Blogg

Hur hittar jag g-punkten? 6 heta tips för skön g-punktsstimulering

hitta g-punkten

Du kanske har läst att den mytomspunna g-punkten skulle vara en myt? Glöm det, g-punkten existerar, och den älskar när du ger den uppmärksamhet. I den här artikeln går vi igenom lite basics om vad g-punkten är samt hur du på bästa sätt hittar och stimulerar den.

Vad är g-punkten?

Namnet till trots, så syftar inte g-punkten på en specifik punkt, utan på ett område på den främre slidväggen som vid stimulering kan framkalla njutning du inte tidigare upplevt. Alla kvinnor har en G-punkt, men alla reagerar inte likadant på stimulering av den. Det enda sättet att ta reda på om du gillar g-punktsstimulering är att börja utforska. Att hitta och stimulera G-punkten kan leda till orgasm – ibland även till ejakulation, s.k. fontänorgasm – och rätt slags sexleksak kan vara ett ovärderligt redskap i jakten på g-punktsorgasmen.

Hur hittar jag och stimulerar g-punkten?

  1. G-punkten sitter cirka fem centimeter in i vaginan, upp mot magen på den främre slidväggen, strax bakom blygdbenet, och hör samman med den svampliknande vävnad som omger urinröret. När en kvinna blir upphetsad känns vävnaden tjockare och blir lättare att upptäcka. När området stimuleras uppstår en intensiv och annorlunda känsla och vissa tycker att det påminner om att vara kissnödig. Om tanken på detta gör dig obekväm kan du självklart gå på toa innan du börjar jakten på g-punkten.
  1. När du väl tro dig ha hittat området, se till att göra dig själv upphetsad. Om du inte är upphetsad känns vaginans inre väggar ungefär likadana överallt, men vid upphetsning blir g-punktsområdet fastare på grund av att blod och andra vätskor samlas där. Ta tag i en g-punktsstav, sätt på en sexig film du gillar, eller ge dig hän åt en livlig fantasi och gör dig klar för en känsla du kanske aldrig har upplevt.
  1. Använd ett finger eller en leksak. För in fingret i vaginan och krök det uppåt, mot magen. Om du vill ha mer längd kan du prova en sexleksak med böjd topp, en g-punktsvibrator.
  1. ”Fasta smekningar” är nyckelfrasen i nästa steg. Du kommer att märka det när du väl hittar g-punkten eftersom det leder till en alldeles speciell känsla. G-punkten kan kännas lite knölig eller rynkig, och skiljer sig alltså från vaginans mjuka väggar. Se till att du spänner fingrarna när du smeker dig själv, och rör dem mot handflatan (ungefär som om du ber någon ”komma hit”). Du kan prova olika sorters tryck och rörelser för att hitta det som passar dig bäst.
  1. Experimentera. Det finns ingen ”rätt” teknik för att hitta g-punkten. Områdets storlek och känslighet varierar stort, så du måste experimentera. Vissa gillar ett rytmiskt tryck från en böjd sexleksak medan andra gillar fingrarnas smekande rörelser. Andra gillar att stimulera klitoris samtidigt som g-punkten smeks. Att låta sin partner utföra oralsex och samtidigt smeka G-punkten med ett eller två fingrar är en vinnare hos vissa. En flerfunktionell leksak, som en g-punktsrabbit, kan smeka både g-punkten och klitoris på samma gång.
  1. Fontänorgasm. Ett tryck mot g-punkten, eller sammandragningarna i en orgasm, kan leda till kvinnlig ejakulation genom urinröret. Vätskan som kommer ut då skiljer sig från urin, och påminner lite om mäns prostatavätska. Ofta är det inte mer än någon tesked som kommer ut, men ibland kan det vara betydligt mer. Det är inte alla som ejakulerar dock utan saker i vaginan kan blockera urinröret och på så sätt förhindra ejakulation. Vissa kvinnor ejakulerar först efter att penisen, leksaken eller fingrarna har tagits bort. Alla kvinnor ejakulerar inte, men kvinnlig ejakulation är absolut inte ovanligt. Det är alltså helt normalt, och kan kännas fantastiskt!

Våra bästsäljande g-punktsvibratorer

New Impulse G-punktsvibrator

149 kr
New Impulse G-punktsvibrator är en vattentät massagestav speciellt utformad för stimulering av g-punkten. Med den steglösa vibratorn kan alla användare hitta sin perfekta nivå och den stora kurviga toppen ger suveränt skön massage av kvinnans g-punkt eller mannens prostata. Designen är stilig och smal och det rundade skaftet ger en spännande och inbjudande "look". Staven bör definitivt vara ett inslag i din uppsättning sexleksaker och kan användas av såväl kvinnor som män. New Impulse drivs med 2 st AA-batterier (ingår inte).

Kvinnors upplevelser av g-punkten varierar drastiskt. Kom ihåg att det inte finns ett ”rätt” sätt att njuta. Att utforska kroppen ska inte vara en uppgift eller ett mål att uppnå. Försök att ha roligt och njuta av känslorna. Vi önskar dig ett lyckligt sexäventyr!

One thought on “Hur hittar jag g-punkten? 6 heta tips för skön g-punktsstimulering

  1. Jon skriver:

    Mycket bra inlägg 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.