Caros nybörjartips om sex och sexleksaker

 

Buttplug för nybörjare

 

Vad är en buttplug?

Namnen kan variera mellan analplugg, buttplug, analdildo, analstav och analleksak – men syftet är detsamma. En buttplug är en vuxenleksak som används till att stimulera området runt om och i analen. En buttplugs främsta uppgift är helt enkelt att stimulera dig och få dig att känna njutning, precis som alla andra sexleksaker.

Tips Eftersom analen, till skillnad från t.ex. vaginan, inte har något naturligt slut så har istället de flesta anala leksaker en bredare ände som hindrar leksaken från att försvinna in i kroppen. Låt aldrig något försvinna helt in i analen eftersom det då kan bli mycket svårt att få ut.

 

Varför buttplug?

Det finns många anledningar till att älska buttplugs. En del gillar känslan av att bli uppfylld av något, medan andra föredrar när något förs in och ut via analen. Att känna vibrationer längs ringmusklerna kan vara en kittlande och upphetsande känsla. Många gillar också att bli dubbelpenetrerade och tar då hjälp av en analplugg. En buttplug kan också användas i förberedelserna inför analsex. Kom ihåg att analen är inte är självlubricerande som en vagina, och därför kan lite ”uppvärmning” med en buttplug och rikligt med glidmedel vara en viktig del för att sedan kunna njuta fullt ut av analsexet och undvika smärta.

Det viktiga är att du hittar en metod som passar dig, lek loss, lär känna din kropp tillsammans med produkten och hitta nya sätt att njuta – antingen själv eller tillsammans med någon.

 

Hur används buttplugs?

Då analen inte producerar något eget glidmedel är det viktigt att tillsätta detta vid användning av analpluggar. Oavsett könstillhörighet så har man massvis med nervändar vid och i analen som är sköna att stimulera. Det kan man göra genom tryck och stimulering med hjälp av en buttplug. Genom att stimulera sig själv eller sin partner får man ännu ett sätt att njuta på. Många gillar också att ha en buttplug inne och dra ut den när orgasmen närmar sig.

Vid analen finns det två ringmuskler. Den yttersta är viljestyrd, vilket innebär att det är du själv som avgör om den ringmuskeln ska vara öppen eller stängd. Ringmuskeln innanför följer vad den yttre gör. När du ska använda en analleksak är det viktigt att lyssna på kroppen, ta det lugnt och använda glidmedel. En bra metod är att trycka lätt mot yttre ringmuskeln i ungefär tio-femton sekunder. Därefter kommer ringmuskeln öppna sig och det går att föra in ett föremål. Längre upp i analen finns det fler ringmuskler som fungerar på samma sätt. Detta innebär att du måste trycka en stund och sedan vänta på att ringmuskeln ska öppna sig. För de allra flesta modeller kommer du bara förbi de två yttersta ringmusklerna.

Då analen inte producerar något eget glidmedel är det viktigt att tillsätta detta vid användning av analpluggar. Dels för att minska risken för skador vid penetrering, men också för att öka njutningen. Det går inte att överanvända glidmedel. Tillsätt innan ni börjar och gärna flera gånger under användningen. Silikonbaserat och vattenbaserat glidmedel är de vanligaste sorterna.

Tips

Eftersom analen, till skillnad från t.ex. vaginan, inte har något naturligt slut så har istället de flesta anala leksaker en bredare ände som hindrar leksaken från att försvinna in i kroppen. Låt aldrig något försvinna helt in i analen eftersom det då kan bli mycket svårt att få ut.

Glidmedel för anala sexleksaker

BIOglide – 100% naturligt analglidmedel 80 ml

149 kr
BIOglide Anal är ett vattenbaserat analglidmedel som är tillverkat helt på 100% naturliga ingredienser. Glidmedlet innehåller därför inga ojlor eller parabener och är fritt från både lukt och smak. BIOglide går utmärkt att använda med kondom och den här lite tjockare varianten passar utmärkt för analsex och anala lekar. Det här är ett glidmedel för dig som söker ett så naturligt glidmedel som möjligt men ändå inte vill tumma på glidegenskaperna. Mängd: 80 ml

Hur väljer jag rätt buttplugg?

Precis som med alla andra leksaker gäller det att hitta rätt produkt och lära känna den. En buttplug kan användas på många olika sätt och stimulera olika områden vid analen. För män finns det något som kallas p-punkten. Det är prostatan, ett område som sitter 5-8 cm upp i analen. Många tycker om att få p-punkten stimulerad med hjälp av massage, tryckningar eller vibrationer. Bästa sättet att stimulera prostatan görs med en prostatavibrator.

Det finns analdildos både med och utan vibration. Givetvis går det även att använda dildos med vibrator på andra ställen än just analen. Utöver varianterna med vibrator så finns det andra analpluggar tillverkade i glas, eller formade som en kedja i silikon.

 

Vad mer ska jag tänka på innan jag köper en buttplug?

Förutom att pluggen alltid ska ha ett ”stopp” så att den kan försvinna upp i analen (och eventuellt en något pinsam resa till akuten som resultat) så är det viktigt att den är gjord i ett kroppssäkert material. Undvik gamla gummi- och plastmaterial som jelly och pvc och satsa istället på en buttplug i silikon, glas (borisilikat eller pyrex) eller rostfritt stål. Den största anledningen till att dessa tre är så bra är att de är icke-porösa material och därför inte samlar på sig bakterier på samma sätt och är enkla att rengöra. Visst, den kommer vara något dyrare men även dessa material är numera relativt prisvärda.

En annan sak att fundera på är förstås storleken. Har man aldrig tidigare testat varken buttplug eller analsex kan det vara en god idé att köpa en buttplug som har en kraftigt avsmalnande topp. På så vis kan du långsamt testa känslan utan att det gör ont och stanna så fort du känner smärta. Det kan också vara en god idé att testa med ett finger. När du känner dig bekväm med storleken på din buttplug kan du jobba dig uppåt i storlek.

 

Populära buttplugs med vibrator

Little Thumper Buttplug

299 kr
Luxe Little Thumper Buttplug är en vibrerande analplugg med 10 olika spännande funktioner som enkelt styrs vi knappen i botten på pluggen. Materialmässigt är det här en höjdare då den är tillverkad i slät och härlig silikon som är ftalatfritt och helt kroppssäkert. Som med alla analpluggar i vårt sortiment har den en stopp i botten för säker användning. Vibratorn drivs med 1 st AAA-batterier (ingår ej) och är vattensäker och lätt att rengöra. Penetrerande längd: 9 cm Största omkrets: 13 cm

Private Dancer Plug

199 kr
Private Dancer Plug är en vibrerande analplugg i kroppssäkert superslät silikon helt fritt från ftalater. Buttplugen är vattentät och vibrationerna styrs genom ett enkelt knapptryck i botten. Pluggen smalnar av mot botten vilket gör att den sitter stabilt på platsen och den breda botten gör den säker att använda. Vibratorn drivs med 1 st AAA-batteri (ingår ej) och är lätt att rengöra. Penetrerande längd: 9 cm Största omkrets: 10 cm

SVAKOM Primo Heating Butt Plug

1.598 kr
SVAKOM Primo Heating Butt Plug är den där lyxiga fjärrstyrda analpluggen du har letat efter. Pluggen har 5 olika vibrationslägen med 5 intensiteter på varje läge, vilket gör att den totalt har hela 25 olika vibrationsfrekvenser. Pluggen går att styra både med och utan den medföljande fjärrkontrollen. Med den intelligenta fjärrkontrollen blir det ännu enklare att hantera och du kan enkelt navigera mellan olika program och frekvenser. Primo är uppladdningsbar och helt vattentät. Då menar vi 100 %, du kan alltså ha den både i duschen och i badet. Primo är utrustad med en värmekärna som kan värma upp vibratorn till ca 38°C, perfekt för användning under vintern. Pluggens är tillverkad i miljövänlig silikon och är av allra högsta kvalitet. Total längd: 11.5 cm Penetrerande längd: 10 cm Omkrets: 8.5 cm Vibrationer: 25 olika frekvenser

För den som vill utforska området rejält finns det därför kit med flera olika storlekar av buttpluggs. Med dessa leksakskit kan du börja med den minsta varianten för att sedan öka i storlek allt eftersom. För den som är osäker på vilken storlek som är bäst eller skönast kan dessa kit vara en bra början.

 

Tips

Är produkten gjord i silikon ska du använda vattenbaserat glidmedel, detta för att produkten inte ska skadas. Så när du hittat en lämplig analleksak – hitta ett glidmedel som fungerar tillsammans med leksaken.

Analpluggar och leksaker för dig som vill gå upp i storlek

Anal Trainer Kit Silikon – Nybörjarset med analpluggar

299 kr
Anal Trainer Kit Silikon ett set med 3 svarta analpluggar i olika storlekar och den perfekta sexleksaken för nybörjaren som vill utforska anala lekar. Den mindre pluggen är 8.5 x 2.5 cm, mellanstorleken 11.5 x 2.8 cm och den större 13 x 3.5 cm vilket gör att även lite mer erfarna användare kan få nytta av Colts träningsset. Buttpluggarna är gjorda i gummi med slät yta vilket gör dem enkla att använda och materialet gör också att de går att använda med valfritt glidmedel.

Analpluggset i 3 delar – Silikon

299 kr
Det här är det perfekta nybörjarsetet för den som vill testa på buttplugs. Setet kommer med 3 analpluggar i olika storlekar - alla med mindre utbuktningar som extra stimulans och med en stabil sugpropp i botten. På sätt har du möjlighet att ha händerna fria till stimulans på andra delar av kroppen samtidigt. Analpluggarna är gjorda i silikon och är därför skonsamma mot kroppen och helt säkert att använda. Dimensioner på analpluggarna: Stor: längd 12.5 cm, penetrerande längd 12 cm, omkrets 11.5 cm och diameter på basen 12.7 cm. Medium: längd 11.5 cm, penetrerande längd 11 cm, omkrets 9 cm och diameter på basen 11.5 cm. Liten: längd 6.5 cm, penetrerande längd 6 cm, omkrets 7.8 cm och diameter på basen 2.5 cm.

Curvy Companions Kit

299 kr
Curvy Companions Kit är ett suveränt kit för den som vill testa på buttplugs för första gången men inte vill börja med något som känns för stort. Med pluggar i 3 olika storlekar är det här ett set du kan ha länge. Anapluggarna är tillverkade i 100 % fint silikonmaterial som är fritt från ftalater och andra skadliga ämnen. Dimensioner på analpluggarna: Liten: Längd 10 cm, diameter som störst 2.5 cm. Medium: Längd 13 cm, diameter som störst 3 cm. Stor: Längd 15.5 cm, diameter som störst 4 cm.

 

Kan jag få orgasm av en buttplug?

Att uppleva en anal orgasm kan de flesta personer göra. Både män och kvinnor. En buttplug är en utmärkt leksak för att du ska hitta den förmågan tack vare dess speciella form och möjligheten att behålla den inne länge. I början på anus finns en mängd olika nervtrådar som reagerar positivt på stimulans. För män brukar man prata om en prostataorgasm. Prostatan sitter ungefär fem centimeter upp i anus. För kvinnor är det istället a-punkten som är den viktiga. Den sitter inne i vaginan, cirka 15 centimeter in, men stimuleras av anal penetration. Många personer kan även få en starkare vanlig orgasm under ett samlag genom dubbel penetrering.

 

Måste jag vilja ha analsex för att använda en buttplug?

Buttplugs är väldigt vanliga i BDSM-kretsar (Bondage, Dominans och Sadomasochism). Ofta får den undergivne En buttplug är definitivt en bra inledning på analsex. Ett sätt att förbereda och mjuka upp anus för vidare penetration med en penis eller en annan lämplig sexleksak. Men det finns många som uppskattar känslan av en plugg men absolut inte vill ha ”vanligt” analsex. Det här är helt upp till dig och vad du tycker är skönt. Din partner måste vara införstådd med att bara för att du gått med på att bli pluggad så innebär inte det att nästa steg automatiskt måste finnas där. Det kan gott räcka med en buttplug om det är din gräns för vad som känns bra för dig.

 

Vilka positioner är bäst när jag för in en buttplug?


Det finns flera sätt att föra in en buttplug. Du måste själv testa och hitta det som är mest bekvämt för dig. En vanlig position är att du ligger på mage, gärna med en kudde under rumpan så att den blir något upphöjd och med lätt särade ben innan du eller din partner för in den. Andra föredrar att stå på alla fyra när pluggen förs in. Det i många fall enklaste, men kanske inte det mest visuella sättet, är att ligga på sidan med ena benet mot bröstet. På så sätt exponeras din anus ordentligt och det blir lätt att föra in pluggen.

 

Hur tar jag bäst ut en buttplug?

 

Även uttagandet av en buttplug måste ske med ömsinthet och viss försiktighet. De flesta uppskattar inte att bara få den utryckt. Om du har en partner är det bästa ofta att låta henne eller honom ta bort den medan du ligger på mage och kontrollerar din andning. Det här gäller särskilt om du är nybörjare på buttplugs eller inte uppskattade den just då. Inom BDSM-världen finns ett begrepp som kallas ”after care”, där man efter en intensiv session ser till att ens partner får mjuklanda med hjälp av till exempel närkontakt, kramar och smekningar. Det kan hjälpa till även när du ska ta ut en buttplug.

Tips

När du är klar med produkten kan du använda samma typ av rengöringsmedel som är tillverkat för andra sexleksaker. Många kan tycka att det känns bättre att använda en kondom på leksaken, något som absolut kan vara en god idé. Om du ska byta plats att stimulera på är det viktigt att även byta kondom.

Våra mest populära buttplugs

Analplugg i metall med rosa sten

199 kr249 kr
Analplugg i metall med rosa sten är en prisvärd buttplug i rostfritt stål med elegant design.  Den kommer i tre olika storlekar (S, M och L) och är något lättare än många andra metallpluggar, vilket gör den enkel och smidig att använda. Tack vare att den är tillverkad i rostfritt stå är den säker att använda och lätt att rengöra. Det går även utmärkt att använda alla sorters glidmedel med denna buttplug. En utmärkt plugg både för stimulering och för den som vill krydda de anala lekarna med något vackert. Small - Längd: 5 cm, Diameter: 2.5 cm Medium - Längd: 8 cm, Diameter: 3 cm Large - Längd: 10 cm, Diameter: 4 cm

Black Velvets Butt Plug Small

149 kr
Black Velvets Butt Plug Small är en svart exklusiv analplugg i högkvalitativ silikon med slät yta och utsvängd botten för säker användning. Materialet är helt kroppsäkert och fritt från ftalater. Black Velvets är en perfekt nybörjarplugg för den nyfikne. Använd med vattenbaserat glidmedel.

Petite Sensation Plug

349 kr
Petite Sensation Plug är buttplug med vibrator från kvalitetsmärket Rocks-Off. Pluggen är tillverkad i medicinsk silikon som är mjuk och len och helt kroppssäker. Den avsmalnande toppen gör den lätt att föra in och den relativt blygsamma storleken gör att den passar perfekt för nybörjaren. Vibratorn har 3 olika hastigheter och 4 olika vibrationsmönster och är helt vattentät. Den är dessutom borttagbar och kan användas helt separat som en kraftfull minivibrator. I botten av buttplugen sitter också en stabil stopp som gör att den är säker att använda. Vibratorn drivs med 1 st N-batteri som ingår. Penetrerande längd: 7.5 cm Största omkrets: 9 cm

 

Finns det risker med en buttplug?

Eftersom anus innehåller många bakterier kan inte vikten av att tvätta pluggen ordentligt efter användning understrykas nog. I det fall den har använts på eller av någon annan kan den faktiskt också ge dig en könssjukdom. Så undvik att dela buttplugs, inte ens med din partner om du inte är säker på att han eller hon är fullt frisk. Eftersom din anus är ett känsligt område kan du också råka ut för mindre blödningar om ni inte är försiktiga och använder ordentligt med glidmedel. Det är oftast inte farligt men kan upplevas som obehagligt och avskräcka dig från vidare utforskande av den här delen av din sexualitet.

Det ska inte göra ont. Du kan känna att det spänner och kanske även ett visst obehag, men ta god tid på att föra in en buttplug och låt anus vänja sig. Du kan även få känslan av att det kommer avföring. Det gör det inte. Se bara till att du gått på toaletten innan så kan du slappna av. Till skillnad från vad många tror är dock risken för att drabbas av inkontinens av flitigt användande av buttplug helt försumbar. Använd absolut inte saker som inte är designade för denna typ av sexleksaker. En buttplug kan inte glida upp i anus, men andra saker kan.

 

Hur används buttplugs i BDSM-lekar?

Buttplugs är väldigt vanliga i BDSM-kretsar (Bondage, Dominans och Sadomasochism). Ofta får den undergivne använda en buttplug under en längre period, upp till en hel arbetsdag och gärna i en offentlig miljö. Det blir en hemlighet som bara ni två vet om. Det här är kanske inget för nybörjaren men fullt möjligt för den som övat upp sig ett tag eller vill prova. De flesta buttplugs är också visuellt utformade på ett sätt som för tankarna till lite hårdare sex med dominansinslag. Känslan av att använda buttplugs i sin partners anus kan vara väldigt sensuellt och skänka extra stämning till en dominanslek.

 

Vad är en Princess Plug?

En så kallad Princess Plug är en särskild typ av buttplug som är väldigt vanlig i BDSM-världen. Det är en plugg tillverkad i metall med ett smalare skaft och en bas prydd med något juvelliknande (oftast en färgad kristall om du inte har en väldigt stor budget). De kan vara väldigt sexiga och liva upp den tråkigaste outfit. Men många av de Princess Plugs som säljs har ett problem med att de har för liten bas och därför riskerar att glida upp helt i anus. Om du vill köpa en Princess Plug, se till att den har en bra bas.