Publicerad Lämna en kommentar

Analsex för nybörjare

analsex-for-nyborjaren

Analsex är fortfarande en av de många tabubelagda formerna av sexlekar som finns. Det finns en lång historia med samhällelig skam kopplat till analsex, så många känner att anus är något man bör undvika. Andra upplever analsex som något pinsamt och smutsigt och har av de anledningarna aldrig vågat testa. Men det finns ingen anledning att skämmas. Anallekar har länge funnits som en del vardagssexet och så mycket som en tredjedel av befolkningen utövar detta på mer eller mindre regelbunden basis. De flesta känner dock inte till att analsex är den minst vanligaste formen av anallekar. Det är vanligare med stimulering med hjälp av fingrar, sexleksaker och tungor eftersom prostatan, ändtarmen och kanten av anus alla har många nervändar. Försiktig stimulering på dessa områden kan vara mycket tillfredsställande.

Vill du testa på anallekar eller analsex med din partner så börja med att prata om det. Ta reda på vad han eller hon känner. Är din partner tveksam så varför inte ge hen en bok om ämnet. Efter att hen är bättre påläst så kanske ni kan börja diskutera ämnet och hur det kan bli en del av ert sexliv. Många kvinnor skäms över analsex men har länge velat pröva på det. Även många män vill ivrigt experimentera med denna form av sexlek (både som mottagare och givare), men är rätt övertygade om att deras partner aldrig skulle vilja det. Prata med varandra om era begär. Ni kanske har mer gemensamt än ni tror!

Anallek
Om ni båda är bekväma med idén så ska ni börja försiktigt. Pröva olika slags glidmedel och hitta den ni gillar bäst. Börja sedan med enkel beröring. Om du känner dig obekväm eller spänd, så slutar ni i några minuter för att slappna av innan ni börjar igen. Många njuter av att få ett finger sakta infört i anus. Din partner kanske vrider på sitt finger precis innanför din ringmuskel eller gör en skyfflande rörelse med fingret ut och in i ditt anus. Efter detta kanske ni vill pröva på “rimming”, dvs., oralsex, fast på anus, eller om ni vill experimentera med dildos först. Kom alltid ihåg att använda rikligt med glidmedel och aldrig föra in någon analplugg som inte har en “stopp” i ena ändan. Det sista ni vill göra är att åka till akuten med något som fastnat.

Analsex
Många män och kvinnor är nyfikna på analsex, men är för rädda att pröva det p.g.a. rädsla och osäkerhet. Om du är nyfiken så kan du följa dessa steg för en bekväm och säker upplevelse.

 • Använd kondom. Gå aldrig från anus till mun, eller anus till vagina utan att först tvätta noga och/eller byta kondom.
 • Om tanken på att avföring är extremt motbjudande för dig så kan din partner använda sig av ett lavemang i förväg.
 • Anus har inget naturligt glidmedel, så använd extra mycket här.
 • Slappna av och börja långsamt. Uppmuntra den mottagande partnern att ta djupa andetag och kommunicera sina känslor hela tiden.
 • Börja med extern stimulering med något smått såsom ett finger eller en liten vibrerande leksak.
 • Efter att den mottagande partnern har kopplat av och börjat känna sig upphetsad, kan du föra in fingret eller leksaken försiktigt i anus och låta analmuskeln få hjälpa till.
 • För in objektet försiktigt i en rund rörelse. De två ändarna av ringmuskeln är fulla med nervändar så denna lilla rörelse är mycket härlig. Om inte så ska du sluta eller pröva något annat.
 • När ni båda är redo att pröva något större, så kan ni pröva en liten dildo eller vibrator först. Detta ger större kontroll och gör det enklare för den mottagande partnern.
 • När ni är redo för en penis eller en större sexleksak så ska ni börja långsamt och med stor försiktighet.
 • Låt den mottagande partnern få bestämma djup och takt.
 • Andas och koncentrera dig på att slappna av ditt anus. Fortsätt kommunicera.
 • Ignorera inte att stimulera andra kroppsdelar. Klitoris eller penisstimulering ihop med anallekar kan vara mycket härligt.
 • Sluta omedelbart om det känns obekvämt eller om ena partnern säger att hon eller han vill sluta.
 • Detta är menat att vara en skön upplevelse. Om det inte är det, sluta omedelbart.

Analleksaker
Analsex kan avnjutas på olika sätt av både män och kvinnor med alla sexuella läggningar. Om du är orolig att ta upp ämnet med din partner så är du inte ensam. Många finner inte modet att experimentera med anallekar innan de blir riktigt bekväma med sina sexualitet. Du bör dock överväga att ta ett djupt andetag och nämna ditt intresse för anallekar lite lätt. Vem vet, din partner kanske länge har längtat efter att själv få uttrycka sitt eget intresse! I värsta fall får du känna lite pinsamhet som sedan går över. Och det bästa som sker är att ni upptäcker en ny upplevelse ihop och som kanske berikar ert sexliv. Du kanske också finner att det inte var något för dig. Analsex är nämligen inte för alla.

Populära analleksaker

Men pröva er fram först för att se om ni gillar det och i så fall vad. Om ni inte gillar det så behöver ni aldrig mer pröva det igen. Men om du eller ni finner någon form av anallek roligt så kan ni införskaffa er analdildos (även kallad butt plugs), analkulor eller vibrerande analleksaker för att njuta ännu mer. Leksaker kan ge en mycket tilltalande analnjutning!

Andra populära baksaker

Publicerad Lämna en kommentar
Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *