Caros nybörjartips om sex och sexleksaker

Penisring för nybörjare

Vad är en penisring?

Penisring är ett verktyg och hjälpmedel för män. Den kan användas både för att få kraftigare erektion och för ökad njutning. Potensring och kukring är två andra benämningar, men funktionen är densamma. I den här texten kommer jag använda alla tre orden.

När du blir upphetsad går signaler från hjärnan ner till penis, som består av tre svällkroppar. När dessa fylls med blod så reser den sig. Det är det vi kallar stånd. Många kan dock uppleva att erektionen sviktar, försvinner eller tar slut för fort. Då är det en bra idé att använda en penisring för att förhindra detta. Med hjälp av en kukring stannar blodet kvar längre i penis, och erektionen bevaras. Istället för att penis slaknar, kan du bevara ståndet längre och njuta mer. En potensring går att använda för enskilt bruk eller tillsammans med din partner. Precis som med alla sexleksaker och hjälpmedel handlar det om att testa sig fram. Lär känna produkten och se vad som fungerar bäst för dig.

Populära penisringar med vibrator

Dorcel Mastering – Uppladdningsbar Penisring

349 kr
Dorcel Mastering är en uppladdningsbar vibrerande kukring i supermjuk och slät silikon. Materialet är kroppssäkert och är stretchigt nog att passa de flesta, utan att tappa i passform eller effekt. Med 3 intensiva hastigheter har Dorcel Mastering fokus på att stimulera klitoris och ta parupplevelsen till nästa steg. Dorcel Mastering är vattentät och går utmärkt att ta med in i duschen och laddas med den medföljande USB-kabeln. Inre diameter: 3.1 cm

Eclipse Vibrating Cock Ring

399 kr
Eclipse Vibrating Cock Ring är en lyxig uppladdningsbar penisring med 7 intensiva vibrationsmönster som ger skön stimulans till både dig och din partner. Penisringen är perfekt för par som vill ta njutningen till nästa nivå. Den är fri från ftalater och är 100% kroppssäker. Själva ringen är mjuk och har en tight passform som passar de flesta. Vibrationerna är kraftfulla och styrs enkelt med ett enkelt knapptryck. Du kan lätt urskilja vilket vibrationsmönster du har valt med hjälp av färgerna i toppen av penisringen. De olika mönstrena och dess färger är: Passionate Purple - Eskalerande vibrationer Ravishing Red - Mjuka vibrationer Oh! Orange - Mullrande vibrationer Mellow Yellow -Pulserande vibrationer Gorgeous Green - Intensiva vibrationer Tempting Turquoise - Vågor av vibrationer Blushing Blue - Starka vibrationer Eclipse Vibrating Cock Ring är vattentät och går utmärkt att ta med in i duschen och laddas med den medföljande USB-kabeln.

Olika typer av penisringar

Vill du ha potensringen för att stimulera din partner samtidigt? För att behålla erektionen längre? Eller kanske för att uppleva din penis som både längre och större? Material, storlek och funktion varierar mellan penisringar och du kan behöva prova dig fram för att hitta den/de du gillar bäst. Vill du ha potensringen för att stimulera din partner samtidigt? För att behålla erektionen längre? Eller kanske för att uppleva din penis som både längre och större? Oavsett vilket mål du har så finns det något för dig.

En del penisringar är utrustade med en vibrator, vilket gör att din partner stimuleras samtidigt. På så sätt kan ni båda njuta av samma leksak, samtidigt som ni har händerna fria till att göra annat.

Potensringen kan vara gjord i plast, silikon, metall eller annat material. Det är viktigt att känna till materialet för att kunna matcha rätt glidmedel till produkten. Om potensringen består av silikon är det vattenbaserat glidmedel som gäller, eftersom den annars kan förstöras.

Välj storlek på penisringen efter var du vill ha den, dvs om du ska ha den vid penisroten eller över både penisroten och pungen. Eftersom kukringen ska strama åt blodtillförseln ska du välja en som är något mindre än vad din diameter är. Du kan enkelt räkna ut ditt eget mått hemma. Detta gör du genom att mäta omkretsen runt penisroten vid erigerat tillstånd. Dela sen siffran med 3.14 och du har fått din diameter. Vill du ha en kukring som passar även runt pungen, mäter du runt både pung och penisrot för att sen dela med 3.14.

[box color=”green”]Tips
Det är extra viktigt att välja rätt storlek om du köper en penisring i ett icke-töjbart material. Töjbara penisringar passar dock de flesta storlekar.[/box]

Populära penisringar utan vibrator

Dorcel Adjust Ring

99 kr
Dorcel Adjust Ring är en ställbar penisring i mjukt silikon som gör det möjligt för dig att ställa in exakt hur hårt den ska sitta. Silikonet i ringen är av högsta kvalitet, givetvis fritt från ftalater, och är slät och fin mot huden. Det är stretchigt nog för att användaren inte ska ta skada men stabilt nog för att ge önskad effekt. Total längd: 16 cm

Ass-gasm cockring plug

199 kr
Ass-gasm cockring plug är en kombinerad analplugg och penisring i superslät och böjlig silikon. Med Ass-gasm kan du stimulera prostatan samtidigt som penisringen ger dig en starkare erektion vilket leder till kraftfullare och skönare ejakulationer. Materialet i är produkten är det fantastiska Elite Silicone™ som är en superslät och mjuk silikon av högsta kvalitet. Pluggen har en rundad topp som gör den lätt att föra in och den avsmalnande botten gör att den sitter säkert på plats vid användning. Med i förpackningen får du 2 st fingersleeves, 1 engångsförpackningar med glidmedel, 1 med analavslappnande medel samt 1 liten flaska med rengöringsmedel.

Tri-Ring Penisringar

99 kr
Tredubbla din njutning med Tri-Ring Penisringar. De här behändiga penisringarna är stretchiga nog att passa alla storlekar är ett prisvärt alternativ för den lite mer erfarne penisringanvändaren. Ringarna fästes runt pung, skaft och bas på penisen och ger en tight och stabil fit. När ringarna väl är på plats ger de en starkare erektion och hjälper till att hålla tillbaka utlösningen. Användning: För att få på penisringarna bör du vara slak. Börja med att trycka penisen och pungen genom en ring. Väl på plats, dra försiktigt en testikel genom ringen undertill och fortsätt sedan med den andra. Slutligen, dra penisen genom den återstående ringen.

Genomskinliga penisringar 3-pack

79 kr
3-pack med penisringar i genomskinligt, ftalatfritt material. Ringarna är mycket stretchbara och kommer i 3 olika stolekar som passar alla. Penisringarnas uppgift är att samla och hålla blodet på plats i penisen för en styvare och långvarigare erektion. Penisringar används av såväl de som har problem med erektion och de som vill få en extra känsla och stimulans. Användning:
  • Lilla ringen (2 cm i diameter): Används långt ut på penisen för maximal erektion
  • Medelringen (2.15 cm i diameter): Används på mitten av penisen och hjälper dig till en hårdare erektion.
  • Stora ringen (2.3 cm i diameter): Fästes runt pungen för att förhindra för tidig utlösning

Hur används penisringar?

Oavsett anledning till varför du vill använda en penisring, används den på samma sätt. En penisring hjälper till att hålla kvar blodet i penisen. Detta gör att erektionen förlängs och det går att behålla ståndet längre. De flesta penisringar är vattentäta, vilket gör att de går att använda i både badkar och dusch.

Tekniken för att sätta på en kukring varierar beroende på material. Om du valt en kukring i ett icke-töjbart material ska du trä på den medan penisen är slak. För först en testikel genom ringen, sedan den andra och sedan penisen. Använd gärna glidmedel för att det ska gå enklare. Känn efter hur det känns. Kukringen ska klämma åt, men det ska inte kännas obehagligt eller göra ont. Då behöver du byta till en större storlek eller testa en kukring i ett mjukare material.

[box color=”green”]Tips
Kukringar av töjbart material kan du trä på medan penisen är erigerad. Även vid denna typ av kukring är det bra att använda glidmedel. Det hjälper dig också att få av kukringen efter användning.[/box]

Set som innehåller penisringar

Fantasy C-Ringz Party Pack

199 kr
Fantasy C-Ringz Party Pack är det perfekta kitet med penisringar för nybörjare. Paketet består av prestationsringar som har allt du kan tänka dig för att få styvare erektion och längre uthållighet. Det superstretchiga materialet är förstås fritt från ftalater, helt kroppssäkert och klart att använda direkt. Här hittar du garanterat en eller flera penisringar som passar just dig och det ger även dig chansen att testa olika varianter och experimentera. Inte nog med att du får hela 4 olika penisringar när du köper kitet, du får även pensiförstoringsmedel, body lotion och rengöringsmedel med på köpet. I  Fantasy C-Ringz Party Pack ingår:
  • Mega-Stetch Ring
  • Quick Release Ring
  • Mega-Stretch Sleeve
  • Silicone Love Lasso
  • 10 ml Max-Width Cream
  • 30 ml Moist Body Lotion
  • 30 ml Refresh Toy Cleaner
Missa inte heller att läsa vår guide Penisring för Nybörjare om du är osäker på hur du ska använda dina penisringar.

RFSU Good Vibration Kit – Kondomer och Vibratorring

149 kr
Good Vibration Kit från RFSU innehåller en mix av olika kondomer för varierad njutning för dig och din partner. Du får även med en vibratorring som ger upp till 45 minuters förhöjd njutning. Även batteri ingår. Detta ingår i Good Vibration Kit: 2 x Thin (kondomer) 2 x Näkken (kondomer) 2 x Grande (kondomer) 1 x Vibratorring OBS! Vill du använda extra glidmedel tillsammans med kondomer ska glidmedlet vara vatten- eller silikonbaserat. Användning INTE oljebaserade produkter såsom barnolja eller vaselin.

Risker med penisringar

Använd den max 15-20 minuter åt gången. Eftersom penisringen klämmer åt runt blodådrorna i penisen så ska du inte ha på den för länge. Använd den max 15-20 minuter åt gången. De första gångerna bör du testa den under kortare perioder för att känna efter så att den sitter bra och inte klämmer åt för hårt. Ta av ringer om det känns obehagligt, jobbigt, för tight eller om penisen börjar sticka eller kännas kall. Använd inte heller kukring om du äter blodförtunnande medicin.

Penisring tillsammans med penispump

Många tycker om att använda penisringar i kombination med penispumpar. Då använder du först penispumpen för att hjälpa svällkropparna att blodfyllas. När du känner dig tillräckligt hård så tar du bort penispumpen och tar fram penisringen. Tillsätt glidmedel och för sakta ner penisringen till önskad plats. Därmed hjälper penisringen till med att behålla blodet i penisen och erektionen förlängs.

penisringar

[ooe_caro_author_footer]