Inlägget gjort

Hur hittar jag g-punkten? 6 heta tips för skön g-punktsstimulering

hitta g-punkten

Du kanske har läst att den mytomspunna g-punkten skulle vara en myt? Glöm det, g-punkten existerar, och den älskar när du ger den uppmärksamhet. I den här artikeln går vi igenom lite basics om vad g-punkten är samt hur du på bästa sätt hittar och stimulerar den.

Vad är g-punkten?

Namnet till trots, så syftar inte g-punkten på en specifik punkt, utan på ett område på den främre slidväggen som vid stimulering kan framkalla njutning du inte tidigare upplevt. Alla kvinnor har en G-punkt, men alla reagerar inte likadant på stimulering av den. Det enda sättet att ta reda på om du gillar g-punktsstimulering är att börja utforska. Att hitta och stimulera G-punkten kan leda till orgasm – ibland även till ejakulation, s.k. fontänorgasm – och rätt slags sexleksak kan vara ett ovärderligt redskap i jakten på g-punktsorgasmen.

Hur hittar jag och stimulerar g-punkten?

 1. G-punkten sitter cirka fem centimeter in i vaginan, upp mot magen på den främre slidväggen, strax bakom blygdbenet, och hör samman med den svampliknande vävnad som omger urinröret. När en kvinna blir upphetsad känns vävnaden tjockare och blir lättare att upptäcka. När området stimuleras uppstår en intensiv och annorlunda känsla och vissa tycker att det påminner om att vara kissnödig. Om tanken på detta gör dig obekväm kan du självklart gå på toa innan du börjar jakten på g-punkten.
 1. När du väl tro dig ha hittat området, se till att göra dig själv upphetsad. Om du inte är upphetsad känns vaginans inre väggar ungefär likadana överallt, men vid upphetsning blir g-punktsområdet fastare på grund av att blod och andra vätskor samlas där. Ta tag i en g-punktsstav, sätt på en sexig film du gillar, eller ge dig hän åt en livlig fantasi och gör dig klar för en känsla du kanske aldrig har upplevt.
 1. Använd ett finger eller en leksak. För in fingret i vaginan och krök det uppåt, mot magen. Om du vill ha mer längd kan du prova en sexleksak med böjd topp, en g-punktsvibrator.
 1. ”Fasta smekningar” är nyckelfrasen i nästa steg. Du kommer att märka det när du väl hittar g-punkten eftersom det leder till en alldeles speciell känsla. G-punkten kan kännas lite knölig eller rynkig, och skiljer sig alltså från vaginans mjuka väggar. Se till att du spänner fingrarna när du smeker dig själv, och rör dem mot handflatan (ungefär som om du ber någon ”komma hit”). Du kan prova olika sorters tryck och rörelser för att hitta det som passar dig bäst.
 1. Experimentera. Det finns ingen ”rätt” teknik för att hitta g-punkten. Områdets storlek och känslighet varierar stort, så du måste experimentera. Vissa gillar ett rytmiskt tryck från en böjd sexleksak medan andra gillar fingrarnas smekande rörelser. Andra gillar att stimulera klitoris samtidigt som g-punkten smeks. Att låta sin partner utföra oralsex och samtidigt smeka G-punkten med ett eller två fingrar är en vinnare hos vissa. En flerfunktionell leksak, som en g-punktsrabbit, kan smeka både g-punkten och klitoris på samma gång.
 1. Fontänorgasm. Ett tryck mot g-punkten, eller sammandragningarna i en orgasm, kan leda till kvinnlig ejakulation genom urinröret. Vätskan som kommer ut då skiljer sig från urin, och påminner lite om mäns prostatavätska. Ofta är det inte mer än någon tesked som kommer ut, men ibland kan det vara betydligt mer. Det är inte alla som ejakulerar dock utan saker i vaginan kan blockera urinröret och på så sätt förhindra ejakulation. Vissa kvinnor ejakulerar först efter att penisen, leksaken eller fingrarna har tagits bort. Alla kvinnor ejakulerar inte, men kvinnlig ejakulation är absolut inte ovanligt. Det är alltså helt normalt, och kan kännas fantastiskt!

Våra bästsäljande g-punktsvibratorer

Kvinnors upplevelser av g-punkten varierar drastiskt. Kom ihåg att det inte finns ett ”rätt” sätt att njuta. Att utforska kroppen ska inte vara en uppgift eller ett mål att uppnå. Försök att ha roligt och njuta av känslorna. Vi önskar dig ett lyckligt sexäventyr!

Inlägget gjort

Varför gör det ont när jag har sex?

Tone svarar om sexleksaker

Fråga

Hej Tone!

Jag är en tjej på 20 år. Jag började utforska min kropp vid 11 och började onanera ”på riktigt” vid 13, och har sedan dess gjort det regelbundet ett par gånger i veckan. Jag har då i princip bara stimulerat klitoris, då jag snabbt upptäckte att det gör ont för mig att föra in någonting i slidan som är bredare än mitt pekfinger – och det fann jag inte mycket nöje med.

Jag trodde att detta var för att jag inte haft sex förut och jag hade hört att ”det GÖR ont första gången”, men nu de senaste åren har jag istället hört från många att det absolut inte ska göra ont om man är tillräckligt upphetsad. Dock oavsett hur våt jag är (vilket vissa gånger är mycket) och hur mycket jag än försöker slappna av så gör det ändå ont. Vad skulle det kunna bero på? Fortsätter det så här vet jag inte om jag någonsin kommer vilja ha penetrerande sex…
/A

 

Svar

Hej A!
Vad bra att du sedan många år tillbaka har utforskat din kropp och lärt känna dess signaler på vad som är skönt och inte för just dig. Jag förstår att din situation är jobbig och att du har farhågor för att smärtan även i framtiden skall hindra dig från vissa sexuella praktiker, men jag kan förhoppningsvis ge dig lite bakgrund till symtomen och några råd på vägen för att avhjälpa dessa.

Precis som du fått höra under senare år är det, för de allra flesta, inte smärtsamt att föra in något i slidan då de är tillräckligt upphetsade och våta. Men för vissa kan det tyvärr göra väldigt ont. Detta beror i många fall vad som kliniskt kallas vaginism, eller slidkramp, och orsakas av ofrivilliga muskelsammandragningar i slidan. Spänningen uppkommer då någonting förs in i slidan, men även vid tankar på att någonting skall föras in. Bakgrunden till spänningarna kan vara många, men är ofta av psykologisk karaktär. Kanske har någonting varit skrämmande eller smärtsamt och därför orsakat en spänning.

Du skriver inte om du kunnat genomföra gynekologiska undersökningar eller använder tampong, men för många med vaginism är detta svårt eller till och med omöjligt. Att ha penetrerande/omslutande vaginalt sex är i många fall även det mycket svårt och smärtsamt, varför många i din situation hellre ägnar sig åt smeksex och oralsex. Det är så klart ett bra alternativ, eftersom det inte är meningen att det skall smärta vid sex, men många vill ändå kunna välja vilket typ av sex de skall kunna ägna sig åt. Som tur är finns många bra metoder för att behandla vaginism och jag skall därför ge dig några tips. Grunden är att kroppen skall avvänjas vid att spänna sig då något förs in i slidan, men detta kräver både tid och tålamod.

1. Ett första steg är att ta kontroll över muskelsammandragningarna och göra knipövningar. Det är alltid lättare att känna att en muskel är avslappnad efter att man spänt den riktigt mycket. Håll spänningen några sekunder och slappna sedan av. Gör detta några gånger om dagen en period och lägg märke till hur det spända och avslappnade läget känns.

2. När du sedan känner dig redo kan du börja föra in något litet, t.ex. ditt pekfinger, när du onanerar. Det är mycket viktigt att du har rikligt med glidmedel och att det inte gör ont. Andas ut, slappna av och för succesivt in en liten den i taget. Kanske kommer du bara en liten bit första gången. Upprepa detta dagligen eller så ofta du kan, men se till att det inte smärtar. Precis i början kan det kännas lite obehagligt, men efter ett tag går det över. Tänk på att låta det ta tid och vara försiktig, men arbeta målmedvetet framåt.

3.När det känns ok att föra in ett finger och inte längre smärtar kan du prova att föra in en mycket liten dildo med vibrator. Detta skall även ske långsamt och stegvis med en liten och snäll vibrator som inte är större än 2 cm i bredd (t.ex. BCute Curve). För in vibratorn och håll den inne i slidan ca 10-15 minuter. Spänn och slappna av för att hjälpa kroppen att ta kontroll över muskelspänningarna och signalera att föremålet inte är farligt. Du kan sedan gradvis öka storleken på omfånget om du vill, men gör detta litegrand i taget.

Utgångspunkten är att ingenting skall göra ont. Vaginism är en medicinsk diagnos som kan botas genom övningar av slaget som jag beskrivit ovan, men har du möjlighet att vända dig till en specialist eller vulvamottagning bör du göra det för att säkerställa diagnosen och få ett anpassat behandlingsschema för just dig. Det kan vara skönt att dela med sig av problemet och få kontinuerlig stöttning av någon.

Jag hoppas att det nu känns lite mer hoppfullt för dig. Du är inte ensam om dina upplevelser och det finns sätt att behandla den här typen av problem. Det krävs bara tid och tålamod och att du är fortsatt rädd om din kropp. Ingen skall behöva ha ont vid sex!

Med vänlig hälsning,
Tone Persdotter


Inlägget gjort

Transvänliga komplimanger del 2

Mio bloggar för Oliver & Eva

Hej på er!

Här kommer del två av saker som kan verka som bra saker att säga till en transperson, men som faktiskt inte är helt önskvärda. Har du missat del ett hittar du den HÄR!

 

”Varför vill du operera bort dina bröst, de är ju så fina!”.

Samhället lär oss hela tiden att vår egna kroppar är till för andras skull. Att kroppens främsta syfte är att vara snygg. Men faktum är faktiskt att vi, som jag även i tidigare inlägg tjatat om, äger våra egna kroppar. Att vara trygg i sin könsidentitet handlar såklart inte om att ha kroppsdelar eller ett utseende som andra tycker passar. Hur en människa vill se ut och känner sig bekväm med, är helt enkelt bara upp till den själv, och föreställningar om hur kroppar ”ska” se ut hör inte hemma i år 2015. Att tycka att en person ser bättre ut på ett eller annat sätt är antagligen en mänsklig tanke, men en kan helt enkelt tänka sig att det finns en anledning att vi kan välja att hålla vissa tankar inom oss.

 

”Åh, du är så himla modig som är en öppen transperson!”.

Att leva öppet emot normen kan vara otroligt jobbigt, och det kan såklart behövas pepp ibland. Tanken är god. Problemet är att många transpersoner får höra detta jämt och ständigt, så fort vi träffar nya människor. Och då blir det lätt väldigt alienerande, som om vi konstant går omkring och gör stordåd bara för att vi inte är eller kanske ser ut enligt normen. Och igen, många transpersoner vill bara få leva på våra egna villkor och ha rätten att existera som alla andra. Den enda anledningen till att vi konstant måste berätta vilka vi är, är att vi måste utbilda människor om trans för annars skulle vi inte kunna leva på våra egna villkor. Då blir det väldigt tröttsamt att konstant få höra att en är så himla modig bara för att en finns till.

Det bästa sättet att stötta en normbrytare i dens liv är att vara där för personen. Att upplysa sig själv om transpersoners situation, att lära sig om förtryck och vara lyhörd till vad som inte är okej att säga. Transpersoner är ju mer än bara transpersoner, och vill du bara verbalt stöttande till någon i din närhet finns det säkerligen komplimanger som inte är transrelaterade som är väldigt uppskattade.

 

”Oj, är du transperson? Du ser ju ut som en RIKTIGT man/kvinna!”.

Det här är alltså en kommentar som många transpersoner får höra ganska ofta, och folk tror att de är supersnälla och uppmuntrande. Detta uttalande indikerar dock på att det finns kvinnor och män som inte är kvinnor och män på riktigt, och vem ska bestämma det? Och vad är i så fall en riktig man eller kvinna? Vi lever i en värld där föreställningarna om kön fortfarande är väldigt snäva för många. Här är en del snabba med att ta på sig rollen att döma vad som är på riktigt, och här tänker jag att det är viktigt att försöka sluta med ”vi och dom”-tankarna som många har. En kille är en kille, även om den har transbakgrund.

 

”Jag bryr mig inte om saker som kön”.

Att inte bry sig kan verka vara en schysst sak. Du får vara den du är, liksom. Problemet är att om en inte bryr sig, så lär en sig heller inte om transpersoners situation, och riskerar att enkelt trampa på minorna som gör att en tillslut ändå inte beter sig så bra och säger saker som uppfattas kränkande. Saker som kön, tillsammans med till exempel hudfärg och sexualitet, har människor blivit förtryckta för länge genom världens historia. Det är en samhällsstruktur som en person som lever i ett samhälle inte kommer ifrån, och då är det nästintill omöjligt att undvika fällorna om en inte lär sig något om det. Transpersoner förväntar sig sällan att våra cis-vänner ska bli några större transaktivister, men många av oss uppskattar om du lär dig något om vår situation och hur en behandlar vår normbrytning på ett okej sätt.

 

Att leva utanför könsnormen här i Sverige är såklart jobbigare för vissa än för andra. Hur transpersoner hanterar saker som sägs till oss i välvilja men som är så otroligt fel, är därmed väldigt olika. Vissa blir otroligt arga, medan andra försöker vara lite mer förstående. Ilskan kommer i många fall ur frustrationen att behöva bemöta samma okunskap om och om och om igen. Det bästa tipset jag har på vad som är okej att fråga och säga, är att tänka efter. Hur skulle du själv känna om någon frågade dig det här? Om det fanns något med dig som bara var en del av dig men som andra var väldigt fascinerade av, hur skulle du vilja bli bemött? Den inställningen må låta hemskt klyschig, men jag tycker ändå att det är det enklaste sättet att undvika de värsta icke-komplimangerna.

11178516_10155479295590285_1451715381_n

Inlägget gjort

Transvänliga komplimanger

Mio bloggar för Oliver & Eva

Mio bloggar om hur det är att leva som transperson i Sverige. Du kan läsa alla Mios inlägg på oliverocheva.se/mios-blogg

Komplimanger är alltid trevligt att få, och är generellt välmenande. Personer som själva inte har någon transerfarenhet tror gärna att beröm och pepp om allt vi är, gör och hur vi ser ut är komplimanger. Här kommer därför ett gäng ”komplimanger” till transpersoner som inte är så mycket komplimanger som många gärna tror. För att du ska slippa falla i cis-fällan och råka förolämpa en transperson i din närhet (alternativt alla transpersoner som någonsin existerat) kommer i slutet av alla situationer även tips på hur en enklast hanterar dem på ett lämpligare sätt.

I texten nedan kommer ordet ”cis-person” förekomma, för er som brukar läsa mina inlägg blir det lite upprepning här: Cis är latin för ”samma sida” och står helt enkelt för en person med en könsidentitet som matchar både hjärna och kropp. ”Trans” betyder ’att resa’ och återfinns i ord som ”transport”. Ordet ”binär” dyker även upp. En binär transperson är en person som känner sig som ett (1) kön, alltså antingen kvinna eller man. En ickebinär person är med andra ord någon som inte känner sig som ett specifikt kön eller ställer sig helt utanför kön som vårt samhälle ser det. Det får bli ett annat inlägg.

 

 ”Jag ligger gärna med dig sen när du är kille”. 

Här är nog devisen ”att du tänker det innebär inte att du ska säga det” ganska användbar. Vi har alla preferenser, och det är antagligen rätt rimligt att någon vill eller inte vill ligga med en person beroende på vilket fysiskt kön en uppfattar att den är. Det är dock viktigt att förstå att sexuella preferenser och vad någon uppfattar här kolliderar med en persons hela identitet. Faktum är att om du en gång uttrycker att du inte vill ha sex med en person på grund av dennes biologiska kön, så kommer personen inte glömma bort det. Även när din uppfattning om dennes identitet ändrats. Med andra ord: Förutom att det här faktiskt är en direkt förolämpning mot en transpersons identitet, när personens fysiska utseende sen matchar dina referenser… Då är det antagligen redan kört. Läs hela nästa punkt för tips på hur detta hanteras på ett okej sätt.

 

”Jag gillar/gillar inte killar med fitta”.

Jag skrev lite om det här i ett tidigare inlägg. Någon har ännu en gång bestämt vad någon annan är, baserat på den normativa bilden av världen. Oavsett om en transkilles könsorgan är påverkat av testosteron eller helt opererat, så vet du helt enkelt inte vad den har under mina byxor eller vad det kallas. Att en säger fel vid första anblicken av en person är kanske rimligt, fast då frågar jag mig kanske snarare varför du pratar om mitt könsorgan alls. Den punkten kommer lite längre ner. Detta exempel är hur som haver utifrån mina egna erfarenheter enklast tillämpat på gayraggning. Referensen till porrskådespelaren Buck Angel som marknadsfört sig själv som ”mannen med fitta” är också tydlig, och många har lärt sig uttrycket därifrån. Herr Angel har gjort ett tydligt val, som han har all rätt till. Men hans val har inget att göra med någon annan transperson i hela världen.

Det finns en större mängd personer som söker att ha sex med eller helt enkelt bara gillar transpersoner. Andra gör det inte. Många har fått sina idéer ifrån porr, och när har porr någonsin varit ett bra redskap för konkret, verklig kunskap? Precis som i förra punkten har alla rätt till sina preferenser. Du kanske endast vill ligga med en killkropp som har vad som ses som ett traditionellt könsorgan. Om någon frågar mig om jag vill ligga och jag inte känner för det, så brukar detta vara mitt svar: ”Nej, tyvärr.” Eller kanske ”tack för komplimangen, men jag vill inte”. Det är alltså fullt möjligt att tacka nej till fysisk eller intim kontakt utan att vara elak eller uttrycka sig transfobiskt. Det är kanske väldigt tydligt för dig som cis-person varför du inte vill ha sex med den här personen, men det betyder inte att du måste ge ett ingående svar på varför det är så. Att du inte vill ha sex med någon räcker, för du har rätt till din egen kropp oavsett vad någon annan vill. Men det fråntar dig inte ansvaret att göra det på ett snyggt sätt.

 

”Är du en shemale?”

Här har vi ett exempel på en tydlig kulturskillnad. Åker du till delar av Asien, så kallar transkvinnor sig ofta shemales där. För den som söker efter porr är ”shemale” ett vanligt ord, som ger dig pornografi innehållande minst en person med både bröst och kuk. Det finns alltså personer, oftast från Asien, som kallar sig shemales. Det är en kulturell grej, som de flesta i västvärlden förknippar med porr, prostitution eller bara en förolämpning. Om du söker en shemale, söker du en viss sorts transperson som inte nödvändigtvis kallar sig för transkvinna. Ordet själv indikerar ju på att en person anser sig ha både kvinnligt och manligt kön i sig.

Jag har själv väldigt mycket kontakter ifrån just Asien och tycker personligen inte att termen i sig är en förolämpning, utan att det beror på hur den används. Jag har dock pratat med andra transpersoner som inte har någon connection med den asiatiska världen och fått stark kritik i detta och de anser ofta att ordet inte ska användas alls. Har du att göra med transkvinnor utanför Asien bör du alltså akta dig. Kallar någon sig själv för shemale, då är det antagligen okej. Om den inte gör det, då gör du nog klokast i att inte släppa ut ordet alls.

 

”Ser du fram emot att bli man?” ”Du kommer bli supersnygg som kille”

Här måste vi börja med det mest väsentliga: Jag är en kille. Informationen har inte gått fram till kroppen, men hjärnan är helt med på det. Vad någon annan ser och uppfattar är totalt oviktigt, vill du respektera mig som människa, då får du acceptera fakta: Jag är kille. Punkt. Jag personligen möter ibland folk halvvägs och låter folk göra mig könlös. Jag kan vara en ”hen”. Det är okej just nu även om det inte matchar min identitet. Men det är inte okej att en person sätter gränsen för när någon annan är ett specifikt kön, om personen nu är ett binärt kön alls. Att dessutom lägga en värdering i någons kommande ganska okända utseende kan nog alla förstå inte är schysst om de tänker efter lite. Det är skrämmande nog att stå inför en okänd fysisk utveckling utan att någon annan lägger någon värdering i hur jag kommer se ut.

Att vara nyfiken inför en väns kroppsliga (och såklart känslomässiga) förändring är rimligt. Mitt råd är att lära sig vad det faktiskt är som gör att kroppen förändras. ”Hur känner du inför att ta hormoner” (östrogen för transkvinnor, testosteron för transmän) är en konkret fråga. ”Är du nervös inför operationen?”. ”Hur känns det att kanske få skägg/bli av med skägget?”. Detta är lite mer konkreta frågor som upprör mindre. Viktigt att tänka på är också att precis som alla andra människor, är alla transpersoner olika. Vissa vill inte alls prata om det faktum att de är trans eller vad som kommer hända med dem. Och då är det stopp där.

 

”Har du kuk/fitta?”.

Transpersoner sitter ofta i en rätt knepig situation. Vi får alltid utbilda andra och förväntas vara en öppen bok när de flesta av oss bara vill få leva i vår identitet utan att någon ifrågasätter oss. Men för att göra det måste vi berätta vad en transperson är och om våra liv. Vi pratar om vår identitet för att om vi inte skulle prata om det skulle vi aldrig bli kallade rätt pronomen eller bli respekterade i samhället. Samhället är fortfarande ganska clueless till transpersoners existens.

Så här kommer scenariot: Du ser en snygg tjej eller kille som du känner igen, kanske har träffat på några gånger på fester.  Du går sen fram till personen, och här är några exempel på frågor du ställer: ”Tja tjejen, rakar du din fitta?”  ”Hej, tack för senast. Förresten, har du små eller stora blygläppar?” ”Gud vad kul att se dig igen, har du en stor kuk eller?” ”Snygg tröja men du, när du har stånd, hur är din kuk böjd?”

Transpersoner äger våra kroppar lika mycket som alla andra individer, och även om vi kanske pratar om hur könsorgan på transpersoner på en generell nivå innebär det inte att vi är en öppen utställning med gratis inträde där en bara får klampa in. Det här innebär däremot att våra könsorgan är precis lika privata som alla andras.

Här finns det egentligen bara ett råd: Fråga inte. En kan såklart vara nyfiken och transpersoner som är verbala om sin situation svarar ofta gärna på allmänna frågor. Men ingen annan har helt enkelt något att göra med hur våra kroppar är eller ser ut och nyfikenhet berättigar inte kränkningar, och det är faktiskt vad denna fråga är.

 

… och här trycker vi på stopp. För den här gången. Det finns nämligen så många exempel som är värda att ta upp att det kommer en del två. Med det säger Mio: På återseende!

Mio

 

 

Inlägget gjort

Hur får man orgasm?

Fråga

Hej!
Jag är kvinna 38 år som undrar över orgasmer. Jag har fått det ibland i sömnen och undrar hur det är möjligt? Jag lyckas inte få det i vaket tillstånd, därav min fråga. Försökt stimulera mig själv utan framgång. Finns det något hjälpmedel som är ”säkert”? Jag skulle så gärna själv kunna göra det. (Ej par).
Med vänlig hälsning Helena

 

Svar

Hej Helena,

Nocturnal orgasm, alltså att orgasmera i sömnen, är någonting som både kvinnor och män kan uppleva. Studier har visat att knappt var tionde dröm en kvinna drömmer är en sexrelaterad sådan och av dessa leder ca 5 % till orgasm. Orsakerna till och prevalensen av nattlig orgasm är dock inte helt klara. Vissa studier visar att de är vanliga under tonåren, andra att de ökar med stigande ålder eller sexuell inaktivitet. Detta skiljer sig även åt mellan kvinnor och män. Eftersom ämnet, liksom det mesta inom områden kopplade till kvinnlig sexualitet, är otillräckligt utforskat kan jag bara ge dig de hypoteser som för närvarande finns.

Anledningen till att det är möjligt att få orgasm under sömnen (utan egentlig genital stimuli) är för att processen i hjärnan vid upphetsning liknar den process som sker då vi sover. Vid sexuell upphetsning sänder hjärnan ut signaler om att öka blodflöde i klitoris och vagina, men även i den omkringliggande pelvismuskulaturen. Det är även så att vissa delar av hjärnan stängs ned när man orgasmerar (till exempel delar som bearbetar utifrånkommande information eller motorisk aktivitet).

Under natten, särskilt under REM-sömnen, sker detta alltså i hjärnan på liknande sätt. Vissa delar stängs ned och information lagras in och sorteras i hjärnan. Detta ger även upphov till drömmar, ibland av sexuell art och dessa kan göra att genitalierna blodfylls och personen upplever upphetsning. Blodflödet i genitalierna ökar också spontant några gånger under natten, även utan sexuella drömmar. Man kan alltså säga att den nocturnala orgasmens förekomst är en kombination av att vissa delar av hjärnan inaktiveras, känsliga delar av kroppen blodfylls och att man har nattliga sexuella drömma (vissa uppger dock att de inte måste drömma för att orgasmera nattetid).

Produkter för dig som har svårt att få orgasm

Med detta sagt blir det kanske ännu tydligare att förmågan att få orgasm i ditt fall verkligen finns där och att steget till att själv stimulera fram och uppnå orgasm därför inte är särskilt långt. Sexuell njutning och stress är dock inte helt välförenat, vilket jag först skulle se till att eliminera om det finns någon. Tänk också på att det här får ta den tid det tar och försök att inte lägga alltför stort fokus på själva klimax, snarare vägen dit. Jag antar att du redan har provat alla möjliga knep för att på egen hand uppnå orgasm, utan några hjälpmedel, men jag vill ändå skicka med dig några tips som jag tror att du kan ha hjälp av.

Pröva att grunda med relativt hård fysiskt träning så att kroppen blir rejält avslappnad och trött. Simning är till exempel en aktivitet som verkligen tröttar ut hela kroppen. Du kan också ta ett långt varmt bad eller dusch för att komma ned i varv. Se sedan till att få igång hela din kropp. Ta på dig själv över armar, bröst lår, ansikte etc. och tänk på vilken fantastisk kropp du har som är bra till så många saker. Gå sedan över till att smeka innanlår, mage och närma dig med försiktiga steg ditt mest erogena område – klitoris. När du sedan smeker klitoris tycker många att alltför stor friktion till en början är obehagligt. Använd dig därför av rikligt med saliv eller glidmedel för att undvika detta. Känslan som uppstår när du stimulerar dig på ett sätt som för dig närmare orgasm är ofta varm och lite brännande.

Även om du inte uppnår klimax första gången är det viktigt att undersöka just din kropps preferenser och triggerpunkter. Detta även om du sedan helt går över till att använda dig av sexleksaker. Försök att notera precis vad som är skönast för dig och tänk på att inte stimulera alltför hårt eller snabbt till en början. Att ta en paus på några sekunder eller längre lite då och då är också en god rekommendation.

De produkter som vi på Oliver & Eva brukar säga har ”orgasmgaranti” är Magic Wands. Det är vibratorer som från början lanserades som massageapparater, men som senare har visat sig varat mer populära för andra ändamål. Kanske är det därför de inte på något vis är estetiskt tilltalande (och dessutom har många sladdkontakt), men har vibratorer starka som inga andra.

Annars skulle jag rekommendera dig att köpa ett vibrerande ägg av något slag eller en klitorisvibrator, eftersom det först och främst kan vara bra att lära känna klitoris funktion. Vill du ha en produkt som både stimulerar klitoris och g-punkten föreslår jag att du investerar i den populära vibrerande g-punktsrabbiten. Se till att använda mycket vattenbaserat glidmedel tillsammans med sexleksaker eftersom det ger mesta möjliga njutning, särskilt då du för in något vaginalt.

Produkter för både invändig och utvändig stimulans

Jag önskar dig varmt lycka till och hoppas att du får uppleva mycket njutning framöver!

Med vänlig hälsning,
Tone Persdotter


Inlägget gjort

Vad kallas transexuellas kön? – Mio bloggar om ord för könsorganet

Mio bloggar för Oliver & Eva

Mio bloggar om hur det är att leva som transperson i Sverige. Du kan läsa alla Mios inlägg på oliverocheva.se/mios-blogg

”Antingen är man tjej eller kille, och då har man en fitta eller kuk”.

Ovan är en beskrivning jag ofta hör, och som säkert fortfarande representerar många personers syn på kön och könsorgan.

Att som transperson få leva i sin faktiska identitet handlar mycket om omgivningens acceptans och stöttning. Från det perspektiv jag lever mitt liv så väljer långt ifrån alla transsexuella homosexuella killar och män ett bögliv av knullappen Grindr, hippa uteklubbar och kindpussande, precis som långt ifrån alla homosexuella cis*- män gör det. Detta är ingen stereotyp bild av bögar jag egentligen vill bidra med, men det är min tillvaro och så jag valt att leva. Och får jag leva det liv jag vill i den könsroll jag känner mig bekväm i, så har jag vunnit mycket i min identitet.

Men att leva sin identitet sträcker sig såklart även in i sovrummet och hur vi har sex. Som transperson i dagens Sverige måste en inte längre genomgå någon sorts operation av könsorganet för att få sitt juridiska kön ändrat. För personer som blivit tilldelat könet ”kvinna” vid födseln finns det en hel del alternativ att välja på. Vi kan med andra ord ”gå ur” den här processen med ett könsorgan som är väldigt likt det vi föddes med, men kan även modifiera det på olika mer eller mindre drastiska sätt. Här ställs då många inför frågan: Vad kallar jag mitt könsorgan? Och hur ska andra referera till det? Dessutom har en viss biologisk kropp fler öppningar till kroppen än en annan, och hur beskrivs detta på ett bra sätt?

Jag har i min sökning på ett svar frågat runt bland andra transpersoner och fått en hel del alternativ. Ett av de bästa (hmm?) men kanske klart minst användbara idéerna är ”bonushål”. Min vän tog väldigt mycket stolthet i det ordet, men det är som sagt kanske inte helt användarvänligt i ett erotiskt sammanhang. Övriga, kanske lite mer seriösa idéer är ”snippen”, som är en blandning av snopp och snippa, ”främre hål/bakre hål”, ”manhole”, ”testokuk”** eller varför inte ”transkuk”. Övervägande många personer jag frågade vill dock bara beskriva sitt könsorgan som en ”kuk”, även om det inte nödvändigtvis skulle vara så majoriteten av omvärlden uppfattar den om de skulle se den.

Poängen här är kanske inte att hitta det perfekta ordet, utan pusha på det faktum att alla, precis som det brukar vara, är olika. Känner du dig osäker på hur du ska benämna en transpersons könsorgan i ett sammanhang då det kan behövas så är mitt råd som oftast: Fråga. Att kalla en persons könsorgan för ett felaktigt namn, oavsett hur du själv uppfattar det, leder nämligen inte bara till att personen i fråga blir irriterad eller känner sig kränkt. Det slänger även ut dina chanser att få ligga ut genom fönstret.

 

 

*cis betyder ”samma sida” och är en person vars biologiska kön stämmer överrens med dennes identitet. Motsatsen till transperson, alltså.

 

**testokuk refererar till hur könsorganet förändras när en transman börjar tillföra testosteron till kroppen.

 

10983152_10155154721400285_6604435781421284218_n (1)

 

Kärt barn har många namn!

Inlägget gjort

Varför har min penis krymt?

Tone svarar om sexleksaker

Fråga

Hej Tone,

Min kuk har krympt i erigerat tillstånd från 13 cm till 9 cm. Hur mycket kan den krympa egentligen?

 

Svar

Hej!

Att din penis krympt vid erigerat tillstånd är något du bör låta en urolog undersöka. Jag kan inte utifrån det du skriver dra några slutsatser, men det skulle kunna röra sig om en åkomma som kallas Peyronies syndrom. Detta är en något outforskad åkomma som man inte känner till orsaken, men som man tror är delvis ärftlig.

Du skriver inte om din förmåga till erektion även försämrats, men det är något som dessa patienter ofta upplever. Sjukdomen är orsakad av en förändring i delar svällkropparnas vägg och gör dessa delar mindre elastiska. Därför blodfylls inte svällkropparna ordentligt vid upphetsning vilket gör att penis kan få en förändrad längd och form.
Behandlingen av Peyronies syndrom består oftast av att kortison injiceras. Hjälper inte detta kan en operation behöva genomföras. För det mesta påverkas inte känseln av detta, men däremot återfår penis sin ursprungliga form och funktion.

Det är dock på inget sätt säkert att du lider av detta syndrom, men du bör ändå så snart som möjligt söka hjälp eftersom detta är någonting som i så fall lätt kan åtgärdas.

Med vänlig hälsning,
Tone Persdotter


Inlägget gjort

Var finns det gayklubbar i Kristianstad?

Tone svarar om sexleksaker

Fråga

Hej där!

Vad bra att du bejakar din nyfikenhet och gör det som du tycker känns rätt för dig! Precis som du skriver kan det vara lite svårt att veta var man skall vända sig, men att besöka en pub som du gjort är ett alldeles ypperligt sätt att bredda sitt kontaktnät. Tyvärr är utbudet på uteställen med HBTQ-inriktning inte så stort i mindre städer (liksom uteställen överlag). I Kristianstad är det bara RFSL Kristianstad som ordnar pub på lördagar, i övrigt finns inga andra officiella mötesplatser.

Jag skulle därför rekommendera dig att ta kontakt med RFSL Kristianstad för att se om det finns andra nätverk du kan bli delaktig i. Annars är det internet som de allra flesta idag använder sig av för att knyta nya bekantskaper. Till exempel på QXs GayMap kan du söka efter tillställningar och event i närheten av där du bor.

På Badoo kan du kan du med hjälp av deras GPS-funktion hitta personer och se var de just för tillfället befinner sig. Sylvester och Qruiser är även två stora communityn som riktar sig till HBTQ-personer där du kan knyta nya bekantskaper.

Lycka till!
Med vänlig hälsning,
Tone Persdotter


Inlägget gjort

Testa strap-on på sambo

Tone svarar om sexleksaker

Fråga

Hej.

Min sambo skall testa en strap-on på mig för första gången. Hon har tidigare använt fingret när jag runkat och det har varit underbart. Vi har båda blivit upphetsade. Hur skall vi börja med strap-on? Är det bästa att jag ligger på rygg och hon kommer in i mig samtidigt som hon runkar av mig?

 

Svar

Hej på er!

Just när det kommer till all typ av anal penetrering (som även användandet av ett finger innebär) finns det några bra grundregler att förhålla sig till. Innan ni börjar kan jag varmt rekommendera att gå på toaletten och ta en dusch, eftersom det för det mesta blir trevligare då för båda parterna.

1. Ta det varligt inledningsvis! Massera runt analens yttre, viljestyrda ringmuskel. Slappna av och för in något först då ringmuskeln släpper sin anspänning. Börja gärna med fingret även om ni senare planerar att föra in en dildo.

2. Använd glidmedel. Mycket. Alltid. Se bara till att välja vattenbaserat glidmedel om du använder en produkt av silikon.

3. Låt den som blir penetrerad analt bestämma över tempo och hårdhet. Kommunicera därför parterna emellan så att inte något missförstånd sker. Ta det lugnt och stressa inte.

Tips på strap-ons för dig och din sambo

Missionärsställningen är en utmärkt position för nybörjaranvändare av strap-on. Man har god uppsikt över varandra, kan lätt kommunicera verbalt och icke-verbalt och kommer enkelt åt P-punkten (särskilt om den som blir penetrerad håller upp sina ben). Till en början kan det nog vara bättre att du sköter stimulerandet av penis själv, eftersom din partner kommer att vara fullt upptagen med att lära sig en helt ny sexuell teknik.

Andra positioner som också fungerar bra i början är att stå på alla fyra eller böja sig fram över ett bord eller dyl. Eftersom prostatan sitter några centimeter in i analen, på ovansidan likt kvinnans G-punkt, kan ställningar där givaren lätt kommer åt denna punkt vid penetrering rekommenderas.

Det finns olika strap-ons med olika funktioner. Vissa har löstagbar dildo som du kan byta ut och variera i storlek. Andra har vibratorer på själva selen så att din partner även kan bli stimulerad samtidigt som hon penetrerar dig. Det finns även strapless strap-ons utan sele, vilket alltså innebär att din partner för in själva dildon vaginalt och inte fäster den på ett harnesk. Detta kräver dock starka PC-muskler och är någonting jag rekommenderar till den lite mer erfarna.

Tips på strap-ons med utbytbara delar

Lycka till!
Med vänlig hälsning,
Tone Persdotter


Inlägget gjort

Nybörjarguiden till pegging

pegging

Har du länge varit nyfiken på pegging, men inte riktigt vetat vart du ska börja? I denna miniguide går vi igenom lite grundläggande saker kring pegging, så att du kan känna dig mer bekväm när du väl tar steget och testar själv.

Vad är pegging?

Pegging innebär att mannen blir penetrerad av en kvinna med hjälp av en strap-on. Begreppet ’pegging’ myntades 2001, när den amerikanska journalisten Dan Savage höll en namntävling som en del i hans ’Savage Love’-sexrådskolumn. Han anser personligen att alla män bör pröva på pegging minst en gång i livet.

Varför testa pegging?

Om du vill testa på att känna på hur det är att vara i ombytta roller, eller bara få en orgasm analt, kan pegging vara något för dig. Så på med strap-on-dildon och gör dig redo för ditt livs åktur!

Säkerhet först

Följ tipsen nedan så lovar vi dig att du kommer att få en mycket njutningsfull upplevelse med minimal smärta. Kom också ihåg att det är vanligt och okej med lite obehag, men stoppa alltid vid omedelbar smärta.

Gör ALDRIG detta:

 • Välj aldrig en stor dildo – börja med en liten
 • Tvinga aldrig in dildon – för in den gradvis och försiktigt

Gör ALLTID detta:

 • Använd alltid mycket glidmedel – gärna ett analglidmedel
 • Börja alltid långsamt, testa först med fingrar och arbeta dig uppåt
 • Experimentera gärna med en buttplug och analkulor innan du tar det stora steget
 • Använd alltid kondom

Så kommer du igång

Följ denna enkla steg-för-steg-guide, så kommer du att få en optimal pegging-upplevelse på nolltid.

 • Förbered er – ta en dusch innan ni börjar, renlighet är alltid trevligt, för båda. Det är också viktigt att du har tömt dina tarmar innan ni börjar.
 • Välj en av följande positioner:

1. Böjd över ett bord eller annan yta med samma höjd.

2. Liggandes på kanten av sängen med baken uppåt.

3. Liggandes på ryggen i missionären. Detta är den mest bekväma positionen för pegging-oskulder, men mindre omtyckt i ett sub/dom-förhållande.

Saker att tänka på innan ni börjar:

 • Glöm inte gummit. Se till att sexet är säkert, speciellt om du vill använda leksaken med flera olika partners. En bonus med kondomer är att det går fort att rengöra allt efter det roliga är över.
 • Använd tillräckligt med glidmedel på leksaken och i din anal (kom ihåg att analen inte producerar något naturligt glidmedel till skillnad från slidan). Det finns speciellt framtagna glidmedel för analsex, så se till att testa något av dessa.
 • Hitta rätt. Guida din partner till destinationen och tryck försiktigt in dildon. Tvinga aldrig in några objekt i analen. För in dildon någon centimeter i taget så han får bli van vid känslan först.
 • Få till de perfekta rörelserna. Placera dina händer på hans höfter för stöd, och tryck försiktigt fram och tillbaka. Låt honom få bekanta sig med känslan. Lägg märke till hur han reagerar och vad som funkar bäst för er båda.
 • Upprepa igen tills han få sitt livs åktur

Populära analglidmedel för pegging

Vilken strap-on ska jag välja?

Det finns många strap-ons att välja mellan, så hur ska du kunna hitta rätt? Vi har brutit ner det hela i två olika kategorier och inkluderat både för- och nackdelar för båda.

Strapless strap-ons (strap-on utan harnesk)

Fördelar

 • Klitorisstimulering
 • Vaginalstimulering
 • Skaftet är ofta format för att stimulera prostatan
 • Kondomsäker

Nackdelar

 • Dina PC-muskler kanske inte är starka nog att hålla en strapless strap-on på plats utan träning först

Populära strap-ons utan sele

Strap-ons med sele (harnesk)

Harnesket håller dildon på plats med hjälp av en ring eller knäppfunktion. Det finns även en hel drös med olika selar som kan hålla din strap-on-dildo på plats.

Fördelar

 • Håller dildon på plats för perfekt penetrering
 • Du väljer själv dildo (eftersom den är avtagbar)

Nackdelar

 • Svårt att hitta en perfekt position och förhindra rotation
 • Det kan ta lite tid att få på din strap-on och få den att sitta rätt

Våra bästsäljande strap-ons med sele

Sådär, det var lite snabba tips som förhoppningsvis gör pegging-upplevelsen lite lättare och lite bättre. Se nu till att skaffa en strap-on och sen är det bara att sätta igång och njuta!