Blogg

Bästa sexpositionerna under graviditeten

sexpositioner-under-graviditet

Det finns de som anser att det finns rätt och fel sexpositioner under graviditeten. Många s.k. ”experter” anser också att det finns ett rätt, eller säkert, sätt att ha sex under graviditeten. Inget skulle kunna vara längre från sanningen. Det finns oändligt många säkra och härliga sätt att ha sex under graviditeten. Visst kan det hända att vissa positioner inte är lika lätta att utföra som tidigare, men vilken sexposition du väljer beror till största delen bara på vilket slags sex du vill ha. Härligt sex kräver flexibelt tänkande och villigheten att pröva nya saker när de gamla sätten inte funkar längre.

Något man kan ha med sig och som kan underlätta sexet under graviditeten är att båda parter ska kännas sig bekväma. Det är också viktigt att positionen låter er ha det sex och den fysiska kontakt ni vill ha. Det är också rekommenderat att välja en sexposition som inte lägger tryck på livmodern eller ena partnerns fulla vikt på kvinnans mage. Sexpositioner under graviditeten kräver lite kreativitet, humor och oftast många kuddar. Det kan kräva att du skippar penetrationen om det inte funkar, och istället hittar nya sätt att tillfredsställa varandra

Här kommer några populära sexpositioner som brukar fungera bra under graviditeten.

  • ”Skeden” kan vara mycket bekväm under graviditeten, då inget tryck läggs på magen och samtidigt ger den som är gravid stor rörlighet. Din partner kan också positionerna sig själv bakom dig för olika vinklar för penetration. Undvik att ligga på din högra sida i denna position.
  • Sida vid sida är en bra sexposition under graviditeten då det tillåter mer fysisk kontakt än skedspositionen. Själva penetrationen kan dock bli något krångligare. För att underlätta kan den som är gravid korsa sina ben över varandra för att underlätta. Precis som skedspositionen, så kan detta vara mycket bekväm då ingen känner den andres kroppsvikt över sig.
  • Kvinnan ovanpå är en utmärkt sexposition under graviditeten, för då kan kvinnan styra djupet och vinkeln för penetrationen. Senare i graviditeten kan det bli jobbigare och om du oroar dig för balansen så kan du köra en mer liggande position. De flesta ser detta som den optimala positionen.
  • Doggystyle-positionen sägs vara bra för g-punktsstimulering och kan vara en bekväm omväxling. Positionen kan användas i sängen eller som en modifierad version av nästa sexposition nedan.
  • Oralsex. Inte en ”position” i sig kanske, men oralsex passar utmärkt under graviditeten, både att ge och ta emot. Kom ihåg dock att aldrig blåsa i vaginan under oralsex eftersom luften kan orsaka en luftblodpropp som färdas upp till lungorna.