Inlägget gjort

5 tips för dig som vill testa anallekar

5 tips för dig som vill testa anala lekar

Det kan fortfarande vara skrämmande och helt otänkbart för vissa, men faktum är att en färsk undersökning visar att fler män och kvinnor än tidigare nu utforskar anala lekar. Begreppet anallek används för att beskriva alla former av sexlekar, gärna med en analplugg som redskap, som inkluderar bakdelen, anus eller rektum medan analsex används för att beskriva samlag via analen.

Vi tenderar att tänka på sex som något naturligt som inte innehåller trender som kommer och går. Men precis som med andra mänskliga aktiviteter, så går sex igenom olika faser där olika delar av den är populära vid olika tidpunkter.

Just nu verkar lekar med analen vara i en uppåtgående trend. Det betyder för den saken skull inte att det nödvändigtvis är något som passar alla. Precis som med allt annat sex så bör anala lekar vara ett val och inte något du pressas till att göra.

1. Läs på om analen

Det finns ett antal njutningspunkter i och omkring anus. Analöppningen innehåller flest nervändar och är därför det känsligaste området för stimulering. Ditt anus svarar också bra på tryck och känslan av fullhet. Hos män hittar vi några centimeter in i analen även prostatakörteln, som vid rätt sorts massage kan ge en starkare och kraftfullare orgasm.

2. Var öppen för nya idéer

Vilken sorts stimulering i och runt anus vi gillar är väldigt individuell. Det kan vara beröring med fingrar, andra kroppsdelar, en stav eller vibrator. Kanske är det att slicka (mer känt som analingus eller rimming), stretcha på analöppningen, penetrera med fingrar, dildo eller penis. Var inte rädd för att testa nya saker utan låt fantasin flöda. Precis som man gör vid ”vanligt” sex.

Sexleksaker för analen

3. Slappna av

Ta den tid du behöver för att utforska analöppningen, ringmusklerna och prostatakörteln. Var uppmärksam på vad som känns bra och vad som inte gör det. Stanna alltid upp om det känns jobbigt eller obehagligt. Andas, slappna av och fortsätt sedan igen, men bara om du vill. Om det gör ont ska du inte tvinga inte dig själv. Smärta är ett tecken på att något inte är helt som det ska.

4. Lek säkert

Då huden runt anus är mycket känslig, bör du vidta följande säkerhetsåtgärder. Allt du använder i och omkring anus måste vara mjukt eller fritt från skarpa kanter. Se till att klippa naglarna korta och runda med nagelfil. Dildos med vidgad bas rekommenderas då allt som glider ur dina händer kanske inte är så lätt att få tillbaka. Glidmedel är ett krav för anal penetration då anus inte producerar något eget glidmedel. Det är rekommenderat att använda ett analglidmedel, som är något tjockare och har lite bättre glidegenskaper.

Glidmedel för säkrare analsex

5. Håll rent

Stoppa aldrig in något från anus direkt i vaginan. Bakterier trivs i anus och får de chansen att komma till vaginan är de redo att löpa amok. Använd gärna kondom, vare sig det är på penisen eller en sexleksaker. Latexhandskar rekommenderas om du ska använda fingrarna. Se även till att alltid tvätta alla redskap och dig själv efter användning. Använd gärna ett antibakteriellt rengöringsmedel.

 

sexleksaker

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *