Blogg

5 tips för dig som vill testa anallekar

5 tips för dig som vill testa anala lekar

Det kan fortfarande vara skrämmande och helt otänkbart för vissa, men faktum är att en färsk undersökning visar att fler män och kvinnor än tidigare nu utforskar anala lekar. Begreppet anallek används för att beskriva alla former av sexlekar, gärna med en analplugg som redskap, som inkluderar bakdelen, anus eller rektum medan analsex används för att beskriva samlag via analen.

Vi tenderar att tänka på sex som något naturligt som inte innehåller trender som kommer och går. Men precis som med andra mänskliga aktiviteter, så går sex igenom olika faser där olika delar av den är populära vid olika tidpunkter.

Just nu verkar lekar med analen vara i en uppåtgående trend. Det betyder för den saken skull inte att det nödvändigtvis är något som passar alla. Precis som med allt annat sex så bör anala lekar vara ett val och inte något du pressas till att göra.

1. Läs på om analen

Det finns ett antal njutningspunkter i och omkring anus. Analöppningen innehåller flest nervändar och är därför det känsligaste området för stimulering. Ditt anus svarar också bra på tryck och känslan av fullhet. Hos män hittar vi några centimeter in i analen även prostatakörteln, som vid rätt sorts massage kan ge en starkare och kraftfullare orgasm.

2. Var öppen för nya idéer

Vilken sorts stimulering i och runt anus vi gillar är väldigt individuell. Det kan vara beröring med fingrar, andra kroppsdelar, en stav eller vibrator. Kanske är det att slicka (mer känt som analingus eller rimming), stretcha på analöppningen, penetrera med fingrar, dildo eller penis. Var inte rädd för att testa nya saker utan låt fantasin flöda. Precis som man gör vid ”vanligt” sex.

Sexleksaker för analen

Petite Sensation Plug

299 kr
Petite Sensation Plug är buttplug med vibrator från kvalitetsmärket Rocks-Off. Pluggen är tillverkad i medicinsk silikon som är mjuk och len och helt kroppssäker. Den avsmalnande toppen gör den lätt att föra in och den relativt blygsamma storleken gör att den passar perfekt för nybörjaren. Vibratorn har 3 olika hastigheter och 4 olika vibrationsmönster och är helt vattentät. Den är dessutom borttagbar och kan användas helt separat som en kraftfull minivibrator. I botten av buttplugen sitter också en stabil stopp som gör att den är säker att använda. Vibratorn drivs med 1 st N-batteri som ingår. Penetrerande längd: 7.5 cm Största omkrets: 9 cm

Private Dancer Plug

199 kr
Private Dancer Plug är en vibrerande analplugg i kroppssäkert superslät silikon helt fritt från ftalater. Buttplugen är vattentät och vibrationerna styrs genom ett enkelt knapptryck i botten. Pluggen smalnar av mot botten vilket gör att den sitter stabilt på platsen och den breda botten gör den säker att använda. Vibratorn drivs med 1 st AAA-batteri (ingår ej) och är lätt att rengöra. Penetrerande längd: 9 cm Största omkrets: 10 cm

50 Shades of Grey – Silicone Butt Plug

249 kr
Mjuk och len buttplug i silikon ur den officiella kollektionen med sexleksaker från 50 Shades of Grey. Den är lite mindre i storleken, c:a 8 cm i omrkets och penetrerande längd, så den passar utmärkt för nybörjaren och dess lena yta och kroppssäkra material gör den det perfekt valet. I botten av buttplugen sitter en ring som både fungerar som ett effektivt stopp och som kan underlätta vid användning. Buttplugen kommer med en elegant Femtio nyanser-förvaringsväska i siden, perfekt för smusfri förvaring.

Anal Trainer Kit Silikon – Nybörjarset med analpluggar

299 kr
Anal Trainer Kit Silikon ett set med 3 svarta analpluggar i olika storlekar och den perfekta sexleksaken för nybörjaren som vill utforska anala lekar. Den mindre pluggen är 8.5 x 2.5 cm, mellanstorleken 11.5 x 2.8 cm och den större 13 x 3.5 cm vilket gör att även lite mer erfarna användare kan få nytta av Colts träningsset. Buttpluggarna är gjorda i gummi med slät yta vilket gör dem enkla att använda och materialet gör också att de går att använda med valfritt glidmedel.

3. Slappna av

Ta den tid du behöver för att utforska analöppningen, ringmusklerna och prostatakörteln. Var uppmärksam på vad som känns bra och vad som inte gör det. Stanna alltid upp om det känns jobbigt eller obehagligt. Andas, slappna av och fortsätt sedan igen, men bara om du vill. Om det gör ont ska du inte tvinga inte dig själv. Smärta är ett tecken på att något inte är helt som det ska.

4. Lek säkert

Då huden runt anus är mycket känslig, bör du vidta följande säkerhetsåtgärder. Allt du använder i och omkring anus måste vara mjukt eller fritt från skarpa kanter. Se till att klippa naglarna korta och runda med nagelfil. Dildos med vidgad bas rekommenderas då allt som glider ur dina händer kanske inte är så lätt att få tillbaka. Glidmedel är ett krav för anal penetration då anus inte producerar något eget glidmedel. Det är rekommenderat att använda ett analglidmedel, som är något tjockare och har lite bättre glidegenskaper.

Glidmedel för säkrare analsex

Waterglide Anal 300 ml

99 kr
Waterglide Anal 300 ml är ett klassiskt vattenbaserat analglidmedel med fokus på optimalt glid och komfort, särskilt anpassat till analsex och vid användning av analpluggar. Detta medicinska glidmedel är fritt från olja och fetter, vilket gör att det varken kletar, kladdar eller lämnar några fläckar. Alla glidmedlet från Waterglide är dermatologiskt och kliniskt testade och dessutom CE-märkta och därför säkra och skonsamma mot kroppen. De sin nya stora flaska på 300 ml är det här glidmedlet en av de allra mest prisvärda på marknaden. Mängd: 300 ml

BIOglide – 100% naturligt analglidmedel 80 ml

149 kr
BIOglide Anal är ett vattenbaserat analglidmedel som är tillverkat helt på 100% naturliga ingredienser. Glidmedlet innehåller därför inga ojlor eller parabener och är fritt från både lukt och smak. BIOglide går utmärkt att använda med kondom och den här lite tjockare varianten passar utmärkt för analsex och anala lekar. Det här är ett glidmedel för dig som söker ett så naturligt glidmedel som möjligt men ändå inte vill tumma på glidegenskaperna. Mängd: 80 ml

Pjur Back Door 100 ml

199 kr
Pjur Backdoor är ett silikonbaserat glidmedel som passar utmärkt för analsex. Det är speciellt framtaget för intensivt analsex och innehåller jojobaextrakt som hjälper till att få ringmuskeln att slappna av. Pjur Backdoor är fri från lukt och smak och säkert att använda med kondom. 100 ml

Pjur Power 150 ml

249 kr
Pjur Power är tillverkaren Pjurs kraftfullaste vattenbaserade glidmedel. Dess utmärkta glideffekt gör det till förstavalet bland glidmedel vid analsex och användning av sexleksaker med större storlek. Pjur Power går utmärkt att använda med latexkondomer och är extremt behagligt mot huden. Innehåll: 150 ml

5. Håll rent

Stoppa aldrig in något från anus direkt i vaginan. Bakterier trivs i anus och får de chansen att komma till vaginan är de redo att löpa amok. Använd gärna kondom, vare sig det är på penisen eller en sexleksaker. Latexhandskar rekommenderas om du ska använda fingrarna. Se även till att alltid tvätta alla redskap och dig själv efter användning. Använd gärna ett antibakteriellt rengöringsmedel.

sexleksaker

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *