Blogg, Tone svarar

Kan mannen få fontänorgasm?

Tone svarar om sexleksaker

Fråga

Kan mannen få ”fontänorgasm”?

Mvh
Erica

 

Svar

Hej!

Tack för en intressant fråga! Vid första anblick kan svaret tyckas självklart: mannen får ju ”fontänorgasm” vid varje orgasmtillfälle eftersom han ejakulerar, men så enkelt verkar inte svaret vara. När man talar om mäns orgasm beskrivs den ofta som relativt likartad från gång till gång och inte lika varierande som kvinnans. Kanske finns det anledning att revidera den bilden?

Till att börja med kan sägas att orgasm och utlösning egentligen är två skilda fenomen. De kopplas dock för det mesta kopplas samman eftersom de ofta uppstår samtidigt. En orgasm kan komma utan ejakulation på samma sätt som det gör hos pojkar som inte kommit i puberteten. Förmågan att kontrollera utlösningen går att träna upp genom olika tekniker. Detta möjliggör för män att liksom kvinnor uppleva multipla orgasmer. Vissa erfar då att de efterföljande orgasmerna ökar i intensitet och gör också att det sexuella stimulit inte måste avslutas när orgasm uppnåtts.

Så till din fråga. Det finns beskrivningar på internet av män som upplevt en annan typ av orgasm och utlösning än de vanligtvis brukar. Tillvägagångssättet för att uppnå denna orgasm verkar variera. Fokus ligger på att stimulera ollonet med mycket glidmedel och pressa orgasmen utåt med hjälp av PC-musklerna som används vid urinering, vilket kan liknas vid tillvägagångsättet för kvinnor att uppnå fontänorgasm. Det verkar också underlätta om man haft en ”traditionell” utlösning före.

Själva sekretionen beskrivs som annorlunda i innehåll och styrka. Vätskan är inte som vanlig sperma utan i sin konsistens ungefär som en försats. Till skillnad från en vanlig utlösning, som ofta sipprar ut eller möjligtvis sprutar ut stötvis, har den här typen av ejakulation en starkare, pulserande stråle (likt vissa kvinnors ejakulation). Orgasmen beskrivs inte heller som isolerad till själva utlösningsögonblicket utan känns även under själva uppbyggnaden – ofta flera gånger starkare än en vanlig orgasm.

Tyvärr har jag inte hittat någon forskning eller artiklar som förklarar eller ens omnämner detta fenomen. Jag kan inte heller säga varifrån denna genomskinliga, försatsliknande vätska kommer. Men inom sexologin finns ännu många outforskade områden och genom människors beskrivningar kan jag i all fall bekräfta att fenomenet förekommer. Den som är nyfiken på att veta mer får helt enkelt pröva sig fram eller söka vidare ute bland världsnätets skrymslen och vrår.

Med vänlig hälsning,
Tone Persdotter

[ooe_tone_author_footer]

[oeshare]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *