Blogg

Trekant – grundregler för maximal njutning och säkerhet

trekant

Var ärlig

När ni som par börjar ta in en tredje person i sexlivet, bör ni båda vara helt bekväma och okej med det innan ni sätter igång. Det är bra om du vet att din partner är mer än bara bekväm med en trekant innan ni prövar det; du vill att din partner ska vara uppspelt inför det. Om du bara gör det för att göra din partner lycklig så slutar det oftast bara olyckligt. Du kommer att få dåligt sex och massor av andra konsekvenser därefter.

Så innan du lägger adderar en till  i sängvrån så bör ni vara så ärliga ni kan med varandra om vad ni verkligen finner er bekväma med vad gäller en trekant. Du som är kvinna kanske är okej med att bjuda in en annan kvinna till sovrummet, men du vill inte att han ska penetrera henne fullt ut vid sex? Om du är en kille så kanske du tänder på att se din partner ha lesbiskt sex, men vill du endast vara åskådare eller också deltagare? Oavsett vad så bör ni ha  desa diskussioner innan, så ni vet i förväg vad ni tillåter innan kläderna åker av.

Inkludera alltid din partner

Att ha goda avsikter är en sak, men det är en annan sak är att vara ärlig vad gäller den tredje personen i trekanten. Trekanter innehåller tonvis av förspel, då det är viktigt att alla känner sig inkluderade i akten (såvida inte det är något ni bestämt i förväg, vilket är helt okej i sådana fall). Oavsett om trekanten är ett resultat av någon ni hittade på klubben, någon förarrangerad swinging eller vad det nu kan vara, så bör din partner alltid inkluderas till fullo. Se till att hen känner sig bekväm med den tredje personen ni bestämmer er för att inkludera innan ni hoppar på det roliga. En kul idé kan vara att kika på trekantsporr för att ta reda på ställningar som ni båda tänder på så slipper ni känna er utanför när det börjar hetta till i sängkammaren.

Ta reda på vad din lekkamrat vill

Om allt snack om ärlighet var för mycket för dig så är det dags att förbereda dig för ännu mer. Förutom vad du och din partner vill ha ut av trekanten så bör ni också ta reda på vad den tredje personen vill ha ut av kalaset. Det är bra om ni alla tre gillar samma saker så det inte blir tråkigt för någon under akten. Vissa vill ha något kortvarigt medan andra vill ha något som kommer och går och är mer långvarigt. Då är det bra om er tredje person också delar samma sexuella värderingar som ni har. Det är alltid bra att ni kollar upp med den tredje personen så alla är med på notan innan ni sätter igång. Det sista ni vill ha efter en underbar natt (trodde ni) är en pinsam stund där den tredje personen berättar att hen definitivt hade väntat sig något mer av trekanten.

Sätt gränser

Se till att hålla isär era normala liv och denna mer kryddiga rutin. Försöker man blanda ihop de båda blir det komplicerat, fort. Detta innebär att det kan vara bra om ni träffas och har trekanten någon annanstans än hemma hos någon, speciellt om ni är ett par som ska ha det ihop med en tredje person. Även om du är helt singel och vill pröva på någonting nytt, så är det bra om alla fattar att det bara är en ”engångsgrej” och att ingen annan (som familjemedlemmar, nära vänner och arbetskollegor) någonsin får reda på det, såvida inte det är något ni gillar att berätta.

Du kan alltid trycka på panikknappen

Om du vill ha kul under trekanten bör du också veta när det har gått för långt för dig så du kan sätta ned foten. Även om du är inne i ett hotellrum och det verkligen börjar hetta till, så bör du och din partner alltid ha ett så kallat ”kodord” som ni kan använda er av när någon har fått nog. När detta ord används så ska alla sluta omedelbart.

Även om det är din första gång i sängen med två partners och du känner dig osäker och obekväm så är det okej. Det är okej om det inte går hela vägen. Många av de första gångerna så måste du bara veta vad du ska göra, börja göra det fysiskt och lära dig att bemästra teknikerna allt eftersom. Så ta det inte personligt om det inte går perfekt; svälj erfarenheten, gå vidare och bättre lycka nästa gång.