Caros nybörjartips om sex och sexleksaker

Prostatastimulator för nybörjare

Vad är en prostatastimulator?

Oavsett kön så har du en punkt inuti dig som är extra skön att stimulera. Har du slida sitter den några centimeter upp på främre slidväggen och kallas för g-punkt. Om du däremot har en prostata så sitter den 5-8 cm upp i analen. Denna punkt kallas för p-punkten. Namnet kommer dels från att den sitter nära prostatan, men faktum är att både P-punkten och G-punkten består av prostatavävnad. Området framträder och blir tydligare i samband med upphetsning. För många blir området större och enklare att hitta efter en orgasm, eftersom könet då är rejält blodfyllt.

Våra mest populära prostatastimulatorer

Många tycker om att få p-punkten stimulerad på olika vis, t.ex. genom prostatamassage och tryckningar. Detta går att göra med fingrar, men med tanke på att området sitter en bit upp kan det vara svårt att stimulera på rätt sätt.

Den mjuka kurvan gör den extra lämpad för p-punkten. Därför är det fantastiskt att det finns specifika intimleksaker utformade för att stimulera just detta område. De kallas prostatastimulatorer och är byggda just för kunna stimulera p-punkten. Ett annat namn är prostatavibrator, men funktionen är densamma. Det som kan skilja sig mellan dessa modeller är att prostatavibratorn alltid kommer utrustad med en vibrator, medan prostatastimulatorn ofta bara är en stav avsedd för prostatamassage. Givetvis går det att använda en prostatastimulator på andra ställen på kroppen, men den mjuka kurvan gör den extra lämpad för p-punkten.

Tips
En sak som många inte känner till är att det går att få orgasm via prostatastimulation, även om du inte stimulerar penis samtidigt. Efter att du blivit upphetsad kommer prostatan att svullna och området blir lättare att hitta. Med hjälp av tryck och massage mot prostatan kan du få orgasm. Testa dig fram och ta god tid på dig. Precis som vid annan stimulering på kroppen kommer du känna när det blir extra skönt – fortsätt där.

Glidmedel för prostatavibratorn

Hur hittar jag p-punkten?

För att komma åt p-punkten måste du först komma in i analen. I och runt analen finns det massor med nervändar som kan vara sköna att stimulera på olika sätt.

Du kommer att känna njutningen sprida sig när du träffat rätt. Det finns två ringmuskler precis vid analöppningen. Den yttersta är viljestyrd vilket innebär att det är du som avgör om den ska vara öppen eller stängd. Ringmuskeln som är precis innanför följer vad den yttre ringen gör. Detta innebär att om den yttersta ringen vill släppa in ett föremål så kommer den ringen innanför också öppna sig. Om den yttre ringen inte vill föra in något, så kommer den andra ringen sluta sig.

Efter att du kommit förbi bägge ringmuskler når du p-punkten. Ytan påminner lite om en valnöt, en skrovlig yta som skiljer sig från resten av området. Du kommer att känna njutningen sprida sig när du träffat rätt. Testa dig fram till vad du tycker är skönt när det kommer till tryck, tempo och takt.

Tips
Prostatan går att stimulera både från insidan och från utsidan. Givetvis finns det leksaker med funktionen att stimulera bägge dessa områden. Många upplever att det blir skönare och till viss del enklare att uppnå njutning med hjälp av en sådan leksak. Att stimulera p-punkten utifrån kan upplevas som en mjukstart, innan du går över på att stimulera på insidan. Enklast sättet att hitta p-punkten på utsidan är att känna längs med pungen. Du kommer finna en söm som går från analöppningen och upp över hela pungen. Följ med fingrarna längs sömmen tills du hamnar under pungen och området bortåt analen. Med hjälp av tryckningar här kan du finna prostatan.

Hur använder jag en prostatastimulator?

Innan du för in prostatastimulatorn bör du applicera glidmedel på produkten. Många smörjer även in glidmedel i och runt analen. Det blir då både enklare och skönare att använda prostatavibratorn. Dessutom går det inte att överanvända glidmedel. Det enda som är viktigt att tänka på är att matcha rätt sorts glidmedel till rätt material på leksaken. Är produkten av silikon ska du använda vattenbaserat glidmedel, detta för att inte förstöra produkten.

Dessutom går det inte att överanvända glidmedel. För produkten mot analen och tryck lätt, den yttre ringmuskeln kommer att öppna sig och påverka den inre ringmuskeln. Därefter går det att föra in prostatastimulatorn. Ta det lugnt, känn efter hur det känns och fortsätt föra in stimulatorn om det känns bra. Känn hur musklerna reagerar på produkten och lägg märke till hur din kropp tar emot prostatastimulatorn. Använd leksaken till prostatamassage, tryck, växla mellan dessa och hitta nya sätt till njutning.

Tips
Det kan hända att erektionen avtar när du börjar stimulera din p-punkt och anal. Detta behöver inte betyda att upphetsningen avtagit, utan handlar om att det finns massvis med blodkärl runt och i analen. När du stimulerar detta område så rusar blodet hit från penis, vilket gör att erektionen kan svikta. Ibland händer det, ibland händer det inte, men det är inget farligt utan bara kroppen som reagerar på stimulans.

Oliver & Evas favoriter bland prostatastimulatorer