Inlägget gjort

Hur har man tjejsex?

Tone svarar om sexleksaker

Fråga

Jag är en tjej som tidigare bara varit med killar. Men nu har jag träffat en tjej och det verkar som att hon är intresserad av mig. Jag vill väldigt gärna vara med henne, men jag har ingen aning om hur man gör. Jag har bara haft killsex tidigare. Finns det några bra knep för oss nybörjare?

/Undrar??

 

Svar

Hej!

Vad härligt att du hittat en partner som du trivs med och känner lust inför! Sexualitet och sexuella preferenser är, som allt annat här i livet, någonting som kan utvecklas och förändras över tid. Därför är det viktigt att som du vara lyhörd och mottaglig för nya känslor.

Vad man tycker är skönt skiljer sig åt mellan olika personer. En fördel med att ha sex med någon av samma kön är att man själv vet hur ens kropp fungerar. En bra utgångspunkt är därför att pröva saker som du själv tycker om. Dels för att undersöka vad din partner föredrar, men också för att visa vad du själv tycker om eller är sugen på att testa. God kommunikation är a och o, särskilt med en ny partner. Ord som ”fortsätt”, ”vänta” och ”lite mer så här…” är bra, gärna i kombination att själv visa hur man vill ha det.

Kvinnans känsligaste del är, som du säkert själv redan vet, klitoris. Klitoris utgörs av den lilla knopp (eller ollon) som man ser på utsidan. Den sträcker sig också ner under de inre blygdläpparna som två skänklar. Att smeka, slicka, gnida eller på annat vis stimulera detta område är därför något som de allra flesta kvinnor njuter av och behöver för att uppnå orgasm. En klitorisvibrator kan vara ett bra sexhjälpmedel som kan underlätta stimuleringen. Genom att gnugga eller gnida könen mot varandra, s.k. tribadism eller saxande, kan både du och din partner stimulera varandra samtidigt.

Tips på hjälpmedel vid tjejsex

Sensoriska nervändar finns också runt kvinnans slidmynning, anal och mellangård (området mellan slidan och analen). Många tycker därför om att bli berörda i och runt dessa delar. Att föra in ett finger eller en dildo i vagina eller anal kan vara ett sätt att tillfredsställa din partner sexuellt, gärna tillsammans med klitorisstimulering. Många tycker också om att bli slickade med tungan runt dessa områden. Vi har även andra erogena zoner på kroppen som t.ex. mun, bröst och insida av lår (där nerändar kopplade till klitoris sträcker sig ut). För många kvinnor är de viktiga delar av den sexuella njutningen.

Tips på hjälpmedel för penetration vid tjejsex

Sex mellan kvinnor innebär vanligtvis säkrare former av sex, men risken för överföring av könssjukdomar finns alltid. Tänk på att använda och byta kondom om du delar dildo med en tillfällig sexpartner. Använder ni fingrar eller händer kan ni undvika att använda samma hand mellan olika kön. Genom att testa er kan du och din partner på ett säkert sätt njuta av varandras kroppar utan att behöva bekymra er för eventuella otrevliga följder.

Jag vill också tipsa dig om Helena Deliliah och Malinda Flodmans bok ”Stora sexboken – för tjejer som har sex med tjejer”. Det är en handbok på svenska riktad till just tjejer som har sex med tjejer och innehåller många praktiska tips.

Lycka till med din nya partner!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *