Inlägget gjort

Strap-on-sex för nybörjare – hur gör man?

Tone svarar om sexleksaker

Fråga

Hej!

Jag och min pojkvän är sugna på att testa strap-on-sex och skulle vilja ha lite tips. Vi är båda nybörjare och har aldrig testat på det tidigare. Vad ska man tänka på?

/A

 

Svar

Hej A!

Tack för din fråga! Det är inte helt lätt för alla att berätta för sin partner att man vill testa strap-on eller andra sexleksaker. Det tyder på att du och din partner är öppna med varandra om vad ni vill sexuellt.

Att använda strap-on som kvinna tillsammans med en man eller annan kvinna är för många en väldigt positiv upplevelse, både för den som penetrerar och den som omsluter dildon. En strap-on eller harnesk medför nya sexuella möjligheter, inte bara i form av praktiker utan också gällande rolltagande och rollbyten. För dig som kvinna kan dessa nya tekniker medföra en känsla av ökad kontroll, vilket kan vara en mycket givande upplevelse. För den mottagande partnern kan istället upplevelser av undergivelse och dominans uppstå, vilket för många kan kännas tillfredställande och befriande.

Tips på strap-ons för strap-on-sex

När ni ska välja ut en strap-on är det viktigt att vi väljer en som ni tycker om och som passar ert ändamål. Det finns i olika storlekar, färger och former. Vissa är enkla, andra med stavar för kvinnan att ha inuti sig när hon penetrerar. Harnesken skall kännas som en del av din egen kropp och behöver därför sitta tight utan att skava. Vi har nybörjar-kit på vår sida som är sköna och enkla att använda, men det kan också var idé att beställa en dildo och strap-on separat för att hitta just den kombination som passar er. Ni kan t.ex. testa Vac-U-Lock där man kan använda samma harnesk till flera olika dildos. Jag skulle rekommendera er att köpa en dildo i silikonmaterial, eftersom det är mest snällt mot kroppen. Till det är även ett vatten- eller silikonbaserat glidmedel nödvändigt.

Ta det försiktigt i början och tänk på att ringmuskeln vid analöppningen behöver lite uppvärmning. Använd mycket glidmedel och låt den mottagande partnern styra över rytm och tempo till en början. Eftersom det här kommer att innebära nya tekniker för dig som givare kan det kännas lite ovant, men med tid och god kommunikation kommer det att kännas bättre. Använd gärna era händer eller andra sexleksaker samtidigt för att stimulera klitoris och penis. Att lägga i en vibrator i harnesken kan vara ett sätt, ett annat är att köpa en strap-on med inbyggd vibrator.

Tips på strap-ons med utbytbara delar

Pröva och experimentera er fram till rätt teknik, utrustning och praktiker. Var rädda om varandra och se till att ingen får ont eller att det känns obehagligt. Prata, lek, skratta!

Jag hoppas att du och din pojkvän skall få nya fantastiska sexuella erfarenheter tillsammans!

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *