Inlägget gjort

Hur fungerar penispumpar?

Tone svarar om sexleksaker

Fråga

Hej Tone!

Hur funkar egentligen en penispump? Jag är under medel i storlek och skulle väldigt gärna bli lite större, i alla fall när jag ska ha sex. Gör penispumpen min penis större och/eller grövre?

Tacksam för svar.

/Tomas

 

Svar

Hej Tomas!

En penispump är ett cylinderformat redskap som genom motordriven eller manuell pumpning skapar ett undertryck runt penis. Detta ökar trycket i blodkärlen och på så sätt blodförsörjningen till svällkropparna temporärt. Eftersom svällkropparna har en viss längd kan inte penispumpen göra en penis längre, däremot gör den omkretsen större och penisen därför grövre (vid användning).

Erektionspumpen kan ge en tillfällig skillnad i ståndets kvalitet och varaktighet, särskilt i kombination med en penisring. En penisring skall dock inte sitta på mer än 20 minuter, därför är det viktigt att läsa instruktionerna noga innan penispump och pubisringen används. När du använder erektionspumpen måste det göras försiktigt. Överdrivet och långvarigt bruk kan spräcka blodkärl, ge blåsor, förstorat ollon och i vissa fall även orsaka permanenta skador. Ta det därför lugnt och lätta på trycket i pumpen så fort du känner minsta obehag.

Våra bästsäljande penispumpar

Vissa företag som säljer penispumpar utlovar en långvarig effekt i fråga om ökad längd och omkrets, men så är alltså inte fallet. Penisen har inga muskler som kan byggas upp, utan består som jag tidigare skrev av svällkroppar som skapar erektionen. Penispumpen kan inte heller bota impotens, men beskrivs ändå av många som ett bra redskap för att temporärt övervinna denna typ av symptom.

Jag hoppas nu inte att jag avskräckt dig alltför mycket. Många är mycket nöjda med erektionspumpens effekter, så jag tycker absolut att du själv skall pröva.

Liksom alltid då frågor kring längd och storlek på penis dyker upp vill jag även säga: för de allra flesta sexpartners har detta en mycket marginell betydelse. Viktigare är då samspel, lyhördhet och öppenhet för varandra. Sex är så mycket mer än bara storlek på olika kroppsdelar!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *