Blogg, Tone svarar

Hur har man tjejsex?

Tone svarar om sexleksaker

Fråga

Jag är en tjej som tidigare bara varit med killar. Men nu har jag träffat en tjej och det verkar som att hon är intresserad av mig. Jag vill väldigt gärna vara med henne, men jag har ingen aning om hur man gör. Jag har bara haft killsex tidigare. Finns det några bra knep för oss nybörjare?

/Undrar??

 

Svar

Hej!

Vad härligt att du hittat en partner som du trivs med och känner lust inför! Sexualitet och sexuella preferenser är, som allt annat här i livet, någonting som kan utvecklas och förändras över tid. Därför är det viktigt att som du vara lyhörd och mottaglig för nya känslor.

Vad man tycker är skönt skiljer sig åt mellan olika personer. En fördel med att ha sex med någon av samma kön är att man själv vet hur ens kropp fungerar. En bra utgångspunkt är därför att pröva saker som du själv tycker om. Dels för att undersöka vad din partner föredrar, men också för att visa vad du själv tycker om eller är sugen på att testa. God kommunikation är a och o, särskilt med en ny partner. Ord som ”fortsätt”, ”vänta” och ”lite mer så här…” är bra, gärna i kombination att själv visa hur man vill ha det.

Kvinnans känsligaste del är, som du säkert själv redan vet, klitoris. Klitoris utgörs av den lilla knopp (eller ollon) som man ser på utsidan. Den sträcker sig också ner under de inre blygdläpparna som två skänklar. Att smeka, slicka, gnida eller på annat vis stimulera detta område är därför något som de allra flesta kvinnor njuter av och behöver för att uppnå orgasm. En klitorisvibrator kan vara ett bra sexhjälpmedel som kan underlätta stimuleringen. Genom att gnugga eller gnida könen mot varandra, s.k. tribadism eller saxande, kan både du och din partner stimulera varandra samtidigt.

Tips på hjälpmedel vid tjejsex

Satisfyer Pro Penguin – Next Generation

499 kr
Satisfyer Pro Penguin - Next Generation är en lufttrycksvibrator som använder den mycket uppskattade beröringsfria sugtekniken på klitoris, först utvecklad av Womanizer. Satisfyerns munstycke placeras helt enkelt över klitoris, som sedan sugs in och masseras för en helt unik och fantastisk känsla. Den här versionen är lite mindre och smidare men är liksom sina föregångare tillverkad i kroppsvänlig silikon och är 100% vattentät, vilket gör att du kan använda den i såväl duschen som i badet. Det finns hela 11 intensitetsnivåer i Satisfyer Pro Penguin, så det är lätt att hitta en som passar just dig. Det långa handtaget gör den lätt att hantera och det borttagbara munstycket gör den enkel att rengöra.

Satisfyer 2 – Next generation

399 kr
Satisfyer 2 är en klitorisvibrator som använder den nya revolutionerande beröringsfria sugtekniken. Satisfyerns munstycke placeras helt enkelt över klitoris, som sedan sugs in och masseras för en helt unik och fantastisk känsla. Satisfyer 2 är tillverkad i kroppsvänlig silikon och är 100% vattentät, vilket gör att du kan använda den i såväl duschen som i badet. Det finns hela 11 intensitetsnivåer i Satisfyer 2 så det är lätt att hitta en som passar just dig. Det långa handtaget gör den lätt att hantera och det borttagbara munstycket gör den enkel att rengöra.

Dorcel Wanderful Magic Wand

795 kr
Dorcel Wanderful Magic Wand är en superlyxig och mycket kraftfull wand från kvalitetsmärket Dorcel. Wanden är tillverkad i högkvalitativ silikon och är helt fri från ftalater. Wanderful Magic Wand har ett böjligt huvud som ger dig möjlighet till varierad massage och stimulering och ligger bra i handen vilket gör den lätt att hantera. Den är dessutom vattentät och går till och med att använda i badet under vatten. Wanden har ett varierat vibrationsprogram med hela 10 olika funktioner och att den är uppladdningsbar är ett extra plus så du slipper köpa batterier. Total längd: 20 cm Omkrets (huvud): 13.3 cm Vibrationer: 10 olika program

Smart Mini Vibe – Rosa

699 kr
Smart Mini Vibe är det senaste inom smartphone-kompatibla sexleksaker och Oliver & Eva är stolta över att vara först i Sverige med denna revolutionerande produkt. Själva produkten är en vibrerande klitorisvibrator i kroppssäker silikon som du kan alltså på ett enkelt sätt kan styra med hjälp av din smartphone. Appar finns att ladda ner gratis för såväl iPhone som Android och via appen kan du sedan styra vibratorn via musik, röst, rörelse, spel och ett antal andra spännande funktioner. Du även göra enkelt skapa ditt eget vibrationsmönster så att du får stimulans som passar just dig. Den går givetvis även att använda manuellt och då har den  hela 7 olika vibrationslägen som styrs med några enkla knapptryck på sidan av vibratorn.

Sensoriska nervändar finns också runt kvinnans slidmynning, anal och mellangård (området mellan slidan och analen). Många tycker därför om att bli berörda i och runt dessa delar. Att föra in ett finger eller en dildo i vagina eller anal kan vara ett sätt att tillfredsställa din partner sexuellt, gärna tillsammans med klitorisstimulering. Många tycker också om att bli slickade med tungan runt dessa områden. Vi har även andra erogena zoner på kroppen som t.ex. mun, bröst och insida av lår (där nerändar kopplade till klitoris sträcker sig ut). För många kvinnor är de viktiga delar av den sexuella njutningen.

Tips på hjälpmedel för penetration vid tjejsex

King Cock Strap-on Harness w/7″ Cock

699 kr
King Cock Strap-on Harness w/7" Cock är ett mycket realistiskt strapon-on-set med harness som passar såväl nybörjaren som den erfarne. Själva dildon har en stabil sugpropp i botten som gör att den fäster på alla släta ytor. Dildon är förstås också fri från både ftalater och latex. Harnesset är tillverkat i mjukt och bekvämt konstläder och har ställbara remmar så att du enkelt kan hitta en storlek som passar dig. Du får även med tre olika silikonringar så att du enkelt kan använda harnesset med andra strap-on-dildos. Penetrerande längd: 18 cm Omkrets: 11.5 cm

Vibrerande Strapless Strapon

499 kr
Vibrerande strapless strapon i mjukt, ftalatfritt material med steglös vibrator så att ni kan hitta just rätt nivå. Strap-onen är designad så att g-punkten på bäraren ska stimuleras samtidigt som det långa, mjuka skaftet ger härliga vibrationer till mottagaren. Med en strapless strapon slipper du besväret med selar och spännen och får händerna fria. Längd: 18 cm

Sex mellan kvinnor innebär vanligtvis säkrare former av sex, men risken för överföring av könssjukdomar finns alltid. Tänk på att använda och byta kondom om du delar dildo med en tillfällig sexpartner. Använder ni fingrar eller händer kan ni undvika att använda samma hand mellan olika kön. Genom att testa er kan du och din partner på ett säkert sätt njuta av varandras kroppar utan att behöva bekymra er för eventuella otrevliga följder.

Jag vill också tipsa dig om Helena Deliliah och Malinda Flodmans bok ”Stora sexboken – för tjejer som har sex med tjejer”. Det är en handbok på svenska riktad till just tjejer som har sex med tjejer och innehåller många praktiska tips.

Lycka till med din nya partner!

[ooe_tone_author_footer]

[oeshare]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *