Blogg

Så blir du bra på att kyssas

sa-blir-du-en-superkyssare

Vi har väl alla drömt om det där tillfället när vi kysser någon för första gången och allt känns helt rätt. Kanske har du redan varit med om det? Kanske var det du som gjorde helt rätt den där första gången? Hursomhelst kommer här lite tips som kanske kan hjälpa dig på vägen mot att bli en bättre kyssare.

Lite snabbt om läppvård

Det finns inga ursäkter för att ha sträva, nariga läppar. Högkvalitativt läppbalsam hittar du billigt på närmaste apotek. Kom ihåg att sträva läppar inte känns bra och din älskling förtjänar någonting bättre. Om din partner inte har vårdat sina läppar så är det inget fel med att du köper lite läppbalsam och smörjer in dem inför ett rejält kyssmaraton. För att se till att du själv är förberedd bör du smörja in dina läppar direkt innan en kyss för att få de mjukaste läpparna som går.

Kyssens anatomi

Även om en kyss bör komma av sig själv, så är det inte lätt att ge råd utan att först bryta ned kyssen i olika delar. Vi kan dela in kyssen i: läppar och tunga, ögon, rytm och smekning. VI kommer att gå igenom alla dessa delar så du till slut blir en kyssexpert.

Tänk inte för mycket bara, kom också ihåg att det viktigaste är att njuta av kyssen. Att kyssas är en av de mest passionerade och mest intima handlingarna vi kan dela med en annan människa. Behandla kyssen som en egen och unik händelse.

Att kyssas med dina ögon
Såvida inte din kysspartner har sagt någonting annat, så är det inte viktigt om dina ögon är stängda eller öppna under kyssen. Om du däremot håller ögonkontakten under tiden ni närmar er varandra, så blir det en mycket intimare upplevelse för både dig och din partner.

Före och efter att du har kysst din partner, så ska du alltid titta honom eller henne djupt i ögonen. Detta berättar för din partner att du är attraherad av hen. Det visar också en viss nivå av tillit när du klarar av att hålla ett sådant intimt ögonblick en längre tid.

Att kyssas med din mun
Detta är uppenbarligen den viktigaste delen i kyssens anatomi, och även delen de flesta är osäkra eller omedvetna om. Vi ska försöka förenkla detta genom att bryta ned denna del i ännu mindre delar som vi går igenom.

Tänderna
Ibland så kommer dina tänder i kontakt med din partners tänder under en kyss. Såvida inte det sker hastigt, så orsakar detta inga skador. Vi känner ingen som har förlorat en tand p.g.a. en kyss. Om detta dock är ett vanligt problem för dig eller din partner så kan du pröva att sakta ner tempot under ditt kyssande så du blir bekväm att göra det utan att hektiskt krascha in i tandställningar.

Hemläxa: Å andra sidan så kan du använda dina tänder för att greppa tag eller bita lite lätt på din älskares läppar för att ändra kyssens tempo. Pröva det nästa gång!

Läpparna
En bra kyss kommer från en person som vet hur man använder läpparna. Nyckeln här är att hitta den gyllene medelvägen. Du bör inte spänna dina läppar så mycket så det blir svårt för din partner att röra på dem, och du bör samtidigt inte heller vara så avslappnade i dina läppar att de fladdrar runt. Det bästa är om det finns lite tryck mellan dina läppar och din partners läppar utan att någon ”låser” sig fast på den andres. Läpparna bör inte heller flyga runt under kyssen. Fast, konsekvent tryck med fin mjukhet gör kyssen perfekt.

Tungan
Vad är hemligheten bakom perfekt tungrörelse under en kyss? Variation. Att försöka trycka ned din tunga i din partners hals så långt du kan är inte den optimala tekniken. Börja istället med att mjukt slicka på din partners läppar. För dem sedan sakta in i hans eller hennes mun. Smek din partners tunga och insidan av munnen försiktigt med din tunga och växla mellan mjuka snärta rörelser. Tungan är en otrolig muskel med många möjligheter och du bör pröva dem alla. Kom ihåg att tungan kan göra mer en sak. Visa din partner att du känner till tungans alla olika erotiska rörelser.

Hemläxa: Träna att kontrollera dina tungrörelser genom att rulla den bak och fram och upp och ner flera gånger dagligen. Ju mer kontroll du får över din tunga, ju fler erotiska trick kan du överraska din partners mun med.

Saliv
En kyss bör innehålla lite saliv, både ditt och din partners. En torr kyss är bara obekväm. Om det däremot går så långt att någon måste torka sig eller spotta åt sidan efter en kyss så har det också gått för långt. Hur kontrollerar du detta? Svaret, hur osexigt det än låter, är att svälja. Nyckeln är att kunna göra detta utan att störa kyssen i sig. Du gör detta enklast genom att svälja efter varje inandning du tar. Varje gång du då andas in så försöker du svälja direkt efter inandningen. Du kan göra detta då du alltid andas under en kyss men sällan är medveten om det.

Hemläxa: Det enda sättet att bemästra detta är att göra det till en vana. Använd några minuter dagligen åt att medvetet andas in och sedan svälja innan du andas ut. Alltså: andas in, svälj, andas ut. Gör detta tills det blir en omedveten vana.

Huvudet
Det bör finnas huvudrörelser under kyssen. Kom bara ihåg att låta huvudet röra på sig naturligt och långsamt. Om du någon gång tänker på det, så tänker du för mycket. Om din partners huvud inte rör på sig eller som du vill, så kan du pröva dra dina fingrar genom hens hår. Samtidigt som du smeker din partners huvud så kan du också styra deras huvudrörelser.

Att känna kyssens rytm

Tänk dig hur tråkiga berg- och dalbanor hade blivit om de aldrig gick nedför. Det skulle inte finnas någon förväntan eller spänning när de gick uppför, och alla fjärilar i magen hade aldrig funnits i din mage varken före eller efter åkturen.

Kyssar fungerar på samma sätt. Att snabbt gå in för att sedan stanna så kommer det i längden att bli tråkigt (för de flesta). Kyssar kan följa många olika rytmer, alltifrån snabba och passionerade till mjuka och lena och långsamma och retandes. De flesta som kysser varandra följer vanligen ett visst mönster: långsamma och romantiska i början till ett sedan snabbt och passionerat tempo ju längre kyssen pågår. Det är verkligen ett bra sätt att öka kyssens intensitet, men utforska gärna rytmen på andra sätt när du väl kysser. Gå från passionerad kyss till mer lätt och lekfull. Bygg sedan upp passionen igen. Om din partner aldrig vet vad som kommer härnäst, så kommer hen alltid förväntansfullt överraskad.

Hemläxa: Nästa gång du kysser din partner, så ska du medvetet pröva alla fyra olika rytmer i olika ordningar. Lägg märke till vilken din partner gillar bäst.

Beröring och smekning

Kommer du ihåg när du gav eller fick din första kyss och du lät dina armar ligga fast runt din partners nacke? Nu har det blivit dags att göra någonting annat med dina händer under kyssandet. Och då menar vi inte nödvändigtvis de ”stygga” sakerna på en gång. Pröva att lägga dina händer bakom din partners nacke och massera eller kittla nacken. Smek din partners ansikte med dina fingertoppar under kyssen. Dra dina händer upp och ner längs hens armar eller stryk försiktigt bakom örsnibben. Mild eller passionerad beröring under kyssar höjer upplevelsen och får din partner att känna sig mer åtråvärd.

Hemläxa: Smek din partner före ni ens börjar kyssa varandra och känn dina händer när du drar dem längs din partners kropp. Detta kommer att göra beröring mer naturligt när ni väl börjar kyssas.

Avancerade kysstekniker

Efter du har bemästrat teknikerna ovan så kanske du vill utöka din verktygslåda lite grand. Du kan göra detta genom att förflytta dina kyssar till andra kroppsdelar eller pröva några kända kysstekniker.

Nästan alla delar på kroppen är perfekt för kyssar. Om du känner till de olika erogena zonerna som gör din partner extra sugen, så ska du börja där. Mjuka kyssar på ögonlocken är oftast något många inte tänker på men det kan vara extremt erotiskt. Magen, skinkorna och insidan av låren är också populära ställen, men det är upp till dig att välja vad du vill utforska. Alla sätt att förbättra munkyssar funkar också på alla andra kroppsdelar med. Din fantasi sätter gränsen!

Sedan finns det specialkyssar — kyssar du börjar med för att sätta tonen för en underhållande kväll. Även om vi rekommenderar att du ska vara kreativ och komma på dina egna kyssar, så får du några här för att komma igång med det hela:

Chockkyssen: Under kyssen så ska du plötsligt men milt börja suga luften från din partners mun för att snabbt och sexigt ändra på förloppet.

Citronkyssen: Sug på en citron (eller lime) innan du kysser din partner för att ge din älskare en syrlig upplevelse.

Iskyssen: Lägg i lite glass, isglass eller en isbit i din mun precis innan du kysser din älskling för att bokstavligen ge honom eller henne en härlig frossa.

Upp- och nerkyssen: Tänk på scenen när Spindelmannen och Mary Jane kysser varandra i första Spiderman-filmen (där han hänger upp och ner). Försök orientera era kroppar så ni kysser varandra från helt nya vinklar och ta det vidare därifrån.

Gå nu ut och börja kyssas!

Nu har vi gjort vad vi kan.Vi har beväpnat er med tips och tricks för att bli en riktigt superkyssare. Så gå nu ut och testa era nya lärdomar. Träning ger färdighet. Ha alltid i åtanke dock att en kyss handlar om att upptäcka vad din partner gillar.

Sluta läs nu och börja kyssas!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *