Blogg, Tone svarar

Hur använder man geishakulor?

Tone svarar om sexleksaker

Fråga

Hej Tone!

Jag har en liten fråga om geishakulor. Hur använder man dem egentligen? Ska man ha dem under samlag eller för att träna upp musklerna ”där nere”. Jag är också lite orolig när de inte har något snöre. Kan de försvinna eller fastna på något vis?

Tacksam för svar!

 

Svar

Hej!

Precis som du skriver kan geishakulor användas både vid samlag och för att träna bäckenbottenmuskulaturen. Geishakulor är små och ganska tunga kulor i metall eller plastmaterial (för nickelallergiker), men det finns också något som kallas knipkulor. Dessa har, till skillnad från geishakulorna, snören som binder dem samman vilket gör att man kan dra ut dem. Knipkulorna är större än geishakulorna och lämpar sig därför bättre för just knipövningar, men de går inte att använda vid samlag.

Att göra knipövningar är bra av flera anledningar. En vältränad bäckenbottenmuskulatur underlättar vid graviditet och förlossning. Det kan även motverka livmoderframfall och inkontinensproblematik, men framförallt – bidra till förhöjd sexuell njutning.

Tips på bra geishakulor

Ben Wa Balls Set

499 kr
Ben Wa Balls Set är ett set med med geishakulor i metall i tre olika storlekar och vikt. Kulorna kan användas både som träning för bäckenbottenmuskulaturen samt för extra njutning vid samlag. Geishakulorna är kroppssäkra och helt fria från ftalater. Vikt minsta kulan : 28 gr Vikt mellanstora kulan : 44 gr Vikt största kulan : 64 gr Diameter minsta kulan : 1,5 cm Diameter mellanstora kulan : 2 cm Diameter största kulan : 2,1 cm

Glass Ben Wa Balls

199 kr
Eleganta, handblåsta Glass Ben Wa Balls i stöttåligt glas, perfekta för att träna upp bäckenbottenmuskulaten eller öka stimulansen. De inbäddade blommorna Geishakulorna kan användas på en mängd olika sätt, men framförallt för att stärka bäckenbottenmuskulaturen samt öka den sexuella upplevelsen vid t.ex. penetration. Kulorna är enkla att rengöra och kommer i en stilig förvaringspåse i siden.

Geishakulor i rostfritt stål

199 kr
Lyxiga geishakulor  i  rostfritt stål i perfekt storlek för både sex och träning. Kulorna har en diameter på 1.5 cm och kan användas både för att träna slid- och bäckenbottenmuskulaturen samt vid samlag med en partner. Geishakulornas är gjorda i rostfritt stål. Diameter: 1.5 cm

Pleasure Pearls Geishakulor

149 kr
Pleasure Pearls är vackra geishakulor i vit plast med vikter. Kulorna mäster c:a 2 cm i diameter och väger Kulorna är placerade i en smakfull förpackning i form av ett snäckskal. Geishakulorna kan användas både för att stärka slidmuskulaturen och för att öka njutningen. Pleasure Pearls kan användas såväl vid onani som vid samlag.

Träna inte för hårt eller länge i början. Lägg dig i sängen och för in kulorna försiktigt i slidan. Använd alltid glidmedel. Knip sedan runt kulorna, håll några sekunder och vila sen. Upprepa detta i ca 10 minuter de första dagarna och prova sedan att genomföra samma övningar stående, gående och sedan i samband med än mer fysiskt ansträngande aktiviteter. Då du står upp jobbar slidan av sig själv för att hålla kvar föremål och du behöver inte aktivt göra knipövningar. Eventuell träningsvärk efteråt kan kännas som menssmärtor, men är inte farligt utan är liksom all träningsvärk ett tecken på att muskler aktiverats.

Knipövningar kan göras med eller utan kulor, men med kulor riskerar du inte att träna på fel sätt. Vissa menar att geishakulorna inte är lika fördelaktiga som knipkulorna i träningssyfte, då de små måtten inte ger lika stor träningseffekt. För användning i extra njutningssyfte vid vaginalt samlag är det däremot geishakulor som gäller. De stimulerar både dig och din partner och kan vara en ny och spännande sexleksak att prova tillsammans. För in kulorna innan sexet och undersök sedan tillsammans hur det känns för er båda. Många tycker att en ridande position är skön då du själv lättare kan bestämma rytm och hur djupt du vill ha din partner i dig.

Våra bästsäljande knipkulor

Je Joue Ami

599 kr
Je Joue Ami är ett set med lyxiga knipkulor i högklassig silikon. Setet består av kulor i tre olika storlekar och olika vikt, vilket gör att du kan bygga upp din träning steg för steg. Kulorna är tillverkade i kroppssäker silikon, helt fria från ftalater, och har en len och slät yta. Kulorna kommer i ett lyxigt presentset och passar perfekt som present. Je Joue Ami fick 5 plus i Aftonbladets test över knipkulor. Vi rekommenderar att du alltid använder knipkulorna med ett vattenbaserat glidmedel. Ami 1 En lite större kula som väger 47 gram, har en omkrets på  11 cm och passar bra för nybörjaren. Ami 2 Mellanstor dubbelkula som väger 78 gram, har en omkrets på knappa 10 cm och passar för den som vill ta träningen förbi nybörjarstadiet och till nästa steg. Ami 3 Är den minsta och tyngsta av de tre kulorna i setet. Denna dubbelkula väger 106 gram och har en omkrets på dryga 9 cm. Denna kula passar den som kommit en bit i sin träning och verkligen tar sin bäckenbottenträning på allvar.

Set med knipkulor i silikon

299 kr
Två set med knipkulor i 100% kroppsvänlig silikon. I det här prisvärda paketet får du ett set med en enkel kula och ett set med dubbla kulor, dessutom kommer det med en utbytbar extra kula för ökad variation. Kulorna väger 30 g och 40 g vardera och kan bytas ut och kombineras hur du vill allt eftersom du blir starkare. Alla kulor har rörliga vikter inuti vilket ger skön stimulans när du gör dina knipövningar.

Fascinate – Blå

199 kr
Fascinate - Blå från tillverkaren Vibe Therapy består av två sammanlänkade knipkulor av högkvalitativ silikon. Knipkulor används för att stärka slid- och bäckenbottenmuskulaturen och är lämpliga för kvinnor med inkontinensproblem eller som har genomgått en graviditet. Vid användning kan det vara klokt att applicera en klick glidmedel på knipkulorna och sedan vara försiktig när kulorna förs in i slidan. Oliver & Eva rekommenderar att du alltid använder vattenbaserat glidmedel med sexleksaker av silikon då ett silikonbaserat glidmedel kan skada produkten.

LELO – Luna Beads

549 kr
Luna Beads är knipkulor för kvinnor som värdesätter sin sensualitet och vill ha stark och spänstig slidmuskulatur. Kulorna kan användas både för stimulering samt för träning av musklerna i och runt slidan och bäckenbotten. Knipkulorna är tillverkade av svenska lyxmärket LELO vilket borgar för högsta kvalitet och komfort. Kulorna kommer i modern och stilig design och är ett diskret alternativ till vanliga geishakulor. LELO:s Luna Beads hjälper dig till förhöjda känslor vid beröring, större muskelkontroll vilket även kan motverka problem med inkontinens samt intensivare orgasmer. LELO Luna Beads kommer med två set av knipkulor av olika vikt som alla är löstagbara. På så sätt kan du välja den vikt som passar dig, beroende på hur stark slidmuskulatur du har och hur mycket träning du har gjort tidigare. När du känner att vikterna är för lätta på den låga nivån är det alltså enkelt att kliva upp till nästa. Liksom med alla produkter från LELO så kommer Luna Beads i en lyxig förpackning med utförlig instruktionsbok, förvaringspåse i satäng samt LELO:s obligatoriska 1-årsgaranti. Kom ihåg att använda vattenbaserat glidmedel med sexleksaker gjorda av silikon, då silikonbaserat glidmedel kan skada produkten.

Du behöver inte vara rädd för att geishakulorna ska försvinna in i din kropp. Livmodertappen utgör en knappnålsstor avgränsning in till livmodern som endast öppnar sig vid förlossning. Det är alltså en fysiologisk omöjlighet för föremål att ta sig in där. Däremot kan det ta en stund för kulorna att komma ut, vilket inte är någon fara. Blir du ändå orolig kan du hjälpa till genom att sitta på huk och krysta och använda fingrarna för att plocka ut dem.

Hoppas att detta var tillfredsställande svar på dina frågor!

[ooe_tone_author_footer]
[oeshare]

2 thoughts on “Hur använder man geishakulor?

 1. Eva-Lena skriver:

  Hej!
  När man har knipkulor, vad gör man med snöret?
  Mvh Eva-Lena

  1. Oliver & Eva skriver:

   Hejsan! Snöret används bara för att lätt kunna plocka ut kulorna igen och hänger en bit utanför.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *