Caros nybörjartips om sex och sexleksaker

Knipkulor för nybörjare

Hur fungerar knipkulor?

Knipkulor har många användningsområden. De kan användas för att träna upp musklerna i slidan, för njutning eller helt enkelt för att lära känna sin kropp. De kan även vara ett bra verktyg för att träna upp bäckenbotten. När dessa muskler tränas upp blir orgasmerna ofta starkare och längre. Med hjälp av knipkulor kan du lära känna ditt kön på ett nytt sätt och öka kontrollen över din egen kropp och njutning.

Det finns olika varianter av knipkulor, men de har alla ett snöre som binder samman kulorna. Med hjälp av snöret får du kontroll över produkten och kan styra införandet och omslutandet. De flesta versioner innehåller också en liten tyngd, vilket ökar stimulansen och samtidigt övar upp dina slidmuskler.

Knipkulor för bäckenbottenträning

Hur används knipkulor?

Oavsett om du använder knipkulorna själv eller med någon annan så är principen densamma. Första gången kan det vara en bra idé att ligga ner, sära på könsläpparna och föra in en kula. Prova att knipa några sekunder och för sedan in andra kulan. Känn efter hur det känns att bara ha kulorna i dig. Många tycker det blir både enklare och skönare att använda glidmedel när en för in kulorna. Testa att knipa med musklerna runt kulorna, håll fast några sekunder och släpp. Öka antalet sekunder och märk hur musklerna arbetar. De första gångerna kan resultera i träningsvärk, vilket är ett tecken på att dessa muskler behöver underhållas.

När du känner att du kan hålla ett fast tag om kulorna liggandes så kan du gå vidare till nästa steg. Testa att ställa dig upp och knip i olika intervaller. Testa sedan att gå omkring med kulorna i dig och samtidigt öva på att knipa. Det kan vara lite knepigt, men övning ger färdighet. Variera takten, antalet sekunder och märk hur musklerna övas upp allt eftersom.

Tips
Precis som med andra sexleksaker bör du införskaffa ett specifikt rengöringsmedel för att hålla knipkulorna fräscha. Om du ska använda kulorna tillsammans med en annan person kan det vara en god idé att tvätta av dem mellan bytet.

Knipkulorna finns i olika storlekar och material. Några modeller är tyngre än andra. Det kan vara en bra idé att börja med en lättare variant för att övergå till tyngre knipkulor när musklerna blivit starkare.

Hur länge du vill hålla på per gång är upp till dig. En bra start är att knipa några sekunder i taget och upprepa tio gånger. Det är bättre att göra lite per dag än att köra längre pass vid få tillfällen. Precis som andra muskelgrupper måste även denna vila mellan knipen.

Vilket glidmedel ska jag använda?

Många föredrar att applicera en liten klick glidmedel på knipkulorna innan användning. Använd alltid vattenbaserat glidmedel till produkter av silikon, eftersom silikonbaserat glidmedel kan skada dem. Knipkulor av plast går att använda med både silikon- och vattenbaserat glidmedel.

Tips
Applicera en klick glidmedel och för sedan in första kulan. Låt slidan omsluta och prova att knipa några gånger. När du fått in en bra takt för du in nästa kula och kniper om bägge.

Glidmedel som fungerar bra med knipkulor

Hur hittar jag min knipmuskel?

Det kan vara svårt att veta vilka muskler som tillhör knipmusklerna. Det enklaste knepet att hitta dem är att pausa kissandet när du kissar. De muskler som håller igen är dina knipmuskler. När du ska hitta musklerna är det viktigt att du spänner endast med könet, det är lätt hänt att en råkar spänna rumpa och lår – men håll knipandet till könet så att rätt muskler tränas. Knipmusklerna kallas även för bäckenbottenmuskulaturen. Precis som med resten av kroppens muskelgrupper behöver de tränas för att hållas i form. När du tränar knipmusklerna stärker du muskelmassan vid bäckenet, du lär känna ditt kön ytterligare och dina orgasmer kan bli både starkare och längre. För de som fött barn kan det även hjälpa mot inkontinens att ha starka knipmuskler.

Varför ska jag använda knipkulor?

Det finns flera olika anledningar till att använda knipkulor. Många använder dem efter en graviditet för att träna upp musklerna igen. De är också effektiva för att undvika inkontinens, men går också att använda bara för ren njutning eller för att lära känna sina kropp.

Tips
Du kan bära kulorna inuti dig själv och öva upp dina muskler. Lär känna olika muskelgrupper runt slidan genom att knipa i olika takt. Variera mellan inåt och utåt, eller varför inte prova morsekoder? Många tycker även om att ha knipkulor inne under sex eller onani och att i takt med en orgasm långsamt dra ut kulorna. Testa dig fram till vad som passar dig. Det enda som sätter gränser för användadet är din egen fantasi.

Våra mest populära knipkulor