarar om sexleksaker

Fråga

Jag har varit tillsammans med min tjej i ett halvår och vi har bra sex, men hon har aldrig fått orgasm när vi är med varandra. Hon säger att hon kan få det på egen hand, men inte ens om hon smeker sig själv när vi har sex går det för henne.

Enligt henne spelar det inte så stor roll och hon säger att det är skönt ändå, men det har blivit ett stort problem för mig. Jag vill ju att hon ska ha det lika skönt som jag.

Vi är öppna runt sex och kan prata om det. Vi har surfat runt efter vuxenleksaker tillsammans och ska förmodligen köpa något vid nästa löning. Vad är bäst att börja med? Har du något annat tips på vad vi kan testa? Ställningar? Tekniker?

Tack på förhand!

Svar

Hej Toni!
Först och främst vill jag bara säga: er situation är inte ovanlig. Även om ett halvår kan kännas som en lång period tar det i många fall längre tid än så att hitta varandra sexuellt. Att få njuta tillsammans och kunna tillfredsställa sin partner är för de allra flesta en central del av en relation, varför det är helt riktigt av dig att gå vidare med detta. Det är ofta lika frustrerande för den som t.ex. inte kan uppnå orgasm som för den andra personen (ibland till och mer ännu mer frustrerande), precis som du skriver. Detta kan lätt bli en källa till otillräcklighetskänslor och stress, men misströsta icke. Det finns många lösningar på hur ni båda till fullo skall kunna njuta av varandras och era egna kroppar.

Eftersom du skriver att din partner får orgasm på egen hand kan eventuella fysiologiska orsaker definitivt uteslutas. Inte heller tekniska okunskaper kopplade till att hon själv inte vet hur hon skall gå tillväga för att nå klimax verkar vara orsaken. I mina öron låter det därför som att hennes oförmåga att få orgasm snarare härrör till situationer där andra personer är inblandade. Dessa slutsatser har du säkert redan själv dragit, men det är ändå viktigt att klargöra. Din partner kan alltså få orgasm och hon har tekniker för det, vilket är två väldigt bra förutsättningar för att hon även skall kunna få det tillsammans med dig. Du berättar att ni har en god kommunikation och kan prata öppet kring sex, vilket även det är a och o för att ni skall kunna komma vidare. Du skriver inte om hon med andra partners kunnat få orgasm, men om det känns bekvämt för er att tala om kan det finnas lärdomar att dra utifrån dessa erfarenheter.

Jag tycker att ni till en början skall backa bandet. Stress och press (medveten men ibland även omedveten sådan) är två faktorer som ofta bidrar till den här typen av problematik. Ett första steg är alltså att undersöka dessa två aspekter av problemet. Även om jag förstår att du gärna vill att hon skall uppleva det du själv känner kan ett alltför stort orgasmfokus ibland bli blockerande. Ett sätt ni kan gå tillväga är därför att medvetet gå in för att inte få orgasm. Krama, kyss och smek varandra, men låt det stanna vid det och sträva aktivt mot att inte nå klimax. Penetrativt sex kan därför vara bra att vänta med ett tag, eftersom det för många är kopplat till orgasmen som mål.

Populära sexleksaker för smeksex

Dorcel Wanderful Magic Wand

795 kr
Dorcel Wanderful Magic Wand är en superlyxig och mycket kraftfull wand från kvalitetsmärket Dorcel. Wanden är tillverkad i högkvalitativ silikon och är helt fri från ftalater. Wanderful Magic Wand har ett böjligt huvud som ger dig möjlighet till varierad massage och stimulering och ligger bra i handen vilket gör den lätt att hantera. Den är dessutom vattentät och går till och med att använda i badet under vatten. Wanden har ett varierat vibrationsprogram med hela 10 olika funktioner och att den är uppladdningsbar är ett extra plus så du slipper köpa batterier. Total längd: 20 cm Omkrets (huvud): 13.3 cm Vibrationer: 10 olika program

Satisfyer Pro 2 – Next Generation

399 kr
Satisfyer Pro 2 är en revolutionerande lufttrycksvibrator som använder beröringsfri teknik med tryckvågor för att massera och stimulera klitoris. På samma sätt som Womanizer så omsluter munstycket klitoris en Satisfyer Pro har hela 11 olika vibrationsprogram för varierad njutning. Satisfyer Pro är perfekt om du vill uppnå multipla orgasmer och är uppladdningsbar, kroppssäker och helt vattentät. Det här får du med Satisfyer Pro 2: - Beröringsfri klitoris stimulering - Tryckvågsstimulering - Uppladdningsbar - Lätt att rengöra - 100% vattentät - Kroppsvänligt silikon - 11 program

Vibe Therapy Dream

299 kr
Vibe Therapy Dream är en elegant och lyxig vibrator i kroppssäker silikon. Vibratorn har hela 7 olika vibrationsfunktioner som går från svaga till mycket kraftfulla vibrationer. Längs staven slingrar sig mönster som ger ökad stimulans. Vibe Therapy Dream drivs med 2st AAA-batterier (ingår ej). Längd: 16.5 cm Omkrets: 9 cm

Ett annan viktig del är också att du tar ett steg tillbaka och låter henne vara den som tar initiativ till sex. Låt henne helt och hållet styra över när och på vilket sätt ni skall vara intima med varandra (men självklart inte vid tillfällen då du inte vill eller känner lust). På så vis får hon utrymme att känna när hon verkligen är kåt, vilket i det långa loppet är nyckeln till orgasm. Många upplever också att de har lättare att få orgasm då de är avslappnade. Långa varma bad, massage eller träning är bra för att få spänningar att släppa, fysiska som mentala.

Men som sagt, se orgasmen som som ett sekundärt projekt och börja med att eliminera eventuella stressfaktorier som kan vara orsaken till problemet.

Vidare är det bra om hon kan beskriva eller visa för dig hur hon gör när hon onanerar. Till en början kan hon smeka sig själv till orgasm i din närhet, sedan kan ni gå vidare till att du försöker tillfredsställa henne på det sätt som hon visat. Detta för att hon skall känna sig helt avslappnad sexuellt tillsammans med dig och för att du bättre skall lära känna hur hennes kropp fungerar. Applicera även detta på oralsex om det är någonting hon tycker om. Blanda då både tunga och fingrar (eller andra hjälpmedel) när du tillfredsställer henne.

Populära sexleksaker för par

Satisfyer Pro 4 Couples

499 kr
En ny typ av parvibrator är här. Satisfyer Pro 4 Couples tar allt som var bra med den klassiska parvibratorn Partner, och kombinerad det med den fantastiska beröringsfria klitorisstimuleringen med tryckvågor som vi hittar i bland annat Satisfyer Pro. Din klitoris upplever tryckvågornas masserande stimulering och den lätt sugande känslan som har gjort det här Med 10 olika vibrationsmönster och hastigheter och 11 olika intensitetsnivåer på klitorisstimuleringen är det här en leksak som passar de allra flesta,
  • Tryckvågor och vibrationer
  • 2 kraftfulla motorer
  • Vattentät
  • Uppladdningsbar

Partner Whale

399 kr
Nya Partner Whale är en parvibrator, inspirerad av storsäljaren We-Vibe, och är en vibrator som stimulerar såväl kvinnan som mannen vid penetrerande sex. Väl på plats stimulerar den nämligen klitoris och g-punkten på kvinnan och mannens penis, allt på samma gång. Partner Whale är tillverkad i medicinsk silikon och är därför 100 % kroppsvänlig och har en ergonomisk design men mjuka och böjliga delar som gör att den passar de allra flesta. Med en vibrator med hela 10 olika lägen, 3 intensitetsnivåer och 7 rytmer, är Partner Whale perfekt för den som vill ha mycket variation i stimuleringen. Att den dessutom är vattentät och uppladdningsbar gör inte saken sämre.

LELO Tiani 3

1.495 kr
Tiani 3 från svenska lyxmärket LELO är den tredje versionen av denna fantastiska parvibrator. Den har nu ännu starkare vibrationer, framförallt för klitoris, och har en ny förbättrad silikonyta för ännu bekvämare användning. Liksom den tidigare versionen är den uppladdningsbar och styrs av den vackra fjärrkontrollen så att du kan ändra vibrationsnivå under själva akten. Den har 8 olika stimuleringslägen varav 6 är standard och två styrs genom den revolutionerande SenseMotion-tekniken vilken följer dina rörelser. LELO Tiani 3 kommer komplett med laddare, vacker förvaringspåse och engångsförpackning med glidmedel.

När ni sedan känner er redo att ha andra typer av sex, till exempel vaginalt samlag, finns det olika ställningar som underlättar för att du eller din partner samtidigt skall kunna stimulera klitoris. Hon kan till exempel rida dig eller stå på alla fyra framför dig (”doggy style”). Ni kan också pröva en missionärsställning där du håller upp din överkropp med armarna så att hon lätt kan komma åt att smeka sig själv. Ni kan också använda er av samma traditionella position fast där hon har ett eller båda benen upp mot dina axlar. Hon kan också ligga på rygg och du bredvid henne på sidan. En annan position är då hon ligger exempelvis på sängen med rumpan vid kanten och benen utanför samtidigt som du står nedanför på knä.

Vad vi i dagligt tal kallar förspel är alltid väldigt viktigt, så ägna er gärna åt andra typer av sex innan ni eventuellt har någon typ av penetrerande/omslutande sex. Många ser ju just det som själva slutmomentet i en sexakt, varför känslor av press kopplat till orgasm som tidigare nämnt ofta förekommer vid samlag. Pröva istället att variera mellan oral-, smek och vaginalsex (eller vad ni nu gillar) och pausa emellanåt. Ett annat tips är att först se till att ni båda nästan nått klimax, till exempel genom att ni smeker er själva, och inte förrän då övergå till vaginalsex.

Självklart finns det även redskap och hjälpmedel att använda sig av. We-Vibe och LELOs Noa Deep Rose är två vuxenleksaker som stimulerar både mannen och kvinnan under samlag. Även G-punktsstavar, vibrerande ägg och andra klitorisvibratorer kan vara bra verktyg för att ytterligare öka stimuleringen av de känsligaste punkterna vid sex. Investera i någonting ni tycker verka tilltalande och pröva er fram. Det kan dock vara bra om din partner till en början använder sexhjälpmedlen på egen hand så att hon i lugn och ro kan hitta sina preferenser.

Bästsäljande orgasmleksaker

Vibrerande g-punktsrabbit i silikon – rose

499 kr
Vibrerande g-punktsrabbit i kroppssäker silikon med böjd topp för att underlätta för g-punktsstimulering samtidigt som den stimulerar klitoris. Det ger en unik känsla som leder till maximal njutning. Det O-formade handtaget ger ett bra grepp som ger användaren total kontroll över rörelserna. Själva rabbiten är gjord av kroppssäker silikon och har två separata vibratorer, en i staven och en i klitorisvibratorn. Den har hela 7 olika vibratorfunktioner varav 3 är hastigheter och 4 är olika pulserande lägen. Den vibrerande g-punktrabbiten i silikon drivs av 2 AAA-batterier som inte ingår och bör användas tillsammans med ett vattenbaserat glidmedel.

Bodywand Original

795 kr
Bodywand Original är en klassisk massageapparat med ett rundat massagehuvud som är ordentligt flexibelt för varierad njutning och som därför också passar alla användare. Vibrationerna styrs enkelt genom en steglös scrollfunktion på sidan av staven och går från mjuka till mycket kraftfulla. Bodywand drivs med en strömkabel och måste därför pluggas in i ett eluttag - detta gör dock också att du aldrig behöver vara orolig att strömmen ska ta slut under användning.

BCute Pearl – Rosa

249 kr
BSwish:s BCute Pearl är en vattentät silikondildo och klitorisvibrator med 5 effektiva vibrationsmönster speciellt utformade för maximala njutning. Dildon lämpar sig alldeles utmärkt för användning i såväl duschen som i badet och tack vare att den är lite mindre till storleken (10 cm) passar den även galant som njutningshöjare under samlaget. Bcute kommer i en stilren förpackning med en snygg förvaringspåse och utförlig instruktionsbok. Bcute drivs med 1 AA-batteri (ingår ej). Oliver & Eva rekommenderar att du alltid använder vattenbaserat glidmedel med sexleksaker av silikon då ett silikonbaserat glidmedel kan skada produkten.

New Impulse G-punktsvibrator

149 kr
New Impulse G-punktsvibrator är en vattentät massagestav speciellt utformad för stimulering av g-punkten. Med den steglösa vibratorn kan alla användare hitta sin perfekta nivå och den stora kurviga toppen ger suveränt skön massage av kvinnans g-punkt eller mannens prostata. Designen är stilig och smal och det rundade skaftet ger en spännande och inbjudande "look". Staven bör definitivt vara ett inslag i din uppsättning sexleksaker och kan användas av såväl kvinnor som män. New Impulse drivs med 2 st AA-batterier (ingår inte).

Ta det lugnt, var rädda om varandra och ha tålamod. Det kan vara lite som med triss – plötsligt händer det.

Jag önskar er båda ett hjärtligt lycka till!

Med vänlig hälsning,
Tone Persdotter

[ooe_tone_author_footer]
[oeshare]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *