Blogg, Tone svarar

För tidig utlösning

Tone svarar om sexleksaker

Fråga

Hej, jag har köpt många fördröjande medel för att hålla mig men inget som funkar. Vad rekommenderar du mig?

/Anonym

 

Svar

Hej!

Jag tolkar din fråga som att du upplever att din utlösning kommer för snabbt och att detta är ett problem för dig. Nu antar jag att du är man, eftersom det här är någonting som vanligtvis kopplas till pojkar och män, men även många kvinnor kan komma väldigt hastigt med rätt stimuli. Detta brukar dock inte beskrivas som ett problem i samma utsträckning, men åtgärderna för att fördröja orgasmen är i stort sett desamma. Med åren brukar de flesta dock uppleva att de i högre grad kan styra över sin orgasm och utlösning, men ibland förekommer det ändå upp i högre åldrar. Särskilt i situationer kopplat till nervositet och nya sexpartners.

Populära fördröjningsspray

Rhino Delay Spray 50 ml

159 kr
Rhino Delay Spray 50 ml är ett effektivt fördröjningsmedel som gör att du får större möjlighet att kontrollera din egen utlösning. Fördröjningssprayen bygger på en kombination av dermotologiska tester och urgamla kinesiska recept för att få fram en så bra formel som möjligt. Användning: Spraya runt ollonet (rekommenderad dosering 2-4 sprut) och vänta sedan 10-15 minuter så att huden hinner absorbera vätskan. Välj sedan om du vill tvätta lätt med vatten eller inte. Missa inte! Är du osäker om det här är rätt fördröjningsmedel för dig har vi även satt ihop ett fördröjningspaket innehållandes spraygel och kräm till rabatterat pris. Du får alltså tre olika varianter av fördröjningsmedel och kan snabbt hitta det som fungerar bäst för dig.

Stud Delay Spray – Fördröjningsspray

159 kr
Stud Delay Spray är ett av de mest effektiva fördröjningssprayen som finns på marknaden i dag. Många män har problem med för tidig utlösning och Stud Delay Spray för män kan då vara lösningen eftersom det har en lätt bedövande verkan och därmed kan förlänga sexakten med upp till 30 minuter. När Nyheter 24 testade sexleksaker så gillade de Stud Delay Spray starkt och sa att man "kunde slappna av mer eftersom man inte behövde koncentrera sig så mycket på att hålla tillbaka sin orgasm". Även recensenten som vanligtvis inte behövde ett fördröjningsspray gillade den och kunde njuta mer av samlaget då han kunde slappna av mer. Han avslutade med att konstatera att Stud Delay Spray "håller vad den lovar". Användning: Sprayen appliceras direkt på penisen och runt ollonet och bör appliceras 10-15 minuter innan den sexuella aktiviteten. Väntar du för kort tid kan även din partner att bedövas av sprayen, så ge det tillräckligt med tid för att sprayen ska hinna absorberas av huden. Missa inte! Är du osäker om det här är rätt fördröjningsmedel för dig har vi även satt ihop ett fördröjningspaket innehållandes spraygel och kräm till rabatterat pris. Du får alltså tre olika varianter av fördröjningsmedel och kan snabbt hitta det som fungerar bäst för dig.

Att inte vara nervös eller spänd inför sex med en annan person är dock lättare sagt än gjort. De flesta känner att de vill duga inför sin partner och många, särskilt killar, känner press på sig att vara uthålliga och ”leverera” i sängen. Om du kan prata med din sexpartner om ditt problem skulle jag rekommendera dig att göra det. Då kan ni tillsammans avdramatisera frågan och du får chans att berätta för någon om hur du känner. Det är inte säkert att den du har sex med upplever detta som ett problem på samma sätt som du. Han eller hon kanske istället ser det som ett uttryck för att du är attraherad och tänd, vilket ju i sig är någonting fint och bra. När man pratat om saker känns det för det mesta lite bättre och lättare sedan.

Jag gissar dock att du vill ha lite konkreta tips på hur du skall gå tillväga. Ofta ses sex som synonymt med samlag, men sex kan vara så mycket mer än bara det. Om du fått utlösning och blivit slak kan du fortfarande stimulera din partner oralt eller med fingrarna. Om ni ändå vill ha penetrerande sex kan ni vänta en stund och sedan ta vid igen. Ett annat sätt är att du onanerar innan, eftersom det ofta upplevs som lite svårare att komma igen då man redan fått utlösning. Att använda en lite tjockare kondom är också någonting som för många fungerar bra. Pröva även att stanna upp när du början närma dig klimax och fortsätt sedan när du känner att orgasmen inte är lika nära. Under tiden kan du stimulera din sexpartner med fingrar eller tunga.

Fördröjningskrämer mot tidig utlösning

Fördröjningspaket Gel/Kräm

299 kr
Här får du två av våra bästsäljande fördröjningsmedel till rabatterat pris. Är du osäker på om gel eller spray är det som passar dig bäst har du chansen att testa en av varje för att avgöra. Bull Power Fördröjningsgel - Kommer i en 30 ml tub och bör förvaras svalt och mörkt när den inte används. Bull Power Delay gel är ett prisvärt alternativ som verkligen kan göra skillnad. Rhino Fördröjningskräm är ett fördröjningsmedel i krämform som är mjukt och skonsam mot huden och försenar utlösningen på ett effektivt sätt. Rhino är kliniskt testat och består av dermatologiska egenskaper kombinerat med uråldriga kinesiska recept.

Marathon Fördröjningskräm 30 ml

119 kr
Marathon Fördröjningskräm är ett fördröjningsmedel i krämform som effektivt hjälper mot för tidig utlösning. Krämen ger en lätt bedövande effekt och gör på så vis att du får betydligt bättre kontroll över din utlösning och därmed längre varaktighet under sexakten. Användning:  Stryk på ett tunt lager under och runt ollonet och en bit ner på skaftet. Vänta därefter i minst 5 minuter så att krämen hinner absorberas av huden. Du kan även tvätta penisen lite lätt med vatten innan den sexuella aktiviteten för att försäkra dig om att din partner inte också blir påverkad av krämen. Missa inte! Är du osäker om det här är rätt fördröjningsmedel för dig har vi även satt ihop ett fördröjningspaket innehållandes spraygel och kräm till rabatterat pris. Du får alltså tre olika varianter av fördröjningsmedel och kan snabbt hitta det som fungerar bäst för dig.

Rhino Fördröjningskräm 50 ml

159 kr
Rhino Fördröjningskräm 50 ml är ett fördröjningsmedel i krämform som är mjukt och skonsam mot huden och försenar utlösningen på ett effektivt sätt. Rhino är kliniskt testat och består av dermatologiska egenskaper kombinerat med uråldriga kinesiska recept. Användning: Stryk på ett tunt lager under och runt ollonet och vänta sedan i 10-15 minuter så att huden hinner absorbera krämen.  Tvätta penis och ollon innan sexuell kontakt om så önskas och torka av kräm som inte absorberats för att förhindra att din partner också blir påverkad. Missa inte! Är du osäker om det här är rätt fördröjningsmedel för dig har vi även satt ihop ett fördröjningspaket innehållandes spraygel och kräm till rabatterat pris. Du får alltså tre olika varianter av fördröjningsmedel och kan snabbt hitta det som fungerar bäst för dig.

Det är dock svårt att säga vad som är för tidig utlösning och inte. Vår bild är vanligtvis att sex skall innehålla penetration som pågår länge utan paus. I realiteten kommer de flesta män efter ca 1-2 minuters penetration eller mer. Att variera tempo och tekniker är dels ett sätt att skjuta upp orgasmen på, men också någonting som i många fall upplevs som mer njutningsfullt. Ett långdraget, enbart vaginalt penetrerande samlag kan dessutom vara slitsamt för slemhinnorna i kvinnans slida, även om den är rikt lubrikerad. Viktigt att nämna är att det inte finns någon skillnad mellan mäns och kvinnors förmåga att uppnå orgasm, förutsatt att de blir stimulerade på rätt sätt. För män innebär detta i de flesta fall att ollonet stimuleras och för kvinnor klitoris.

Sedan är det så att vissa har mer känsligt ollon än andra. Detta är ju egentligen inte något negativt – det blir lättare att känna njutning och enklare för en partner att stimulera den andre till orgasm. För vissa kan detta dock leda till stora personliga problem och det är då viktigt att man får hjälp. Psykoterapi eller parterapi tillsammans med ens partner har ofta väldigt god effekt. Det finns även preparat som är godkända i Sverige mot för tidig utlösning, men det ser jag som ett sistahandsalternativ då det i första hand handlar om att lära känna sin kropp och bli trygg i den sexuella situationen.

Bästsäljande fördröjningsmedel

Fördröjningspaket Gel/Spray

299 kr
Här får du två av våra bästsäljande fördröjningsmedel till rabatterat pris. Är du osäker på om gel eller spray är det som passar dig bäst har du chansen att testa en av varje för att avgöra. Stud Delay Spray - Ett av de mest effektiva fördröjningssprayen som finns på marknaden i dag. Sprayet ger en lätt bedövande effekt utan att minska njutningen. Bull Power Fördröjningsgel - Kommer i en 30 ml tub och bör förvaras svalt och mörkt när den inte används. Bull Power Delay gel är ett prisvärt alternativ som verkligen kan göra skillnad.

Fördröjningspaketet

449 kr
Är du osäker på vilket fördröjningsmedel som passar dig bäst är fördröjningspaketet perfekt för dig. Här får du fördröjningsmedel i tre olika former: spray, kräm och gel, alla med snarlika men ändå något olika ingredienser. Lider du liksom många andra män av problem med för tidig utlösningen är det här definitivt paketet för dig. Paketet innehåller:  1 x Stud Delay Spray 1 x Bull Power Fördröjningsgel 1 x Rhino Fördröjningskräm

Stud Delay Spray – Fördröjningsspray

159 kr
Stud Delay Spray är ett av de mest effektiva fördröjningssprayen som finns på marknaden i dag. Många män har problem med för tidig utlösning och Stud Delay Spray för män kan då vara lösningen eftersom det har en lätt bedövande verkan och därmed kan förlänga sexakten med upp till 30 minuter. När Nyheter 24 testade sexleksaker så gillade de Stud Delay Spray starkt och sa att man "kunde slappna av mer eftersom man inte behövde koncentrera sig så mycket på att hålla tillbaka sin orgasm". Även recensenten som vanligtvis inte behövde ett fördröjningsspray gillade den och kunde njuta mer av samlaget då han kunde slappna av mer. Han avslutade med att konstatera att Stud Delay Spray "håller vad den lovar". Användning: Sprayen appliceras direkt på penisen och runt ollonet och bör appliceras 10-15 minuter innan den sexuella aktiviteten. Väntar du för kort tid kan även din partner att bedövas av sprayen, så ge det tillräckligt med tid för att sprayen ska hinna absorberas av huden. Missa inte! Är du osäker om det här är rätt fördröjningsmedel för dig har vi även satt ihop ett fördröjningspaket innehållandes spraygel och kräm till rabatterat pris. Du får alltså tre olika varianter av fördröjningsmedel och kan snabbt hitta det som fungerar bäst för dig.

Bull Power Fördröjningsgel

159 kr
För tidig utlösning är något som drabbar många män. Bull Power Fördröjningsgel kan förlänga akten med upp till 30 minuter och ger dig betydligt större kontroll över din egen utlösning. Gelen kommer i en 30 ml tub och bör förvaras svalt och mörkt när den inte används. Bull Power Delay gel är ett prisvärt alternativ som verkligen kan göra skillnad. Användning: Tryck ut lite gel på dina fingertoppar och stryk den sedan på de känsligaste punkterna på penisen (direkt under ollonet) och på penishuvudet. Vänta därefter 15 minuter. Nu har gelen absorberats av huden och börjat verka. Missa inte! Är du osäker om det här är rätt produkt för dig har vi även satt ihop ett fördröjningspaket innehållandes spray, gel och kräm till rabatterat pris. Du får alltså tre olika varianter av fördröjningsmedel och kan snabbt hitta det som fungerar bäst för dig.

Mitt råd till dig är alltså att ta det lugnt, variera tekniker och pausa emellanåt. Om du ändå känner att problemet kvarstår och blir ett hinder för dig tycker jag att du skall ta kontakt med en vårdcentral, ungdomsmottagning eller annan sexualhälsomottagning.

Ta hand om dig!

Med vänlig hälsning,
Tone Persdotter

[ooe_tone_author_footer]

[oeshare]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *