Inlägget gjort

Strap-on, packer och köttkuk – Mio bloggar om att välja könsorgan som trans

Mio bloggar för Oliver & Eva

Mio bloggar om hur det är att leva som transperson i Sverige. Du kan läsa alla Mios inlägg på oliverocheva.se/mios-blogg

Hur ofta tänker du på ditt könsorgan? När du duschar? Har sex? Går på toaletten? De flesta människor behöver inte tänka så mycket på sitt könsorgan, men många transpersoner gör det dagligen. Delvis för att omvärlden ofta könsbestämmer oss utifrån vad de tror sitter mellan benen, men också för att vi inte alltid har det som förväntas av oss när kläderna åker av.

När det handlar om könskorrigering och just könsorgan så ligger utvecklingen av alternativen för transmän långt bakom den för transkvinnor – det är helt enkelt lättare att förvandla en kuk till en fitta än tvärt om. Detta gör att transmän ofta får använda sin egen fantasi, och vi får väl någonstans här ändå tacka den kreativa individen som gjorde strap-on till en produkt på marknaden.

Just strap-on:s finns i alla möjliga färger och varianter, och här har vi enligt min mening ett bra utbud i Sverige. De finns i olika former och färger, selar du kan ställa in storleken på, och så vidare. Att du använder strap-on betyder i sig inget vad gäller din sexualitet eller könstillhörighet, men det är ett fantastiskt hjälpmedel för transmän. Det finns heller inget som säger att du måste penetrera någon när du bär en strap-on, många tycker bara om den mentala känslan en penis mellan benen kan ge.

Förutom en kuk att faktiskt penetrera någon med, har vissa transmän och andra transpersoner det som kallas för en packer. Detta är helt enkelt en ersättning för en ”köttkuk”, vars syfte inte främst eller alls är till för att penetrera någon, utan bara vara där och hålla kroppen sällskap på samma sätt som den hade gjort med en cisman.

Packers kan vara olika saker, men bilden nedan visar den varianten jag personligen föredrar. Vissa transmän använder ingen packer medans vissa känner att det är en självklar del av vardagen.

Hur väljer en då rätt storlek på sin kuk? Jag använde logiken ”med min biologiska kropp hade jag stora bröst, då borde jag som man ha stor kuk” och smickrade mig själv en hel del. Det är också en av fördelarna med externa kroppsdelar, att en kan välja och vraka. Känner du för att vara en välhängd porrstjärna under byxorna idag, kör hårt. Vill du hellre vara en mer alldaglig man är det valet lika nära.

OoE_KUK

Packern på bilden är i gott sällskap av gonorré i mjukisversion. 

Inlägget gjort

Sexreseguide – Berlin – Vi besöker gayområdet Schöneberg

Sexreseguide - Berlin

Berlin har etablerat sig som något av Europas huvudstad när det kommer till sexleksaker. I västra city ligger stadsdelen Schöneberg som, mellan de otaliga järvägsspåren och genomfartslederna, inhyser en viktig del av stadens gayscen. Där finns också några av stadens bästa butiker för sexleksaker.

Military Store
På Eisenacher Straße hittar du Military Store som säljer en blandning av gamla Östtyska gasmasker och nyproducerade kinesiska militärkläder. Lite rough sådär och väl värt ett besök.

Berlin Military Store

Berlin Military Store

Berlin Military Store

Butcheri Lindinger
Ett stenkast bort bjuder Butcheri Lindinger på ett stort utbud av högkvalitativa egendesignade bondageprodukter för män (kolla särskilt in utbudet av penisringar i metall). Inredningen är hämtat från en veterinärsklinik och allting säljs över ett operationsbord för djur.

berlin-butcherei-lindinger-utanfor

berlin-butcherei-lindinger

Sling King
Är du ute efter en sexgunga av bästa sort bör du bege dig till Sling King som ligger en bit ned på Eisenacher Straße. Här finns även allehanda bondageprodukter i fint läder och en mycket trevlig och hjälpsam personal.

berlin-sling-king-nalle

berlin-sling-king-mask

LSD
Alldeles vid U Kurfürstenstraße ligger den enorma butiken LSD som är precis vad namnet lovar – en riktig tripp i sexleksaksväg. På tre våningsplan finner du alltifrån videofilmer och dildos till penisformade klubbor och massvis med outfits för henne, honom och henom. Det som inte finns på LSD, det finns inte.

Berlin LSD

Berlin LSD

Berlin LSD

Berlin LSD

Romeo & Romeo
Avsluta din shoppingrunda på ett av de trevliga fiken i stadsdelen. På Romeo & Romeo serverar de en fantastiskt fin regnbågskaka (som i ärlighetens namn inte är den godaste vi ätit) men som i alla fall är en glädje för ögat.

Berlin gaycafé

 

 

 

Se vår video från Berlin:

Inlägget gjort

Att vara transsexuell

Mio bloggar för Oliver & Eva

Mio bloggar om hur det är att leva som transperson i Sverige. Du kan läsa alla Mios inlägg på oliverocheva.se/mios-blogg

Hej. Jag heter Mio och jag är transsexuell.

Jag hade kunnat berätta att jag är mjölkallergiker, eller homosexuell. Eller att jag alltid tar av toppen på kakan för att sen slicka av fyllningen. Vanligtvis blir det:: Hej, jag heter Mio. Punkt. Men min transidentitet är väldigt relevant just nu, för det är vad mina inlägg här kommer att handla om. Om mig och min transsexualism. Om situationer, problem och tankar som inte är helt cis*normativa, men som i allra högsta grad existerar.

Tvärtemot vad det låter som, så har ordet transsexuell inget med ens sexualitet att göra. Att vara transsexuell innebär enkelt förklarat att jag är född i fel kropp. Transsexualism anses vara en psykisk sjukdom i Sverige och lösningen är könskorrigering: Jag föddes som kvinna. Med former, bröst, vagina, XX-kromosomer, etc etc. Med hjälp av bland annat operationer och hormoner så kopplas min kropp helt enkelt ihop med min hjärna. Jag blir man, även fysiskt.

Väldigt många cis*personer har svårt att förstå det här. Varför ska man bry sig liksom, man är väl bara det kön man är? Anledningen bakom det här är väldigt enkel och logisk: Cis*personer behöver inte bry sig. De är liksom nöjda med vad de har, och då uppstår inte friktionerna en transperson ofta upplever och får ta itu med.

Det finns ofta ganska enkla lösningar för att inkludera transpersoner i vardagliga lösningar. Just Oliver & Eva är faktiskt ett superbra exempel på detta: Förut när en klickade in någonstans för att leta sexleksaker eller tillbehör så möttes du nästan uteslutande av följande kategorier: För män. För kvinnor. Genom att inte bestämma åt andra vilket kön de borde tillhöra och vilka produkter de bör använda, så görs livet ofta trevligare för transpersoner och övriga med könsöverskridande identiteter.

 

* Och det var ett himla tjat om det här ”cis”. Cis betyder ”på samma sida”, till skillnad från trans som betyder ”att resa”. Cispersoner är helt enkelt det majoriteten av mänskligheten är: Personer som kan identifiera sig med sitt kön och allt vad det innebär.

MioFörresten. Det här är jag. Bilden är tagen av Anna Finnborg. Bilden är dessutom tagen på BDSM-klubben SLM Stockholm, det var himla snällt av dem att vi fick vara där.