Blogg, Tone svarar

Hur börjar man med analsex?

Tone svarar om sexleksaker

Fråga

Hej

Om man ska prova analsex vad bör man tänka på för tjejen? Hur viktigt är det med kondom om man inte ska ha vanligt sex efter?

/Paret

Svar

Hej!

Liksom vid all form av sex krävs omsorg och lyhördhet, men kanske extra mycket vid analsex. Om varken du eller din partner har erfarenhet sedan tidigare får ni pröva er fram och lyssna noga till varandras signaler. Det är viktigt att den som blir penetrerad får styra över takten i analsamlaget och att ni tillsammans undersöker vad ni tycker om och inte.

Glidmedel för analsex

Waterglide Anal 300 ml

99 kr
Waterglide Anal 300 ml är ett klassiskt vattenbaserat analglidmedel med fokus på optimalt glid och komfort, särskilt anpassat till analsex och vid användning av analpluggar. Detta medicinska glidmedel är fritt från olja och fetter, vilket gör att det varken kletar, kladdar eller lämnar några fläckar. Alla glidmedlet från Waterglide är dermatologiskt och kliniskt testade och dessutom CE-märkta och därför säkra och skonsamma mot kroppen. De sin nya stora flaska på 300 ml är det här glidmedlet en av de allra mest prisvärda på marknaden. Mängd: 300 ml

BIOglide – 100% naturligt analglidmedel 80 ml

149 kr
BIOglide Anal är ett vattenbaserat analglidmedel som är tillverkat helt på 100% naturliga ingredienser. Glidmedlet innehåller därför inga ojlor eller parabener och är fritt från både lukt och smak. BIOglide går utmärkt att använda med kondom och den här lite tjockare varianten passar utmärkt för analsex och anala lekar. Det här är ett glidmedel för dig som söker ett så naturligt glidmedel som möjligt men ändå inte vill tumma på glidegenskaperna. Mängd: 80 ml

Pjur Back Door 100 ml

249 kr
Pjur Backdoor är ett silikonbaserat glidmedel som passar utmärkt för analsex. Det är speciellt framtaget för intensivt analsex och innehåller jojobaextrakt som hjälper till att få ringmuskeln att slappna av. Pjur Backdoor är fri från lukt och smak och säkert att använda med kondom. 100 ml

Se till att värma upp ordentligt innan en penis förs in i analen. Smek med fingrar eller tunga runt analöppningen och för in ett finger eller två. Använd riktigt med glidmedel och ta det lugnt i början eftersom ringmuskeln behöver tid att öppna sig. För sedan in penis långsamt och stötvis, en liten bit i taget. Den omslutande, mottagande parten kan krysta eller pressa lite utåt för att lättare slappna av i analöppningen. Det kan göra lite ont till en början, men pausa då, fortsätt smeka runtom analen i lugnt tempo och ta mer glidmedel.

Kondom är som du skriver viktigt att ha eftersom bakterier från tarmfloran inte får föras in i slidan. Även om man inte planerar att ha vaginalt samlag efteråt så är det ändå, ur smittosynpunkt, viktigt att ha kondom eftersom analens slemhinnor är extra mottagliga för exempelvis HIV-virus. Många upplever det också som mer hygieniskt att använda kondom, kanske främst den mottagande parten. Det florerar alltid skräckhistorier om baksug och dylikt, men detta är ytterst ovanligt. Däremot är det bra att göra ett toalettbesök innan ett analt samlag, men även efter.

Populära analpluggar med vibrator

Private Dancer Plug

199 kr
Private Dancer Plug är en vibrerande analplugg i kroppssäkert superslät silikon helt fritt från ftalater. Buttplugen är vattentät och vibrationerna styrs genom ett enkelt knapptryck i botten. Pluggen smalnar av mot botten vilket gör att den sitter stabilt på platsen och den breda botten gör den säker att använda. Vibratorn drivs med 1 st AAA-batteri (ingår ej) och är lätt att rengöra. Penetrerande längd: 9 cm Största omkrets: 10 cm

Analsex kan man ha på många olika sätt och i många olika ställningar. Den mottagande parten kan stå på alla fyra, ligga på mage, rygg eller sitta ovanpå. Viktigt är att han eller hon har möjlighet att styra över tempot. Det kan vara praktiskt att stötta upp med en kudde under rumpan för att komma åt bättre då man ligger på mage eller rygg. Som alltid är det viktigt med samtidigt stimuli av klitoris.

Så – lyssna på varandra, ta det försiktigt och avbryt om det inte känns bra för den mottagande parten. Sex skall vara skönt! Ibland kan det sköna göra lite ont, men det skall aldrig kännas läskigt eller obehagligt.

Lycka till!

/Tone Persdotter

[ooe_tone_author_footer]

[oeshare]

Back to list

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.