Caros nybörjartips om sex och sexleksaker

Penisring för nybörjare

Vad är en penisring?

Penisring är ett verktyg och hjälpmedel för män. Den kan användas både för att få kraftigare erektion och för ökad njutning. Potensring och kukring är två andra benämningar, men funktionen är densamma. I den här texten kommer jag använda alla tre orden.

När du blir upphetsad går signaler från hjärnan ner till penis, som består av tre svällkroppar. När dessa fylls med blod så reser den sig. Det är det vi kallar stånd. Många kan dock uppleva att erektionen sviktar, försvinner eller tar slut för fort. Då är det en bra idé att använda en penisring för att förhindra detta. Med hjälp av en kukring stannar blodet kvar längre i penis, och erektionen bevaras. Istället för att penis slaknar, kan du bevara ståndet längre och njuta mer. En potensring går att använda för enskilt bruk eller tillsammans med din partner. Precis som med alla sexleksaker och hjälpmedel handlar det om att testa sig fram. Lär känna produkten och se vad som fungerar bäst för dig.

Populära penisringar med vibrator

Olika typer av penisringar

Vill du ha potensringen för att stimulera din partner samtidigt? För att behålla erektionen längre? Eller kanske för att uppleva din penis som både längre och större? Material, storlek och funktion varierar mellan penisringar och du kan behöva prova dig fram för att hitta den/de du gillar bäst. Vill du ha potensringen för att stimulera din partner samtidigt? För att behålla erektionen längre? Eller kanske för att uppleva din penis som både längre och större? Oavsett vilket mål du har så finns det något för dig.

En del penisringar är utrustade med en vibrator, vilket gör att din partner stimuleras samtidigt. På så sätt kan ni båda njuta av samma leksak, samtidigt som ni har händerna fria till att göra annat.

Potensringen kan vara gjord i plast, silikon, metall eller annat material. Det är viktigt att känna till materialet för att kunna matcha rätt glidmedel till produkten. Om potensringen består av silikon är det vattenbaserat glidmedel som gäller, eftersom den annars kan förstöras.

Välj storlek på penisringen efter var du vill ha den, dvs om du ska ha den vid penisroten eller över både penisroten och pungen. Eftersom kukringen ska strama åt blodtillförseln ska du välja en som är något mindre än vad din diameter är. Du kan enkelt räkna ut ditt eget mått hemma. Detta gör du genom att mäta omkretsen runt penisroten vid erigerat tillstånd. Dela sen siffran med 3.14 och du har fått din diameter. Vill du ha en kukring som passar även runt pungen, mäter du runt både pung och penisrot för att sen dela med 3.14.

Tips
Det är extra viktigt att välja rätt storlek om du köper en penisring i ett icke-töjbart material. Töjbara penisringar passar dock de flesta storlekar.

Populära penisringar utan vibrator

Hur används penisringar?

Oavsett anledning till varför du vill använda en penisring, används den på samma sätt. En penisring hjälper till att hålla kvar blodet i penisen. Detta gör att erektionen förlängs och det går att behålla ståndet längre. De flesta penisringar är vattentäta, vilket gör att de går att använda i både badkar och dusch.

Tekniken för att sätta på en kukring varierar beroende på material. Om du valt en kukring i ett icke-töjbart material ska du trä på den medan penisen är slak. För först en testikel genom ringen, sedan den andra och sedan penisen. Använd gärna glidmedel för att det ska gå enklare. Känn efter hur det känns. Kukringen ska klämma åt, men det ska inte kännas obehagligt eller göra ont. Då behöver du byta till en större storlek eller testa en kukring i ett mjukare material.

Tips
Kukringar av töjbart material kan du trä på medan penisen är erigerad. Även vid denna typ av kukring är det bra att använda glidmedel. Det hjälper dig också att få av kukringen efter användning.

Set som innehåller penisringar

Risker med penisringar

Använd den max 15-20 minuter åt gången. Eftersom penisringen klämmer åt runt blodådrorna i penisen så ska du inte ha på den för länge. Använd den max 15-20 minuter åt gången. De första gångerna bör du testa den under kortare perioder för att känna efter så att den sitter bra och inte klämmer åt för hårt. Ta av ringer om det känns obehagligt, jobbigt, för tight eller om penisen börjar sticka eller kännas kall. Använd inte heller kukring om du äter blodförtunnande medicin.

Penisring tillsammans med penispump

Många tycker om att använda penisringar i kombination med penispumpar. Då använder du först penispumpen för att hjälpa svällkropparna att blodfyllas. När du känner dig tillräckligt hård så tar du bort penispumpen och tar fram penisringen. Tillsätt glidmedel och för sakta ner penisringen till önskad plats. Därmed hjälper penisringen till med att behålla blodet i penisen och erektionen förlängs.

penisringar