Caros nybörjartips om sex och sexleksaker

Knipkulor för nybörjare

Varför använda knipkulor?

Knipkulor har många användningsområden och kan vara bra för dig på flera olika sätt. De kan användas för att träna upp musklerna i slidan, för njutning eller helt enkelt för att lära känna sin kropp. De kan även vara ett bra verktyg för att träna upp bäckenbotten. När dessa muskler tränas upp blir orgasmerna ofta starkare och längre. Med hjälp av knipövningar kan du lära känna ditt kön på ett nytt sätt och öka kontrollen över din egen kropp och njutning.

Det finns olika varianter av knipkulor, men gemensamt för dem är att de har ett snöre som binder samman kulorna. Med hjälp av snöret får du kontroll över kulorna och kan styra införandet och omslutandet. De flesta versioner innehåller också en liten lös tyngd inuti, vilket ökar stimulansen genom att det känns som svaga vibrationer när kulan rör sig, samtidigt som du övar upp dina slidmuskler.

Knipkulor för bäckenbottenträning

Set med knipkulor i silikon

299 kr
Två set med knipkulor i 100% kroppsvänlig silikon. I det här prisvärda paketet får du ett set med en enkel kula och ett set med dubbla kulor, dessutom kommer det med en utbytbar extra kula för ökad variation. Kulorna väger 30 g och 40 g vardera och kan bytas ut och kombineras hur du vill allt eftersom du blir starkare. Alla kulor har rörliga vikter inuti vilket ger skön stimulans när du gör dina knipövningar.

LELO – Luna Beads

549 kr
Luna Beads är knipkulor för kvinnor som värdesätter sin sensualitet och vill ha stark och spänstig slidmuskulatur. Kulorna kan användas både för stimulering samt för träning av musklerna i och runt slidan och bäckenbotten. Knipkulorna är tillverkade av svenska lyxmärket LELO vilket borgar för högsta kvalitet och komfort. Kulorna kommer i modern och stilig design och är ett diskret alternativ till vanliga geishakulor. LELO:s Luna Beads hjälper dig till förhöjda känslor vid beröring, större muskelkontroll vilket även kan motverka problem med inkontinens samt intensivare orgasmer. LELO Luna Beads kommer med två set av knipkulor av olika vikt som alla är löstagbara. På så sätt kan du välja den vikt som passar dig, beroende på hur stark slidmuskulatur du har och hur mycket träning du har gjort tidigare. När du känner att vikterna är för lätta på den låga nivån är det alltså enkelt att kliva upp till nästa. Liksom med alla produkter från LELO så kommer Luna Beads i en lyxig förpackning med utförlig instruktionsbok, förvaringspåse i satäng samt LELO:s obligatoriska 1-årsgaranti. Kom ihåg att använda vattenbaserat glidmedel med sexleksaker gjorda av silikon, då silikonbaserat glidmedel kan skada produkten.

Hur använder man knipkulor?

Oavsett om du använder knipkulorna själv eller med någon annan så är principen densamma. Första gången kan det vara en bra idé att ligga ner, sära på könsläpparna och föra in en kula. Prova att knipa några sekunder och för sedan in andra kulan. Känn efter hur det känns att bara ha kulorna i dig. Många tycker det blir både enklare och skönare att använda glidmedel när en för in kulorna. Testa att knipa med musklerna runt kulorna, håll fast några sekunder och släpp. Öka antalet sekunder och märk hur musklerna arbetar. De första gångerna kan resultera i träningsvärk, vilket är ett tecken på att dessa muskler behöver underhållas.

När du känner att du kan hålla ett fast tag om kulorna liggandes så kan du gå vidare till nästa steg. Testa att ställa dig upp och knip i olika intervaller. Testa sedan att gå omkring med kulorna i dig och samtidigt öva på att knipa. Det kan vara lite knepigt, men övning ger färdighet. Variera takten, antalet sekunder och märk hur musklerna övas upp allt eftersom.

[box color=”green”]Tips
Precis som med andra sexleksaker bör du införskaffa ett specifikt rengöringsmedel för att hålla knipkulorna fräscha. Om du ska använda kulorna tillsammans med en annan person kan det vara en god idé att tvätta av dem mellan bytet.[/box]

Knipkulorna finns i olika storlekar och material. Några modeller är tyngre än andra. Det kan vara en bra idé att börja med en lättare variant för att övergå till tyngre knipkulor när musklerna blivit starkare.

Hur länge du vill hålla på per gång är upp till dig. En bra start är att knipa några sekunder i taget och upprepa tio gånger. Det är bättre att göra lite per dag än att köra längre pass vid få tillfällen. Precis som andra muskelgrupper måste även denna vila mellan knipen.

Vilket glidmedel ska jag använda?

Många föredrar att applicera en liten klick glidmedel på knipkulorna innan användning. Använd alltid vattenbaserat glidmedel till produkter av silikon, eftersom silikonbaserat glidmedel kan skada dem. Knipkulor av plast går att använda med både silikon- och vattenbaserat glidmedel.

[box color=”green”]Tips
Applicera en klick glidmedel och för sedan in första kulan. Låt slidan omsluta och prova att knipa några gånger. När du fått in en bra takt för du in nästa kula och kniper om bägge.[/box]

Glidmedel som fungerar bra med knipkulor

Waterglide Natural Feeling 300 ml

99 kr
Waterglide Natural Feeling är ett klassiskt vattenbaserat glidmedel i en stor flaska på hela 300 ml. Glidmedlet är fritt från smak, lukt och färg och passar utmärkt för både sex och användning med sexleksaker. Det går utmärkt att använda tillsammans med kondom och innehåller inte oljor eller fetter, vilket gör att det inte lämnar några bestående fläckar. Alla glidmedlet från Waterglide är dermatologiskt och kliniskt testade och dessutom CE-märkta och därför säkra och skonsamma mot kroppen. Mängd: 300 ml

BIOglide – 100% naturligt glidmedel 150 ml

149 kr
BIOglide är ett 100% naturligt och veganskt vattenbaserat glidmedel med optimalt anpassat PH-värde. Det är fritt från både parabener och oljor och har inga tillsatta färgämnen eller dofter. BIOglide är både kropps- och miljövänligt och går utmärkt att använda såväl vaginalt som analt och är även säkert att använda med kondom. Ett suveränt val för dig som vill ha ett helt naturligt glidmedel med utmärkta glidegenskaper. Ej testat på djur. Mängd: 150 ml

Pjur Woman Aqua 100 ml

179 kr
Pjur Woman Aqua är ett vattenbaserat glidmedel som är allergivänligt, kondomsäkert och perfekt att använda till det mesta. Glidmedlet har mycket bra glidegenskaper och återfuktar huden och gör den silkeslen. Pjur Woman Aqua är vattenlösligt, innehåller ingen olja och är fritt från doft och smak. Ett glidmedel som du kan använda varje dag. 100 ml

Glidmedel Woman Sensitive 120 ml

199 kr
Woman Sensitive Glidmedel är ett vattenbaserat glidmedel från Swede med aktiva substanser som förhindrar irritation och obehag i kvinnans underliv. Woman Sensitive innehåller rikliga mängder Aloe Vera samt glykoproteiner som är en av komponenterna i kvinnans naturliga slidsekret. Glidmedlet innehåller också linfröextrakt som visat sig ha en positiv effekt på känsliga hinnor i slidan och runt anus och även är en kraftfull antioxidant. Glidmedlet är långvarigt och PH-balanserat och går utmärkt att använda tillsammans med kondom. Innehåll: 120 ml

Hur hittar jag min knipmuskel?

Det kan vara svårt att veta vilka muskler som tillhör knipmusklerna. Det enklaste knepet att hitta dem är att pausa kissandet när du kissar. De muskler som håller igen är dina knipmuskler. När du ska hitta musklerna är det viktigt att du spänner endast med könet, det är lätt hänt att en råkar spänna rumpa och lår – men håll knipandet till könet så att rätt muskler tränas. Knipmusklerna kallas även för bäckenbottenmuskulaturen. Precis som med resten av kroppens muskelgrupper behöver de tränas för att hållas i form. När du tränar knipmusklerna stärker du muskelmassan vid bäckenet, du lär känna ditt kön ytterligare och dina orgasmer kan bli både starkare och längre. För de som fött barn kan det även hjälpa mot inkontinens att ha starka knipmuskler.

[box color=”green”]Tips
Du kan bära kulorna inuti dig själv och öva upp dina muskler. Lär känna olika muskelgrupper runt slidan genom att knipa i olika takt. Variera mellan inåt och utåt, eller varför inte prova morsekoder? Många tycker även om att ha knipkulor inne under sex eller onani och att i takt med en orgasm långsamt dra ut kulorna. Testa dig fram till vad som passar dig. Det enda som sätter gränser för användadet är din egen fantasi.[/box]

Våra mest populära knipkulor

Set med knipkulor i silikon

299 kr
Två set med knipkulor i 100% kroppsvänlig silikon. I det här prisvärda paketet får du ett set med en enkel kula och ett set med dubbla kulor, dessutom kommer det med en utbytbar extra kula för ökad variation. Kulorna väger 30 g och 40 g vardera och kan bytas ut och kombineras hur du vill allt eftersom du blir starkare. Alla kulor har rörliga vikter inuti vilket ger skön stimulans när du gör dina knipövningar.

50 Shades of Grey – Silicone Ben Wa Balls

299 kr
Silicone Ben Wa Balls är knipkulor i högklassigt, ftaltfritt silikon från den officiella kollektionen från 50 Shades of Grey. Kulorna har två rörliga tyngder i sig som ger sköna vibrationer och stimulerar lite extra. Kulorna är perfekta för att förbättra onani, förspel och analsex liksom för bäckenbottenträning. Den totala längden för setet är dryga 17 cm och varje kula väger 32g, vilket ger en sammanlagd vikt av 64 g.

Belladot Britt – Knipkulor

299 kr
Britt från svenska Belladot är två härliga små sammanlänkande knipkulor som med framgång kan användas för att stärka musklerna i och runt vaginan samt bäckenbotten. Kulorna är gjorda i mjukt silikon och har var en en liten tyngd inuti sig som ger extra stimulans. Ett vältränat underliv kan stärka känslan för både han och henne och knipkulor kan t. ex. användas av kvinnor som lider av inkontinensproblem eller som nyligen genomgått en graviditet. Oliver & Eva rekommenderar att du alltid använder vattenbaserat glidmedel med sexleksaker av silikon då ett silikonbaserat glidmedel kan skada produkten.

[ooe_caro_author_footer]