Blogg, Tone svarar

Strap-on-sex för nybörjare – hur gör man?

Tone svarar om sexleksaker

Fråga

Hej!

Jag och min pojkvän är sugna på att testa strap-on-sex och skulle vilja ha lite tips. Vi är båda nybörjare och har aldrig testat på det tidigare. Vad ska man tänka på?

/A

 

Svar

Hej A!

Tack för din fråga! Det är inte helt lätt för alla att berätta för sin partner att man vill testa strap-on eller andra sexleksaker. Det tyder på att du och din partner är öppna med varandra om vad ni vill sexuellt.

Att använda strap-on som kvinna tillsammans med en man eller annan kvinna är för många en väldigt positiv upplevelse, både för den som penetrerar och den som omsluter dildon. En strap-on eller harnesk medför nya sexuella möjligheter, inte bara i form av praktiker utan också gällande rolltagande och rollbyten. För dig som kvinna kan dessa nya tekniker medföra en känsla av ökad kontroll, vilket kan vara en mycket givande upplevelse. För den mottagande partnern kan istället upplevelser av undergivelse och dominans uppstå, vilket för många kan kännas tillfredställande och befriande.

Tips på strap-ons för strap-on-sex

King Cock Strap-on Harness w/7″ Cock

699 kr
King Cock Strap-on Harness w/7" Cock är ett mycket realistiskt strapon-on-set med harness som passar såväl nybörjaren som den erfarne. Själva dildon har en stabil sugpropp i botten som gör att den fäster på alla släta ytor. Dildon är förstås också fri från både ftalater och latex. Harnesset är tillverkat i mjukt och bekvämt konstläder och har ställbara remmar så att du enkelt kan hitta en storlek som passar dig. Du får även med tre olika silikonringar så att du enkelt kan använda harnesset med andra strap-on-dildos. Penetrerande längd: 18 cm Omkrets: 11.5 cm

Strap-On – Nybörjareta

299 kr
Den perfekta strap-onen för nybörjare komplett med blå dildo i ftalatfritt PVC-material och sele. Dildon är c:a 14 cm lång med dryga 2 cm i diameter och passar såväl för vaginal som anal penetration. Själva strap-on-selen är gjord i nylon och har ställbara remmar som gör att den passar de flesta storlekar. Med på köpet av nybörjarstraponen kommer en ögonmask samt en liten tub av glidmedel och en av rengöringsvätska. Oliver & Eva rekommenderar att du alltid använder vattenbaserat glidmedel.

När ni ska välja ut en strap-on är det viktigt att vi väljer en som ni tycker om och som passar ert ändamål. Det finns i olika storlekar, färger och former. Vissa är enkla, andra med stavar för kvinnan att ha inuti sig när hon penetrerar. Harnesken skall kännas som en del av din egen kropp och behöver därför sitta tight utan att skava. Vi har nybörjar-kit på vår sida som är sköna och enkla att använda, men det kan också var idé att beställa en dildo och strap-on separat för att hitta just den kombination som passar er. Ni kan t.ex. testa Vac-U-Lock där man kan använda samma harnesk till flera olika dildos. Jag skulle rekommendera er att köpa en dildo i silikonmaterial, eftersom det är mest snällt mot kroppen. Till det är även ett vatten- eller silikonbaserat glidmedel nödvändigt.

Ta det försiktigt i början och tänk på att ringmuskeln vid analöppningen behöver lite uppvärmning. Använd mycket glidmedel och låt den mottagande partnern styra över rytm och tempo till en början. Eftersom det här kommer att innebära nya tekniker för dig som givare kan det kännas lite ovant, men med tid och god kommunikation kommer det att kännas bättre. Använd gärna era händer eller andra sexleksaker samtidigt för att stimulera klitoris och penis. Att lägga i en vibrator i harnesken kan vara ett sätt, ett annat är att köpa en strap-on med inbyggd vibrator.

Tips på strap-ons med utbytbara delar

Vac-U-Lock Thin Natural 17.8 cm

199 kr
Vac-U-Lock Thin Natural är en lite smalare men ådrig dong som är 17.8 cm lång och har en diameter på c:a 4 cm. Dongen kan användas antingen för sig själv eller fästas på en Vac-U-Lock strap-on-sele - förslagsvis Ultra Harness 2. Vac-U-Lock Thin Natural är gjord på PVC-plast och är ett prisvärt alternativ när det kommer till strap-on-dildos.

Vac-U-Lock Classic Dong

149 kr
Klassisk dong i Vac-U-Lock-serien från Doc Johnson. Dongen är dryga 19 cm lång, har synliga ådror och en diameter på 3.8 cm. Dongen är gjord i PVC-plast och passar, liksom alla Vac-U-Lock-dongar och dildos, på en Ultra Harness 2.

Vac-U-Lock Ultra Harness 2 med Plugg

299 kr
Vac-U-Lock Ultra Harness 2 med Plugg från Doc Johnson är en strap-on-sele av hög kvalitet som både är mjuk och skön mot huden och samtidigt elastisk. Selen kommer med en röd plugg som du enkelt knäpper på och gör att du sedan kan byta mellan olika dildos i Vac-U-Lock-serien. Alla dildos och dongs i Vac-U-Lock-serien passar med Ultra Harness 2 och selen fästs enkelt runt midjan med hjälp av kardborreband och är justerbar upp till 134 cm.

Vac-U-Lock – Dubbeldildo

249 kr
Vac-U-Lock - Dubbeldildo är en ny dildo för dubbelpenetrering ur Doc Johnsons eminenta Vac-U-Lock-serie av strap-on-produkter. Dubbeldildon är gjord av Doc Johnson's eget Sil-A-Gel - ett antibakteriellt material som är luktfritt och inte innehåller någon latex. Dubbeldildon är speciellt utvecklad för de som gillar dubbel penetrering och har en lite större dildo för vaginal penetration och en något smalare, men längre dildo för anal penetration. Vac-U-Lock - Dubbeldildo passar liksom alla dildos i Vac-U-Lock-serien på ett Strap-on Ultra Harness, där du enkelt fäster den på strap-on-selens plugg. Den går även bra att använda med alla sorters glidmedel.

Pröva och experimentera er fram till rätt teknik, utrustning och praktiker. Var rädda om varandra och se till att ingen får ont eller att det känns obehagligt. Prata, lek, skratta!

Jag hoppas att du och din pojkvän skall få nya fantastiska sexuella erfarenheter tillsammans!

[ooe_tone_author_footer]

[oeshare]

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *