Blogg, Tone svarar

Hur slipper jag pinsamt stånd?

Tone svarar om sexleksaker

Fråga

Hej!

Jag får ofta erektion helt utan anledning. Det kan hända när som helst, till exempel i skolan. Kan jag göra något för att slippa pinsamt stånd?

/N

 

Svar

Hej!

Erektion eller stånd kan man få av många olika anledningar, men under tonåren är det vanligare att det uppstår ofrivilligt. Detta kan för många upplevas som genant, men är ett tecken på att kroppen fungerar helt i sin ordning. För det mesta är det bara man själv som märker av erektionen.

Erektion är en fysisk reaktion som går ned av sig själv efter en stund. Många kan tycka att det hjälper att fokusera på något icke-sexuellt, eftersom även tanken är kopplad till och påverkar de kroppsliga signalerna. Om du ändå är rädd att ståndet skall märkas eller synas igenom kläderna kan du t.ex. använda tighta underkläder.

Det är lätt att tro att man är ensam om sina upplevelser och just ofrivilligt stånd är något vi sällan pratar öppet om. Det kan därför kännas skönt att tala med sina vänner eftersom de med största sannolikhet har liknande upplevelser. Vuxna personer vet även om att ofrivillig erektion är vanligare bland tonåringar, varför de flesta också har överseende med detta.

[ooe_tone_author_footer]

[oeshare]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.