Inlägget gjort

Så väljer du rätt glidmedel

waterglide-splash

Att använda dig av glidmedel under sex är ett enkelt och billigt sätt att förhöja njutningen. Glidmedel kan göra sexet behagligare och både mer sensuellt och roligt. Pröva att utforska glidmedel med olika vuxenleksaker, för att få lite variation i dina sexvanor eller som en akut lösning om slidan är torr.

Det är viktigt att du väljer rätt glidmedel eftersom olika glidmedel kan påverka olika preventivmedel och sexleksaker. Det är viktigt att hitta ett som bäst passar dig och dina sexuella behov.

Det finns i huvudsak tre olika slags glidmedel: vattenbaserade, silikonbaserade och oljebaserade glidmedel. Vissa glidmedel kan orsaka irritation, så se till att du prövar dem innan genom att använda lite på dina inre blygdläppar för att se hur kroppen reagerar. Tvätta bort glidmedlet genast med mild tvål om du upplever en brännande sensation eller irritation och pröva ett annat glidmedel när irritationen är borta.

Här följer lite snabb information om tre olika slags glidmedel:

  • Vattenbaserade glidmedelDessa glidmedel passar alla möjliga slags sexaktiviteter och lämpar sig främst för sexleksaker och latexbaserade preventivmedel såsom kondomer, membran och svampar eftersom de inte påverkar materialet. Glidmedlet är enkelt att rengöra och är utformat att inte irritera huden. Vattenbaserade glidmedel torkar fort men lite vatten eller saliv löser snabbt det problemet. Några bra vattenbaserade glidmedel inkluderar Waterglide och Swede. Smaksatta och ätbara vattenbaserade glidmedel är också populära och roliga. Vattenbaserat glidmedel är det glidmedel du ska välja om du har en sexleksak i silikon.

Populära vattenbaserade glidmedel

  • Silikonbaserade glidmedelDetta glidmedel varar längre än vattenbaserade glidmedel. De kan dock inte användas med silikonbaserade leksaker eller preventivmedel eftersom det kan skada produkten. Du kan dock kombinera dem med latexbaserade preventivmedel och sexleksaker som inte innehåller silikon. Två populära varumärken (som också funkar som massageolja) är Pjur Woman och Body Lube. Kom ihåg att kvinnor lätt kan irriteras av silikon, så pröva alltid först. Silikonbaserade glidmedel tar också längre tid att tvätta bort från sängkläder och kläder. De är dessutom dyrare än vattenbaserade glidmedel.

Populära silikonbaserade glidmedel

  • Oljebaserade glidmedel: Vanliga oljebaserade glidmedel inkluderar vaselin och vitamin E-olja. Dessa lämpar sig bättre för onani men är inte säkra ihop med latex- eller gummibaserade produkter, eftersom oljan bryter ned materialen. De är därför populärare bland monogama par som inte använder kondomer eller andra (latexbaserade) preventivmedel. De kladdar också ner lätt och är jobbiga att tvätta bort eftersom de har en så tjock textur. Kolla dessutom med din partner innan du använder vitamin E-olja eftersom det är många som är allergiska mot det..

Nu känner du till grunderna bättre för att kunna börja experimentera på din egen hand med olika glidmedel för att hitta någon som passar bäst för dig och dina sexvanor. En liten gnutta glidmedel kan göra en stor skillnad i dina annars kanske torra sexlekar.