Visar alla 10 resultat

Royal Fantasies Iduna – Fjärrstyrda Knipkulor

599 kr
Royal Fantasies Iduna är vibrerande knipkulor i kroppssäker silikon och ABS, med en trådlös fjärrkontroll. Den kraftfulla motorn erbjuder 3 nivåer av stadiga vibrationer och 7 olika rytmer. Detta ger intensiv stimulering samtidigt som det är idealisk träning för dina bäckenbottenmuskler. Det finns totalt 3 kulor med olika vikter så att du efterhand kan öka din träning. Börja med de lätta och gå sedan över till de lättare när du känner dig redo. Kulorna väger 9, 32 och 41 gram.
  • Vibrerande knipkulor med 3 utbytbara kulor : 9 gr, 32 gr, 41 gr
  • Kraftfull motor
  • 3 + 7 vibrationsmönster
  • Trådlös fjärrkontroll (10 m räckvidd)
  • Vattentät (IPX7)
  • Uppladdningsbar (USB)
  • Användartid: 1 timme
  • Ljudnivå: ≤60 DB
  • Tillverkad av kroppssäker silikon och ABS
  • Ftalatfri
Diameter: 3,0 och 3,5 cm Längd: 16,5 cm

We-Vibe Bloom – Appstyrda knipkulor

1.290 kr
Med We-Vibe Bloom får du inte bara vibrerande knipkulor som kan ge dig fantastisk träning för bäckenbottenmusklerna, du kan både njuta och ha kul samtidigt som du tränar! Styr själv eller låt din partner ta över kontrollen på vibrationerna på distans från sin mobil. Bloom kommer med 3 utbytbara kulor med olika vikt (10 g, 30 g och 45 g). Börja med de lättaste och byt till de tyngre när du tränat ett tag och blivit starkare. Så här funkar det Koppla bara båda upp er på We-Connect-appen så kan du låta din partner bestämma takten på vibrationerna, och ja, till och med skapa sitt eget vibrationsmönster. Appen laddar ni ner gratis till både iPhone och Android. Det går givetvis att styra de 10 olika vibrationsprogrammen utan att använda appen. Kroppssäkert material We-Vibe Bloom är tillverkat i högklassigt silikon vilket är fritt från ftalater och andra skadliga ämnen. Uppladdningsbar Gala är uppladdningsbar via USB vilket gör att slipper tänka på att köpa nya batterier och på så vis också sparar pengar, dessutom är det bra för miljön. På en full laddning får du upp till 2 härliga timmar av användning. Vattentät Gala är 100 % vattentätt vilket gör att du kan använda det i duschen, badet eller varför inte i poolen. Att den är vattentät gör den också extremt enkel att rengöra. Vilket glidmedel ska jag använda? Som alltid med sexleksaker i silikon ska du använda ett vattenbaserat glidmedel.

Je Joue Ami

599 kr
Je Joue Ami är ett set med lyxiga knipkulor i högklassig silikon. Setet består av kulor i tre olika storlekar och olika vikt, vilket gör att du kan bygga upp din träning steg för steg. Kulorna är tillverkade i kroppssäker silikon, helt fria från ftalater, och har en len och slät yta. Kulorna kommer i ett lyxigt presentset och passar perfekt som present. Je Joue Ami fick 5 plus i Aftonbladets test över knipkulor. Vi rekommenderar att du alltid använder knipkulorna med ett vattenbaserat glidmedel. Ami 1 En lite större kula som väger 47 gram, har en omkrets på  11 cm och passar bra för nybörjaren. Ami 2 Mellanstor dubbelkula som väger 78 gram, har en omkrets på knappa 10 cm och passar för den som vill ta träningen förbi nybörjarstadiet och till nästa steg. Ami 3 Är den minsta och tyngsta av de tre kulorna i setet. Denna dubbelkula väger 106 gram och har en omkrets på dryga 9 cm. Denna kula passar den som kommit en bit i sin träning och verkligen tar sin bäckenbottenträning på allvar.

Set med knipkulor i silikon

299 kr
Två set med knipkulor i 100% kroppsvänlig silikon. I det här prisvärda paketet får du ett set med en enkel kula och ett set med dubbla kulor, dessutom kommer det med en utbytbar extra kula för ökad variation. Kulorna väger 30 g och 40 g vardera och kan bytas ut och kombineras hur du vill allt eftersom du blir starkare. Alla kulor har rörliga vikter inuti vilket ger skön stimulans när du gör dina knipövningar.

50 Shades of Grey – Silicone Ben Wa Balls

299 kr
Silicone Ben Wa Balls är knipkulor i högklassigt, ftaltfritt silikon från den officiella kollektionen från 50 Shades of Grey. Kulorna har två rörliga tyngder i sig som ger sköna vibrationer och stimulerar lite extra. Kulorna är perfekta för att förbättra onani, förspel och analsex liksom för bäckenbottenträning. Den totala längden för setet är dryga 17 cm och varje kula väger 32g, vilket ger en sammanlagd vikt av 64 g.

50 Shades of Grey – Metal Ben Wa Balls

349 kr
50 Shades of Grey - Metal Ben Wa Balls är knipkulor i metall ur den officiella kollektionen från 50 Shades of Grey. Varje kula har en omkrets på 9.5 cm och har en vikt på 221 g tillsammans. Kulorna sitter på ett stabilt nylonsnöre på 21 cm och har en ring i slutet för enkel och smidig användning. Kulorna är perfekta för bäckenbottenträning samt för att förbättra onani, förspel och analsex.

LELO – Luna Beads Noir

499 kr
Luna Beads Noir från svenska lyxmärket LELO är eleganta och exklusiva knip- och geishakulor i svart tappning. Kulorna är något mindre än orignalkulorna Luna Beads, med en bredd på 2.9 cm i diameter och en vikt på 37 gram. Inuti kulorna finns lösa vikter som ger en vibrerande känsla vilket ökar stimulansen och lusten. Knipkulorna fungera både för att intensifiera stimulansen samtidigt som de kan användas för att stärka bäckenbottenmuskulaturen.

X-orgasm – Vaginakulor

99 kr
X-orgasm är prisvärda knipkulor med tyngd och nylonsnöre för användning vaginalt eller analt. Knipkulor kan användas som träningsredskap vid inkontinens eller om man genomgått en graviditet. De är också populära som sexleksaker då både män och kvinnor kan uppleva en starkare orgasm när de används. Regelbunden knipträning kommer också ge starkare knipmuskler, vilket kan öka känseln även när kulorna inte används. De flesta känner då skillnad redan efter några veckors knipträning.

Belladot Britt – Knipkulor

299 kr
Britt från svenska Belladot är två härliga små sammanlänkande knipkulor som med framgång kan användas för att stärka musklerna i och runt vaginan samt bäckenbotten. Kulorna är gjorda i mjukt silikon och har var en en liten tyngd inuti sig som ger extra stimulans. Ett vältränat underliv kan stärka känslan för både han och henne och knipkulor kan t. ex. användas av kvinnor som lider av inkontinensproblem eller som nyligen genomgått en graviditet. Oliver & Eva rekommenderar att du alltid använder vattenbaserat glidmedel med sexleksaker av silikon då ett silikonbaserat glidmedel kan skada produkten.

LELO – Luna Beads

549 kr
Luna Beads är knipkulor för kvinnor som värdesätter sin sensualitet och vill ha stark och spänstig slidmuskulatur. Kulorna kan användas både för stimulering samt för träning av musklerna i och runt slidan och bäckenbotten. Knipkulorna är tillverkade av svenska lyxmärket LELO vilket borgar för högsta kvalitet och komfort. Kulorna kommer i modern och stilig design och är ett diskret alternativ till vanliga geishakulor. LELO:s Luna Beads hjälper dig till förhöjda känslor vid beröring, större muskelkontroll vilket även kan motverka problem med inkontinens samt intensivare orgasmer. LELO Luna Beads kommer med två set av knipkulor av olika vikt som alla är löstagbara. På så sätt kan du välja den vikt som passar dig, beroende på hur stark slidmuskulatur du har och hur mycket träning du har gjort tidigare. När du känner att vikterna är för lätta på den låga nivån är det alltså enkelt att kliva upp till nästa. Liksom med alla produkter från LELO så kommer Luna Beads i en lyxig förpackning med utförlig instruktionsbok, förvaringspåse i satäng samt LELO:s obligatoriska 1-årsgaranti. Kom ihåg att använda vattenbaserat glidmedel med sexleksaker gjorda av silikon, då silikonbaserat glidmedel kan skada produkten.

Vad är knipkulor?

Knipkulor har använts i en eller annan form sedan c:a 500 e Kr. Även om de har kallats många olika saker under åren, vaginakulor, orgasmkulor och geishakulor för att nämna några, har syftet med dem förblivit detsamma. När knipkulor används regelbundet kan de bidra till att stärka, tona och förbättra det allmänna tillståndet för bäckenbottenmuskulaturen.

Regelbunden användning av knipkulor kan även avhjälpa stressinkontinens som utvecklas som ett resultat av försvagade muskler. Knipkulorna kommer i olika storlekar (vanligtvis 2.8 cm till 3.7cm i diameter) och material, som kan variera från enkla plastkulor till kulor i silikon och glas.

Knipkulor rekommenderas av förlossningsläkare och gynekologer för att förbättra elasticiteten i vaginala muskler och för en bättre kontroll av urinblåsan.

Varför ska jag använda knipkulor?

Det finns en rad fördelar med att använda knipkulor när du gör knipövningar. De hjälper till att göra bäckenbottenmuskulaturen stark vilket kan leda till att du lättare får ogasm. Knipövningar med knipkulor gör också att du får bättre kontroll över urinblåsan och slipper besvär med inkontinens.

Hur använder man knipkulor?

Är du inte upphetsad när du ska träna så använd en klick glidmedel på toppen av knipkulorna samt på slidmynningen. Första gången kan det vara klokt att ligga ner, sära på könsläpparna och föra in en kula i taget. Prova att knipa några sekunder med första kulan och för sedan in den andra. Känn efter hur det känns att bara ha kulorna i dig. Testa att knipa med musklerna runt kulorna, håll fast några sekunder och släpp. Öka antalet sekunder och märk hur musklerna arbetar. De första gångerna kan resultera i träningsvärk, vilket är ett tecken på att dessa muskler behöver underhållas.

När du känner att du kan hålla ett fast tag om kulorna liggandes så kan du gå vidare till nästa steg. Testa att ställa dig upp och knip i olika intervaller. Testa sedan att gå omkring med kulorna i dig och samtidigt öva på att knipa. Det kan vara lite knepigt, men övning ger färdighet. Variera takten, antalet sekunder och märk hur musklerna övas upp allt eftersom.

Träna med knipkulor – steg för steg

Steg 1

Hitta din PC-muskel. Detta är muskeln som ska tränas upp med hjälp av knipkulorna och även den som kontrollerar flödet av urin frå urinblåsan. Det är alltså samma muskel som du använder dig av när du “håller dig” innan du hittar en toalett när du behöver kissa. Detta är också rörelsen du kommer att använda när du utför knipövningarna med knipkulorna. Det kan också beskrivas som att klämma eller dra bäckenbottenmuskulaturen upp mot nedre delen av ryggen. Alternativt kan du hitta denna muskel genom att placera ett finger i slidan och knipa om fingret tills du känner att PC-muskeln drar ihop sig.

Steg 2

För in knipkulorna. Hitta en bekväm, avslappnad ställning, antingen sittandes eller ståendes, och för försiktigt in knipkulorna, en efter en. Stanna precis när de är helt inne, och tryck inte dem på baksidan av slidan eller up nära livmoderhalsen. Stäng ihop dina ben för att hålla dem på plats medan du positionera dig för att göra dina knipövningar.

Steg 3

Knipträna sittandes. Sitt ner med benen fortfarande stängda. Hitta PC-muskeln och använd den för att försöka flytta kulorna fram och tillbaka. Om du inte kan flytta kulorna fram och tillbaka, fokusera på att klämma om kulorna och hålla den positionen under några sekunder, för att sedan släppa under några sekunder. Gör detta 10 gånger, gärna tre gånger per dag.

Steg 4

Stående träning. Under den stående övningen använder du vikten av knipkulorna och tyngdkraften för att träna upp bäckenbottenmusklerna. Ställ dig upp och placera fötterna axelbrett isär. Använd din PC-muskel för att hålla kulorna inne i slidan. Se till att du har kulor som är små och tunga nog att de trillar ut om du du slutar knipa. Gör denna övning tre gånger per dag och försök att hålla inne kulorna lite längre föra varje gång.

Steg 5

Hukträning. När du kniper sittandes på huk kombinerar du fördelarna med stående och sittande träningen. Placera fötterna så brett isär som möjligt och böj knäna så att du hamnar en bekväm hukposition. Använd din PC-muskel för att både hålla knipkulorna på plats och samtidigt föra dem fram och tillbaka. Gå ner i en djupare hukposition för att göra övningen mer utmanande.

Steg 6

Använd kulorna i dina dagliga aktiviteter. Detta liknar den stående övningen och innebär att du ska hålla kuloran på plats medan du är hemma, på jobbet, tar en kort promenad eller en dusch. Se till att du är stark nog att hålla kulorna på plats så att de inte faller ut vid potentiellt pinsamma ögonblick.

Olika material

Traditionellt sett har knipkulor tillverkats i metall eller glas, men numera tillverkas knipkulor i en mängd olika material:

– Rostfritt stål

– Glas

– Silikon

– Plast

Vilken typ av material kan ha en stor inverkan på den totala upplevelsen och effekten. Svårigheten att hålla kulorna inne i slidan kan nämligen variera beroende på vilket material du väljer. Rostfritt stål kan vara svårare att hålla inne och är bättre anpassade till mer erfarna användare, medan knipkulor i silikon oftare är lättare att knip om.

En fördel med metall- och glaskulor är också att de är lättare att rengöra före och efter användning.

Vilka knipkulor ska jag välja?

Generellt sätt kan man säga att ju större och lättare knipkulorna är, desto enklare är det att hålla kvar dem i slidan och utföra träningen. Så har du inte tränat tidigare kan det vara klokt att gå för något lite större. När du har tränat ett tag kan du gå ner i storlek och öka i vikt.

Skötselråd

I och med att knipkulor är sammanbunda med en sträng eller ett snöra så är de lite svårare att rengöra. Processen är dock densamma som med geishakulor där varmt vatten och tvål fungerar alldeles utmärkt. Du måste bara spendera lite extra tid för att komma runt runt kulorna där snöret är jobba lite hårdare för att rengöra de extra skrevorna som finns. Avsluta med nårgra spray med ett antibakteriellt rengöringsmedel och torka sedan av men en handduk eller trasa.

Synonymer

Knipkulor går även under namn som vaginakulor, fittkulor och på engelska smart balls eller kegel balls.