Inlägget gjort

Hur använder man geishakulor?

Tone svarar om sexleksaker

Fråga

Hej Tone!

Jag har en liten fråga om geishakulor. Hur använder man dem egentligen? Ska man ha dem under samlag eller för att träna upp musklerna ”där nere”. Jag är också lite orolig när de inte har något snöre. Kan de försvinna eller fastna på något vis?

Tacksam för svar!

 

Svar

Hej!

Precis som du skriver kan geishakulor användas både vid samlag och för att träna bäckenbottenmuskulaturen. Geishakulor är små och ganska tunga kulor i metall eller plastmaterial (för nickelallergiker), men det finns också något som kallas knipkulor. Dessa har, till skillnad från geishakulorna, snören som binder dem samman vilket gör att man kan dra ut dem. Knipkulorna är större än geishakulorna och lämpar sig därför bättre för just knipövningar, men de går inte att använda vid samlag.

Att göra knipövningar är bra av flera anledningar. En vältränad bäckenbottenmuskulatur underlättar vid graviditet och förlossning. Det kan även motverka livmoderframfall och inkontinensproblematik, men framförallt – bidra till förhöjd sexuell njutning.

Tips på bra geishakulor

Träna inte för hårt eller länge i början. Lägg dig i sängen och för in kulorna försiktigt i slidan. Använd alltid glidmedel. Knip sedan runt kulorna, håll några sekunder och vila sen. Upprepa detta i ca 10 minuter de första dagarna och prova sedan att genomföra samma övningar stående, gående och sedan i samband med än mer fysiskt ansträngande aktiviteter. Då du står upp jobbar slidan av sig själv för att hålla kvar föremål och du behöver inte aktivt göra knipövningar. Eventuell träningsvärk efteråt kan kännas som menssmärtor, men är inte farligt utan är liksom all träningsvärk ett tecken på att muskler aktiverats.

Knipövningar kan göras med eller utan kulor, men med kulor riskerar du inte att träna på fel sätt. Vissa menar att geishakulorna inte är lika fördelaktiga som knipkulorna i träningssyfte, då de små måtten inte ger lika stor träningseffekt. För användning i extra njutningssyfte vid vaginalt samlag är det däremot geishakulor som gäller. De stimulerar både dig och din partner och kan vara en ny och spännande sexleksak att prova tillsammans. För in kulorna innan sexet och undersök sedan tillsammans hur det känns för er båda. Många tycker att en ridande position är skön då du själv lättare kan bestämma rytm och hur djupt du vill ha din partner i dig.

Våra bästsäljande knipkulor

Du behöver inte vara rädd för att geishakulorna ska försvinna in i din kropp. Livmodertappen utgör en knappnålsstor avgränsning in till livmodern som endast öppnar sig vid förlossning. Det är alltså en fysiologisk omöjlighet för föremål att ta sig in där. Däremot kan det ta en stund för kulorna att komma ut, vilket inte är någon fara. Blir du ändå orolig kan du hjälpa till genom att sitta på huk och krysta och använda fingrarna för att plocka ut dem.

Hoppas att detta var tillfredsställande svar på dina frågor!


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *