Inlägget gjort

Hur ger jag henne orgasm?

Tone svarar om sexleksaker

Fråga

Min fru har jättesvårt att få orgasm. Det kan ta upp till en timme vid smekning. Vad finns det för bra hjälpmedel man kan använda under samlag, som mannen kan styra?

Svar

Hej!

Självklart finns det tips och hjälpmedel för att lättare uppnå orgasm, även sådant som en partner kan påverka och styra. Först är det dock nödvändigt med en del tydliggöranden.

Det finns ingen skillnad i hur snabbt män och kvinnor kan uppnå orgasm. Det tar ungefär lika lång tid, men kvinnor tenderar att ha längre orgasmer än män. Många kan dessutom få multipla sådana, alltså flera på rad. Däremot är problem med att få eller till och med utebliven orgasm relativt vanligt förekommande. Detta beror alltså inte på dysfunktion utan i de flesta fall – teknik. En god nyhet alltså!

Liksom hos mannen är ollonet kvinnans känsligaste del och många tycker att det är skönt att föra klitoris huva eller förhud över klitorisollonet för att uppnå orgasm. Andra anser denna beröring alltför direkt och föredrar att områden runt klitoris ollon, dess skaft eller de inre blygdläpparna stimuleras istället. Även g-punkten, det område som sitter några centimeter in på slidans framsida, är en mycket erogen zon för många kvinnor. Samtidig smekning av bröst, rumpa, lår eller andra delar av kroppen kan också förhöja njutningen.

Populära klitorisvibratorer

I din beskrivning framgår inte om det är någon skillnad då hon tar på sig själv. Många känner sig inte helt bekväma i en sexuell situation och spänner sig därför, vilket kan försvåra då man vill uppnå orgasm. Kan ni prata öppet med varandra? Kan hon berätta hur och på vilket sätt hon vill bli stimulerad? Det är även viktigt med mycket saliv eller glidmedel, för att minska friktionen och undvika irritation. Även p-piller och antidepressiva preparat har negativa sexuella biverkingar, varför hon bör kontakta sin läkare om hon äter dessa. Det finns många andra alternativ till behandling.

Vid samlag är det viktigt att hon eller du hela tiden stimulerar hennes klitoris, antingen med fingrarna eller genom att hon gnider sig mot penisskaftet eller dyl. LELO har även en parvibrator som “kilas” fast och stimulerar både klitoris och penisskaftet vid vaginalt samlag. Vibrerande ägg eller fingervibratorer kan också användas för att stimulera klitoris. Vid smeksex och oralsex kan du med fördel även använda fingrar eller en dildo för att samtidigt stimulera g-punkten.

Populära parvibratorer

Alltså – prata med varandra! Ta reda på hur hon vill bli smekt. Ett bra sätt är att titta på henne då hon smeker sig själv. Hur gör hon? Är det kanske att hon behöver mer tid för sig själv för att utforska sin egen kropp ifred? Se till att vara avslappnade – ta ett långt bad, en springtur eller ge varandra massage innan. Närma dig hennes känsligaste delar mycket försiktigt och dra ut länge på förspelet. Framförallt är det viktigt att ta ett kliv tillbaka och låta henne ta initiativ till sex eftersom all typ av press (inre eller yttre) påverkar lusten och orgasmförmågan mycket negativt.

Lycka till!

Med vänlig hälsning,
Tone Persdotter


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *