Blogg

Lönegapet enligt orgasmindex – engelsk version

Lönegapet enligt orgasmindex
För oss är det självklart att arbeta aktivt för en mer jämlik och jämställd värld. Det kan vara genom att lyfta fram människor som arbetar med de här frågorna eller att investera i nya produktbilder som inte har sexistiska motiv. Men vi genomför också kampanjer för att visa var i står i debatten. Lönegapet enligt orgasmindex är vårt sätt att ta ställning för jämnare löner mellan könen.

 

Lika lön för lika arbete borde vara en självklarhet, men tyvärr släpar Sverige fortfarande efter. Enligt 15:52-rörelsen så kommer det dröja 68 år innan vi når lika löner om det fortsätter i dagens takt. Trots mängder av försök att förklara detta så verkar ingen reagera tillräckligt mycket. Med glimten i ögat och näven i luften gör vi vårt eget försök. Hur ser det egentligen ut om man jämför löner i njutning? Hur många orgasmer förlorar egentligen Sveriges kvinnor varje år på löneskillnaden?

Vi kallar det Lönegapet enligt orgasmindex, en humoristisk studie över ett allvarligt ämne. Hjälp oss att dela den här bloggposten för att återigen lyfta denna viktiga fråga.

Detta är den engelska versionen. Du hittar den svenska versionen här >>

 

Orgasm Index

 

Du kan bidra till förändringen genom att engagera dig i kampanjen Lön hela dagen. Besök deras Facebook-sida här.

 

[oeshare]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *