Inlägget gjort

Hur får man fontänorgasm?

Tone svarar om sexleksaker

Fråga

Hej!

Jag undrar hur det egentligen går till när man får en fontänorgasm? Tycker det hade varit otroligt häftigt att få uppleva det någon gång.

Har du möjligtvis några tips på punkter och/eller ställningar som gör det lättare?

/LB

 

Svar

Hej LB!

Tack för din fråga! Många kvinnor med dig är nog intresserade av vad en fontänorgasm egentligen är och hur den uppnås. Fontänorgasm eller kvinnlig ejakulation är liksom mannens ejakulation en utsöndring av vätska från könsorganet vid sexuell stimulering. Vätskan kommer från två körtlar vid kvinnans urinmynning, de s.k. Skenes körtlar eller prostata. Vätskan är genomskinlig, något sötaktig i lukt och smak, men däremot inte någon form av urin.

Inom pornografin skildras fontänorgasmen ofta kraftfullt i stor mängd med plötslig sekretion. För det mesta är dock kvantiteten mindre och kan komma både vid klimax eller under hela sexakten. Fontänorgasmen kan därför se väldigt olika ut, men upplevs ofta som en starkare och mer intensiv orgasm. Ny forskning har även visat att förmågan till att ejakulera inte endast är få förunnat, som man tidigare trott, utan är något som många kvinnor gör, mer eller mindre medvetet.

Produkter som underlättar fontänorgasm

Många menar att g-punktsstimuli är nödvändigt för att kunna få fontänorgasm. G-punkten sitter några centimeter in på slidans framvägg och kan nås lätt med hjälp av en g-punktsstav eller med dina egna eller en partners fingrar. Ett bra sätt är att ligga på rygg och låta en partner föra in två fingrar som denne relativt kraftfullt pressar mot slidväggen, upp mot taket. Du kan också träna på egen hand med t.ex. en stav och ett vibrerande ägg för att i lugn och ro hitta din egen väg till fontänorgasm. Vid penetrerande samlag är ställningar bakifrån, från sidan eller med kvinnans ben uppdragna mot huvudet bra positioner för att stimulera g-punkten. Samtidig klitorisstimuli är, som alltid, nödvändigt för de allra flesta kvinnor för att kunna uppnå orgasm.

Våra bästsäljande g-punktsvibratorer

Att ha en god muskulatur kring underlivet och i bäckenbotten ökar även njutningen för många. Dagliga knipövningar kan vara ett sätt att träna upp dessa områden. Det är också viktigt att inte hålla tillbaka innan och under själva orgasmögonblicket. Ge istället efter, krysta och liksom tryck orgasmen utåt. Den typen av övningar kommer garanterat att ge dig nya orgasmiska erfarenheter, oavsett om de medför en ejakulation eller inte.

Ha tålamod och lycka till!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *