rabbitvibratorer nybörrjare sofia

Rabbitvibrator för nybörjare

Vad är ”the Rabbit”?

Sexleksaken the Rabbit blev känd genom TV-serien Sex & the City på 1990-talet och hyllades då som den ultimata vibratorn för kvinnor, som innan rabbitvibratorn fått nöja sig med enbart en solid dildo eller sina egna fingrar. Originalet, Rabbit Pearl, var rosa och bestod av en penisliknande del för penetration och en lite mindre, utstickande del för samtidig klitorisstimulering. Den större delen hade ett band av små kulor vid roten som kunde få tippen att rotera för djupare penetration och stimulering av g-punkten. Den utstickande delen hade ett kaninansikte, komplett med öron, för stimulering av klitoris och det var denna del som gav vibratorn dess namn. Vibratorn var batteridriven och styrdes med en fjärrkontroll och de båda delarna kunde styras oberoende av varandra.

Tips
Vill du säkerställa att din rabbit även når g-punkten för skön g-punktsstimulering ska du välja en rabbitvibrator som har ett skaft med en böjd topp. En wave-rabbit, där skaftet rör sig fram och tillbaka, är också ett bra alternativ för detta ändamål.

Dagens Rabbit-vibratorer

Originalet, Rabbit Pearl, finns fortfarande till försäljning, i precis samma skepnad som när den lanserades, men det har även kommit en uppsjö av bättre alternativ som alla tillfredsställer olika behov. Vissa varianter har en böjd övre del för djupare penetration, eller för mer ergonomisk penetration då vaginor inte alltid är helt raka. Andra varianter har en längre utstickande ”kanindel” som är tänkt att stimulera perineum eller analöppningen. Ytterligare några Rabbit-vibratorer finns med både en främre och en bakre utstickande del för att användaren ska kunna stimulera klitoris och analöppningen eller perineum samtidigt. Det finns även Rabbit-vibratorer avsedda för anal penetration, där den grövre, penisformade delen är mer böjd och inte riktigt lika lång som på originalet för att matcha ändtarmens anatomi.

Idag är de allra flesta Rabbit-vibratorer batteridrivna eller laddas via USB. Vibratorns olika delar kan styras oberoende av varandra, med varierande hastighet, styrka och i varierande rytmer (pulserande, vibrerande, vågor m.m.). De allra flesta Rabbit-vibratorer sköts genom en kontrollpanel längst ner på vibratorn men det finns även de som sköts med hjälp av en fjärrkontroll (som originalet) eller via en app, vilket också ger en eventuell partner möjlighet att styra användarens njutning, även på avstånd.

Utvalda Rabbit-vibratorer är idag vattentåliga och kan alltså med fördel användas i både duschen och i badet.

Tips
Är produkten gjord i silikon ska du använda vattenbaserat glidmedel, detta för att produkten inte ska skadas. Så när du hittat en lämplig rabbit – hitta ett glidmedel som fungerar tillsammans med leksaken.

Glidmedel för Rabbitvibratorer i silikon

Hur används en Rabbit-vibrator?

Från början marknadsfördes Rabbit-vibratorn endast mot kvinnor, men med dagens varierade utbud kan den användas både av personer med och utan vagina, ensam eller med en partner. Den större, penisformade delen är tänkt för antingen vaginal eller anal penetration och de utstickande delarna är tänkta för samtidig stimulering av klitoris och/eller perineum eller analöppningen.

I god tid före första användningen bör vibratorn kontrolleras och rengöras. Ta ut den ur förpackningen och antingen ladda den eller sätt i nya batterier och kontrollera att alla funktioner fungerar som de ska. Rengör den sedan noga med vatten och gärna med ett antibakteriellt rengöringsmedel innan den får lufttorka. Om vibratorn är batteridriven, var noga så inget vatten tränger in i batteriluckan och skadar vibratorn.

Om det är allra första gången du eller ni använder en Rabbit-vibrator – eller en vibrator överhuvudtaget – kan det vara en god idé att börja försiktigt, med låga inställningar, för att se hur en reagerar. En ovan användare kan också föredra att börja på egen hand, utan en eventuell partner, för att kunna fokusera på den egna njutningen och de egna reaktionerna.

Börja gärna med yttre stimulering av t.ex. klitoris eller bröstvårtor; både Rabbit-vibratorns större och mindre del kan användas för denna typ av stimulering innan själva penetrationen, detta för att användaren ska bli så avslappnad som möjligt och för att en vagina ska hinna producera kroppseget glidmedel. Detta glidmedel räcker ofta för att penetrationen ska bli friktionsfri, annars kan det vara en god tanke att investera i ett bra glidmedel. Använd alltid glidmedel vid all form av anal penetration! Analen producerar inget kroppseget glidmedel och penetration utan kan göra att den tunna huden i ändtarmen skadas och sår uppstår. Det finns både vattenbaserade och silikonbaserade glidmedel. Om vibratorn är gjord av silikon eller latex måste glidmedlet vara vattenbaserat! Ett silikonbaserat glidmedel riskerar att lösa upp leksakens material.

För ett underlätta vid penetration kan vibratorns roterande funktion sänkas eller stängas av för att sedan startas igen när leksaken kommit in. Var inte rädd för att experimentera med hur långt leksaken förs in och prova olika vinklar för att se vad som känns bäst.

Populära uppladdningsbara rabbits

Material

Dagens Rabbit-vibratorer finns i många olika material och vilket en användare föredrar är ofta en smaksak. Silikon är det absolut vanligaste materialet. Det är ett lite dyrare material att tillverka men håller länge om leksaken sköts på rätt sätt, vilket ger användaren bra värde för pengarna. Det är lätt att rengöra med vatten och är doftfritt, både i sig självt och i att det inte tar åt sig av andra dofter, och oskadad silikon är också fritt från bakterier. Materialet är dock inte kompatibelt med oljebaserade glidmedel, som riskerar att lösa upp silikonet.

Jelly är ett annat vanligt material som är billigare att tillverka än silikon, vilket gör att själva leksaken ofta blir billigare. Det är ett mjukt, något poröst material som har en något frän doft som ofta avtar efter ett tag. Det är vattentåligt men kan vara lite svårt att rengöra så är din leksak tillverkad av jelly bör du investera i ett antibakteriellt medel. Till skillnad från silikon är jelly kompatibelt med både oljebaserade och vattenbaserade glidmedel.

Latex är ytterligare ett vanligt material. Rabbit-vibratorer av latex brukar vara något flexiblare än vibratorer av silikon eller jelly. Tänk dock på att latexallergi förekommer och den vanligaste reaktionen är hudeksem; kondomer brukar vara gjorda av latex så har du regerat vid användning av kondomer bör du välja leksaker av ett annat material än latex. Precis som silikon är latex inte kompatibelt med oljebaserade glidmedel.

Tips
När du är klar med produkten kan du använda samma typ av rengöringsmedel som är tillverkat för andra sexleksaker. Många kan tycka att det känns bättre att använda en kondom på leksaken, något som absolut kan vara en god idé. Om du ska byta plats att stimulera på är det viktigt att även byta kondom.

Att tänka på

Rengör alltid alla leksaker noga efter varje användning, både för optimal hygien men också för att hålla dem i så bra skick som möjligt. Noggrann rengöring är särskilt viktigt om leksaken använts för att stimulera analt, för att undvika att eventuella bakterier från analen kommer i kontakt med slidan eller urinröret, där de i värsta fall kan orsaka infektioner. Rengör dina leksaker med varmt vatten – tillräckligt varmt för att döda bakterier men inte så varmt att vibratorn riskerar att skadas – alternativt med en ren och fruktig trasa om vibratorn inte är vattentålig. Låt sedan vibratorn lufttorka innan du rengör dem igen med ett antibakteriellt medel. Om din vibrator inte är vattentålig, var försiktig så inget vatten tränger in i vibratorn, eller in genom batteriluckan om vibratorn är batteridriven.

Om vibratorn är batteridriven bör batterierna tas ut om vibratorn inte kommer användas på ett tag. Detta för att undvika att syra läcker ur batterierna och skadar leksaken.

Om en leksak börjar spricka i materialet bör den bytas ut. Sprickorna kan dels ha vassa kanter som kan skada den sköra huden i vaginan och analen, dels är de svåra att rengöra och kan bli
en grogrund för bakterier som kan ge upphov till infektioner.